میثاق در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه موش آفتی است که به طور طبیعی در سال های گذشته نیز مشاهده می شد، اظهار کرد: از آنجایی که در پاییز امسال یخبندان چندانی نداشتیم و دما نیز بالا بود، شرایط برای زادآوری این آفت فراهمتر شده است و از سوی دیگر به علت اینکه بارندگی چندانی نیز وجود نداشته و مراتع ضعیف بودهاند، جمعیت موشها به سوی مزارع هجوم بیشتری آوردهاند.
وی با بیان اینکه برای جلوگیری از خسارت این آفت در ادامه امسال و سال آینده طرح مبارزه با موش را اجرا خواهیم کرد، افزود: موش آفتی است که اگر جمعیت آن از اندازه نرمال بالاتر رود به طور قطع خسارت به محصول کشاورزی وارد میکند و سبب هدر رفت آب و صدمه به لولههای آبیاری میشود.
میثاق ادامه داد: از آنجایی که موش آفتی خطرناک در حوزه کشاورزی است مبارزه با آن برعهده سازمان جهادکشاورزی و به صورت رایگان است و در این راستا سموم و طعمههای لازم را فراهم کرده که در اختیار کشاورزان قرار میدهد.
وی تاکید کرد: از کشاورزان درخواست میشود در صورت مشاهده موش و یا سوراخهای زیاد در مزارع گزارشها را ارائه و از مشاورههای کارشناسان این سازمان برای مبارزه با آن استفاده کنند.
این مقام مسئول با بیان اینکه زمانهای طلایی برای مبارزه با این آفت وجود دارد، گفت: فصل زمستان و ابتدای فصل بهار بهترین زمان برای جلوگیری از زاد و ولد و تولید مثل موشهاست. کشاورزانی که محصول یونجه، گندم، کلزا و زعفران کشت کردهاند باید مراقبت بیشتری کنند و در صورت مشاهده سوراخ موش در مزارع گزارش را اعلام کنند.
انتهای پیام
نظرات