حمیدی پارسا، رئیس دانشگاه هنر و اندیشه اسلامی قم، در آیین اختتامیه «نخستین سوگواره هنر و اندیشه عاشورایی» که امروز ۴ بهمنماه برگزار شد، اظهار کرد: این دوره از سوگواره هنر و اندیشه عاشورایی، به عنوان نخستین دوره کم و کاستیهای بسیاری دارد، اما هر حرکتی در این عرصه یک جهاد و شایسته تقدیر است.
وی با بیان اینکه ما ایرانیان مسلمان بسیار مفتخریم در بستر سنتی متولد شدهایم که با معنا و حقیقت ارتباط دارد، گفت: خداوند فرمود «کُن» و عالم پدیدار شد؛ بنابراین عالم تبلور کلام «کُن» است؛ از سوی دیگر، عالم «صنع» است؛ یعنی عالم مصنوع خداوند است، همچون یک اثر هنری که ساخته هنرمند است.
رئیس دانشگاه هنر و اندیشه اسلامی قم گفت: منشأ هنر در سنت ما به حق بازمیگردد؛ در این سنت فرهنگی که به آن مفتخر هستیم، وجود حقیقتی واحد است و کثرات، حاصل تجلیات حقیقت وجود هستند؛ پس در قوس نزول، حرکتی از وحدت به کثرت داریم و سپس در قوس صعود، قرار است بازگشتی به وحدت باشد؛ این کار هنر است؛ هر چیزی باید به اصل خودش بازگردد و این میشود هنرمندی انسان در عالم.
حمیدی پارسا تصریح کرد: اگر منشأ هنر خداوند باشد، غایت آن نیز همان است؛ به بیان دیگر، با تجلی حق، حُسن در عالم پدیدار میشود و این حُسن، چشم انسان حسنبین را میگیرد و او را عاشق میکند؛ اگر این انسان محسن باشد، این حسن را در اثرش منعکس میکند.
وی افزود: ما غمگین و مغموم هستیم که این سنت ارزشمندمان را فراموش کردهایم و اسیر بازیهای دنیای جدید شدهایم و یادمان رفته است آنچه برایمان اصالت داشت، معنا بود. ما اسیر رنگ شدیم و از بیرنگی حقیقت دور شدهایم که نتیجه این اتفاق، ناخوشاحوالی و جنگ و جدل است؛ امام حسین(ع) ما را دوباره گرم میکند و هنرمان را به مسیر خود بازمیگرداند.
رئیس دانشگاه هنر و اندیشه اسلامی قم ادامه داد: اسم این آیین هنری را «هنر و اندیشه عاشورایی» گذاشتهایم، زیرا بر این باوریم که هنر اگر با اندیشه عاشورایی ترکیب شود، حرکت در قوس صعود آغاز میشود؛ هنرمند ظاهرکننده حسن و جمال است و کدام حسن و جمال در عالم از زیبایی عاشورا بالاتر است.
وی در پایان بیان کرد: هنرمند، اگر حقیقتاً هنرمند باشد، باید در این سنت زلال سیر کند؛ هنرمند به یک اتصال نیاز دارد و اگر این اتصال را نداشته باشد، سرگردان و بیهدف میشود و در نهایت، آنچه که باید، نمیشود.
حمیدی پارسا با اشاره به استقبال هنرمندان از این رویداد هنری اظهار کرد: بیش از ۷۰۰ اثر در قالبهای عکس، تایپوگرافی و داستان به دبیرخانه «نخستین سوگواره هنر و اندیشه عاشورایی» ارسال رسید و مفتخریم که پس فرآیند ارزیابی آثار توانستیم اختتامیه این رویداد هنری را در آستانه مبعث رسول اکرم(ص) برگزار کنیم.
انتهای پیام
نظرات