علی نقی زاده در گفت وگو با ایسنا، افزود: مصرف شیر و فرآوردههای های لبنی غیرپاستوریزه، گوشت خام یا نیمهخام و تماس نزدیک با ترشحات بدن حیوان مبتلا به بیماری، از دلایل اصلی انتقال این بیماری به انسان هستند.
وی در خصوص پیشگیری از این بیماری گفت: حرارت دادن مناسب برای سالم سازی شیر بسیار حائز اهمیت است به طوری که باید شیر را بعد از رسیدن به نقطه جوش و شروع به قل زدن، به مدت حداقل ۳ تا ۵ دقیقه دیگر نیز بجوشانیم.
وی افزود: برای خرید گوشت از لاشههای بدون مهر اداره دامپزشکی ( کشتار غیر مجاز ) خودداری شود و قبل از خرد کردن و دستکاری گوشت تازهی دام ذبح شده، حداقل به مدت ۲۴ ساعت و امعاء و احشای آن مانند دل، جگر و قلوه به مدت ۴۸ ساعت در یخچال و در دمای ۴ تا ۸ درجه نگهداری شود.
وی ادامه داد: موقع ذبح یا زایمان دام از وسایل ایمنی شامل کلاه، ماسک، عینک محافظ، روپوش، پیش بند پلاستیکی، چکمه و دستکش لاستیکی استفاده کرده و هنگام قطعه قطعه کردن گوشت (به ویژه توسط خانم های خانه دار)، استفاده از دستکش فراموش نشود.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با بیان اینکه تب مالت به بیماری هزار چهره معروف بوده و به هر شکلی می تواند ظاهر شود، تصریح کرد: این بیماری می تواند منجر به آسیب چشم، مغز، کلیه و مجاری ادراری، گوارش، مفاصل، ریه و غیره شود.
وی ادامه داد: تب مالت را تب مواج نیز می نامند، به دلیل اینکه بیماری گاهی چند هفته ای شدید و بعد چند هفته آرام تر می شود، از طرفی غالبا در طول شبانه روز، روزها حال بیماران بهتر است و غروب و شب ها تب بالا می رود و گاهی شدیدا عرق می کنند.
مهندس نقی زاده عنوان کرد: تب مالت میتواند با تب ناگهانی، سردرد، تعریق شبانه، بدن درد و درد زانو و مفاصل ظاهر شود.
انتهای پیام
نظرات