• پنجشنبه / ۴ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۶:۳۷
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403110403134
  • خبرنگار : 90057

حمایت روسیه از خلع سلاح هسته‌ای تدریجی جهانی

حمایت روسیه از خلع سلاح هسته‌ای تدریجی جهانی

نماینده دائم روسیه در دفتر سازمان ملل در ژنو گفت: روسیه به حمایت از پروژه خلع سلاح هسته‌ای تدریجی جهانی ادامه می‌دهد.

به گزارش ایسنا، گنادی گاتیلوف، نماینده دائم روسیه در نشست عمومی کنفرانس خلع سلاح سازمان ملل در ژنو گفت: ما بر تعهد دائمی کشورمان به تعهدات مندرج در ماده ششم معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای تاکید می‌کنیم که در آن هدف دستیابی به صلح بدون سلاح هسته‌ای در چارچوب خلع سلاح عمومی و کامل قرار می‌گیرد.

وی افزود: خلع سلاح هسته‌ای باید به صورت مرحله‌ای و بر اساس اجماع و به گونه‌ای انجام شود که گام‌هایی در این راستا به امنیت کسی لطمه نزند، بلکه منجر به تقویت ثبات بین المللی، صلح و امنیت برای همه شود.

معاهده منع اشاعه تسلیحات هسته‌ای که از سال ۱۹۷۰ لازم الاجرا بود، مقرر کرد که تنها پنج کشور - اتحاد جماهیر شوروی، ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه و چین - می توانند سلاح‌های هسته‌ای داشته باشند و دیگران را از دستیابی به آنها منع کرد.

«پنج قدرت هسته‌ای» متعهد شدند که سلاح‌های هسته‌ای را به دیگر کشورها منتقل نکنند و به آنها در ایجاد آنها کمک نکنند، در حالی که سایر امضاکنندگان متعهد شدند که بمب اتمی را نپذیرند یا ایجاد نکنند.

گاتیلوف گفت که روسیه به بیش از ۱۰۰ کشور طرف معاهدات مناطق عاری از سلاح هسته‌ای، تضمین‌های قانونی مبنی بر عدم استفاده یا تهدید به استفاده از سلاح هسته‌ای علیه آنها ارائه کرده است. ما همچنین از گسترش جغرافیای مناطق عاری از سلاح هسته‌ای در چارچوب حل مشکل تضمین‌های امنیتی دفاع می‌کنیم، اما این در صورتی معنا پیدا می‌کند که هم کشورهای هسته‌ای و هم همه کشورهای غیرهسته‌ای با حسن نیت و مسئولانه به تعهدات خود عمل کنند.

وی همچنین از نگرانی روسیه از برنامه‌های واشنگتن برای استقرار نیروهای هسته‌ای میان برد (INF) در آلمان و فیلیپین خبر داد و گفت: برنامه های واشنگتن برای استقرار INF در آلمان و فیلیپین دلیلی برای نگرانی است. واضح است که پس از خروج آشکار و بی اساس از معاهده INF در سال ۲۰۱۹، ایالات متحده تلاش های عمدی برای تغییر اساسی توازن قوا در اروپا و منطقه آسیا اقیانوسیه به نفع خود انجام می دهد.

گاتیلوف افزود: این اقدام به منظور بازدارندگی علیه روسیه و چین است.

وی هشدار داد: بدیهی است که اجرای این طرح‌ها موجب لغو مهلت قانونی کشورمان می‌شود که با روحیه حسن نیت استقرار موشک‌های INF زمینی در مناطقی که این سامانه‌ها مستقر نیستند، اعلام شده است.

اتحاد جماهیر شوروی و ایالات متحده معاهده INF را در سال ۱۹۸۷ امضا کردند و توافق کردند که موشک‌های بالستیک و کروز زمین‌پرتاب با برد ۶۲۰ تا ۳۴۲۰ مایل تولید یا در اختیار نداشته باشند. در سال ۲۰۱۹، دونالد ترامپ، رئیس جمهور وقت آمریکا پس از متهم کردن روسیه به عدم پایبندی، ایالات متحده را از این معاهده خارج کرد. در پاسخ، روسیه مشارکت خود در توافق دوران جنگ سرد را به حالت تعلیق درآورد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha