• جمعه / ۵ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۵:۵۱
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1403110503605
  • منبع : نمایندگی فارس

استاندار فارس:

کسی حق نقض طرح جامع شهر شیراز را ندارد/ضرورت حفظ باغات قصردشت

کسی حق نقض طرح جامع شهر شیراز را ندارد/ضرورت حفظ باغات قصردشت

ایسنا/فارس استاندار فارس با تاکید بر اینکه طرح جامع فعلی شیراز با قدرت دارای اعتبار است و کسی حق ندارد آن را نقض کند، اظهار کرد: بازنگری طرح جامع شهر شیراز، طی دو ماه آینده با در نظر گرفتن همه ملاحظات آماده بررسی و تصویب شود.

حسینعلی امیری امروز، ۵ بهمن در دیدار با غلامرضا کاظمیان شیروان، معاون شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی به بررسی موضوع طرح جامع شهر شیراز پرداخت.

وی با اشاره به اینکه باغات قصردشت میراث ملی و ارزشمند شهر شیراز است، بر لزوم حفظ بی قید و شرط آن در طرح جامع شهر شیراز تأکید کرد و افزود: در کارگروه ماده ۵ با تغییر کاربری زمین‌های محدوده باغات قصردشت که حتی یک درخت در آن وجود داشته باشد، موافقت نمی‌کنیم.

امیری همچنین درباره روستاهایی که به شهر شیراز الحاق شده است، گفت: تصمیماتی که در طرح جامع شیراز برای این روستاها گرفته می‌شود، باید بر اساس ویژگی‌ها، نیازها و اقتضائات خاص هر یک از این روستاها باشد.

استاندار فارس در بخشی از سخنان خود با تاکید بر اینکه اساس معماری مهندسی است، به خاستگاه کلمه مهندس که هندسه است اشاره کرد و افزود: هندسه علمی موزون و متوازن است، لذا معماری و شهرسازی هم باید موزون و متوازن و متناسب باشد.

وی تصریح کرد: معماری هویت ملی یک جامعه و قاعدتا گویای هنر و فرهنگ و ارزش‌های یک جامعه است؛ بنابراین در اکثر کشورها توجه و تعصب ویژه‌ای به موضوع معماری وجود دارد.

نماینده عالی دولت در استان فارس با تاکید بر اهمیت توجه به سبک معماری ایرانی اسلامی در کشور، گفت: فرهنگ اسلامی ـ ایرانی در اسناد شورای عالی انقلاب فرهنگی و منویات رهبر معظم انقلاب مورد تاکید قرار گرفته است و در معماری و شهرسازی نیز باید به آن توجه شود.

امیری با ابراز تاسف از اینکه اکنون شاهد نوعی بی‌نظمی در معماری مناطق مختلف هستیم، اظهار کرد: تغییر این روند و شکل‌گیری یک هویت معماری متناسب با فرهنگ ایرانی ـ اسلامی باید با همت متولیان امر در وزارت راه و شهرسازی و سایر نهادهای مربوطه شروع شود.

استاندار فارس در این خصوص به قطعیت تام و تمام در اجرای قوانین اشاره کرد و گفت: قطعیت بی‌چون و چرای قوانین، اثر بازدارندگی دارد.

وی با بیان اینکه توسعه، واژه‌ای با معنای چند وجهی دارای عمق است و زمانی که از توسعه شهرها سخن به میان می‌آید باید همه جوانب را مدنظر قرار داد، افزود: اگر مدیران حوزه معماری و شهرسازی نگاهی سیستمی و چند وجهی به این موضوع نداشته باشند، شاهد ادامه وضع نا مناسب موجود در معماری شهرها خواهیم بود.

نماینده عالی دولت در استان فارس از معاون وزیر راه و شهرسازی درخواست کرد در مباحث مربوط به تقسیمات کشوری از محدوده و حریم شهرها محافظت کنند چرا که اضافه شدن بخش‌ها و مناطق جدید بدون در نظر گرفتن اقتضائات و تامین زیرساخت‌ها سبب آسیب رساندن به توسعه در معنای واقعی آن خواهد شد.

امیری با تاکید بر اینکه محل زندگی و محل اقامت دو مفهوم متفاوت هستند، بیان کرد: ایجاد مناطق جدید در مجاورت شهرها باید زیرساخت‌ها به گونه‌ای باشد که تمام نیازمندی‌های ساکنین اعم از شغل، مایحتاج و دیگر لوازم زندگی در یک جا فراهم شود تا موجبات ترافیک و تلف شدن وقت و هزینه‌های دیگر فراهم نشود و ساکنین برای تامین نیازهایشان، ناچار از مراجعه به مراکز شهر نباشند.

وی با بیان اینکه متاسفانه در موارد زیادی به جای محل زندگی، محل اقامت ایجاد شده است این موضوع را امری نامناسب و پرهزینه توصیف کرد و گفت: تصمیمات مقطعی و موضعی راه علاج مشکلات نیست و نباید جایگزین درمان اصلی و اثربخش مشکل واقعی شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha