آیین تجلیل از برگزیدگان دوسالانه کتاب اصفهان، صبح امروز پنجشنبه، ۴ بهمن در حالی برگزار شد که قرار بود این نشست ساعت ۹ برگزار شود، اما در نهایت با یک ساعت تاخیر برگزار شد. معاون سیاسی و اجتماعی استاندار اصفهان، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان و جمعی از اساتید، نویسندگان و پژوهشگران از مهمانان این این مراسم بودند.
فرهنگ زیربنای جامعه است
ایوب درویشی، معاون سیاسی و اجتماعی استاندار اصفهان اظهار کرد: فرهنگ زیربنای جامعه است؛ زمانی مارکسیستها و حزب توده اقتصاد را زیربنا و فرهنگ را روبنا میدانستند. آنان با این نوع اعتقاد و آسیبهای جدی دیگر مثل وابستگی خارجی به شوروی، از بین رفتند، چرا که تحزب و حزبگرایی باید عامل پیشرفت جامعه شود، اما با وابستگی به خارج و مبنای غلط اعتقادی، عاملی ضد توسعه و پیشرفت خواهد شد.
وی افزود: اندیشهورزی و فرهنگ زیربنای جامعه است و خوشبختانه انقلاب ما با همین زیربنا ایجاد شد و انقلاب ما انقلاب فرهنگی است که فرهنگ را اصل و اقتصاد و سایر بخشها را در ذیل این مبنا و اعتقاد قرار داده است، لذا این ویژگی مهم را باید پاس بداریم و برای توسعه آن تلاش کنیم.
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار اصفهان بیان کرد: هویتیابی از تجلیات فرهنگی هر جامعه است و جامعه ما متشکل از گنجینه و سرمایههای تاریخی، علمی، تمدنی، بزرگان و عالمان است که باید از آنها سکویی برای پیشرفت ساخت، البته با همان افتخارات و داشتهها نمیتوان زندگی کرد، بلکه باید امروز هم با این پلهها در تولید علم و نظریه، حرف برای گفتن داشته باشیم.
درویشی ادامه داد: اندیشهورزان ما باید در صدر مجالس باشند، چرا که ما در تاریخ علم حرف برای گفتن داشتهایم و اگر انقطاع ایجاد شود و از قطار پیشرفت و توسعه باز بمانیم، در عرصه هویتیابی نیز دچار مشکل خواهیم شد و چنانکه میبینیم کشورهایی که چنین سرمایهها و گنجینههایی را ندارند، اما به پیشرفت و توسعه رسیدهاند. آنها بعضا با تاریخسازی، این سرمایهها را به نام خود ثبت میکنند، لذا باید بیش از پیش در عرصه تولید علم و نظر و پیشرفت تلاش کنیم.
صدور بیش از ۴ هزار مجوز کتاب طی دوسال در اصفهان
سیدین نیا، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان، با بیان اینکه یکی از مؤلفههای مهم و اثرگذار در حوزه فرهنگ کتاب است، اظهار کرد: نعمتهایی مثل عقل، فطرت و روح را خداوند در وجود انسان قرار داده که باید به آنها توجه شود، در این میان عقل نیاز به رشد و ارتقاء دارد و باید مورد تعلیم و تربیت قرار گیرد و کتاب همان چیزی است که در رشد عقلی و تعلیم نقش مهمی دارد و با تفکر و استفاده از کلمات به رشد عقلی افراد کمک میکند.
وی افزود: خداوند این ودیعه را به انسان اعطا کرده و ما را انسان ناطق آفریده و از سایر آفریدهها متمایز کرده و با همین تمایز مقام خلیفهالهی را به ما بخشیده که با آن میتوان آسمان و زمین را تسخیر کرد و حق عقل و شکر وجود آن استفاده، رشد و ارتقاء آن است که با کتاب، مطالعه و تفکر حاصل میشود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان ییان کرد: اصفهان زمانی مرکز تولید علم ونظریه بوده است، بزرگانی مثل ابن سینا، شیخ بهایی و... در اصفهان ساکن بودند و اصفهان بهعنوان مهد علم و تولید نظریات شناخته میشده و جایگاهی مهم در تولید و نشر علم و تمدن داشته است.
وی افزود: دو سال بیش از چهارهزار مجوز برای کتاب صادر شده که نسبت به جایگاه و سبقه اصفهان تعداد کمی است و خواهش من از اهالی علم، کتاب و تفکر این است که نقش اصفهان را در تولید علم پررنگتر کنیم، چرا که این ظرفیت همچون گذشته در اصفهان وجود دارد.
به گزارش ایسنا، در آیین تجلیل از برگزیدگان دوسالانه کتاب اصفهان، از مولفان و ناشران برگزیده تجلیل شد.
بر اساس بیانیه هیئت داوران بیست و هفتمین دوسالانه کتاب اصفهان، از مجموع ۵۰۱ کتاب رسیده به مرحله ارزیابی، ۵۷ عنوان به مرحله دوم رسیدند که از این تعداد ۲۷ عنوان کتاب، شایسته تقدیر و ۱۶ عنوان برگزیده شناخته شدند.
در این جشنواره کتاب "روانشناسی، آموزش و توانبخشی افراد نابینا و کمبینا" نوشته محمد عاشوری از انتشارات جهاد دانشگاهی واحد اصفهان شایسته تقدیر شناخته شد.
انتهای پیام
نظرات