حجتالاسلام محمدرضا قاسمی نیا، پژوهشگر حوزوی، در یادداشتی که در اختیار ایسنا قرار داده است، نوشت: در راستای کنترل، درمان و مبارزه با آسیبهای اجتماعی یکی از مهمترین آسیبها استعمال دخانیات و مصرف سیگار و قلیان است، سیگار دروازه باز و ارزان ورود اعتیاد در فرد، خانواده و جامعه است؛ اعتیاد به مواد مخدر نه تنها خانمان سوز است بلکه جامعه سوز هم خواهد بود.
اگر با دقت و باور حقیقی به این موضوع نگاه عمیق شود میتوانیم بگوییم استعمال سیگار و قلیان و سایر مواد دخانی فقط یک آسیب اجتماعی نیست بلکه خسارت و آسیبی فرهنگی و سیاسی و نیز راهی برای آسیب رسانی به عرصه اقتصاد، بازارکار، تولید و باعث رشد نرخ بیکاری و ناامیدی در فرد و اجتماع، تنبلی و سستی میشود و دامی مرگ آور است. مصرف سیگار و قلیان در کوتاه مدت و دراز مدت ضررهایی جبران ناپذیر به شخصیت و هویت فرد و در جهت نابودی سلامتی و بهداشت انسانها است؛ همچنین باعث بسیاری از بیماریها و ناهنجاریها میشود.
مرگ ۵۰ هزار نفر ایرانی و خسارات ۵۰ هزار میلیارد تومان در سال بر کشور بر اثر استعمال دخانیات و سیگار رقمی کم نیست! و باید فعالان و دوستداران افزایش جمعیت و ازدیاد نسل و استحکام خانواده از این موضوع غفلت نورزند، لذا باید راههای موثر کاهش جمعیت را شناسایی و با آنمبارزه کنند. زنان و دختران، کودکان، نوجوانان و جوانان که از گروههای فعال و با نشاط جامعه هستند از اهداف اصلی و ایجاد زمینه برای ورود آنان در گرداب مرگ آور و دام استعمال دخانیات و مصرف سیگار هستند.
طبق اعلام کارشناسان دود تنباکو و سیگار حاوی بیش از ۴۰۰۰ ماده شیمیایی است که شمار زیادی از آنها مواد محرک یا سمی و سرطان زاهستند، سومین علت مرگ و میر در دنیا و کشور ایران، بیماریهای ریوی است که سیگار از عوامل اصلی آن است و صدمات و آسیبهای جبران ناپذیری بر جسم انسانها وارد می سازد.
آمریکا بزرگترین کشور تولیدکننده مواد دخانی است که حدود ۹۰ درصد آن را به کشورهای دیگر صادر می کند، قابل توجه این که در جدیدترین گزارش آماری در این کشور، قوانین و مقررات و محدودیتهای برای استعمال دخانیات و سیگار به ویژه برای گروه نوجوانان و جوانان وضع و اجرا شده است و تا درصدی هم نسبت به کاهش مصرف کنندگان سیگار و استعمال دخانیات پیشرفت داشتهاند.
اکنون در ایران وظیفه، تکلیف و مسئولیت داریم تا زنان و دختران، کودکان، نوجوانان و جوانان این آینده سازان کشور، در دام هلاک آور سیگار و مواد دخانی نیفتند؛ ضرورت دارد در مرحله نخست قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات که در شهریورماه سال ۱۳۸۵ در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید علاوه بر لزوم بازنگری و به روزرسانی و تکمیل و اصلاحات، با دغدغه مندی جدی و به دور از شعار در کشور اجرایی و نظارت شود.
همچنین فعالان اجتماعی و گروههای مردمی، دوستداران حفظ سلامت، بهداشت و محیط زیست و منابع طبیعی، علاقمندان ایران قوی و قلههای پیشرفت و استقلال و تعالی کشور، تشکلها و مجموعههای فعال برای ازدیاد جمعیت و تولید نسل و فرزندآوری، مبلغان دینی و مذهبی، ورزشکاران، هنرمندان، معلمان و دانش آموزان، دانشجویان و طلاب و اساتید، رسانههای مختلف دیداری و شنیداری، فضای مجازی و شبکههای اجتماعی، فعالان استحکام کانون خانواده و دستگاههای دولتی و غیردولتی برای مبارزه شبانه روزی با استعمال دخانیات و کاهش آمار مصرف کننده آنها بسیج شوند.
معتقدیم امروز در جنگ فرهنگی و اقتصادی و آسیبهای اجتماعی، مبارزه با استعمال دخانیات و مصرف سیگار از جایگاه مهمی برخوردار است و اگر یک نفر هم از این دام مهلک نجات پیداکند و از کاهش سن استعمال دخانیات در کشور و استان پیشگیری شود، غنیمت است و ایجاد حیات و فرصت جدید برای زندگی با سعادت و خوشبختی انسان است.
انتهای پیام
نظرات