• پنجشنبه / ۴ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۱:۲۱
  • دسته‌بندی: هرمزگان
  • کد خبر: 1403110402896
  • خبرنگار : 50673

تاکید امام‌جمعه بندرعباس بر توجه ویژه به فرهنگ دریاپایه

تاکید امام‌جمعه بندرعباس بر توجه ویژه به فرهنگ دریاپایه

ایسنا/هرمزگان نماینده ولی فقیه در هرمزگان با بیان اینکه گردشگری دریایی دارای دو لایه اقتصادی و فرهنگی است، اظهار کرد: مسئله اقتصاد در حوزه گردشگری، بخش مهمی از اقتصاد دریاپایه است.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد عبادی‌زاده، صبح پنجشنبه ۴ بهمن، در همایش گردشگری دریامحور که با حضور جمعی از مسئولین، اندیشمندان و فعالان حوزه گردشگری برگزار شد، با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص اهمیت فرهنگ دریاپایه، بر لزوم توجه ویژه به ابعاد فرهنگی گردشگری دریایی در کنار توسعه اقتصادی آن تاکید کرد.

وی با بیان اینکه گردشگری دریایی دارای دو لایه اقتصادی و فرهنگی است، اظهار کرد: مسئله اقتصاد در حوزه گردشگری، بخش مهمی از اقتصاد دریاپایه است، اما لایه دومی نیز در این حوزه وجود دارد که آن بُعد فرهنگی است.

وی با استناد به فرمایشات رهبر معظم انقلاب مبنی بر ضرورت تبدیل ظرفیت‌های دریا به فرهنگ عمومی مردم ساحل‌نشین، افزود: همزمان با طرح موضوع اقتصاد دریاپایه، باید به مسئله فرهنگ دریاپایه نیز توجه ویژه شود.

امام جمعه بندرعباس با برشمردن ظرفیت‌های فراوان دریا در حوزه‌های آبزی‌پروری، شیلات، گردشگری، حمل‌ونقل دریایی، کشتی‌سازی، انرژی‌های تجدید پذیر، بیوتکنولوژی دریایی، اشتغال‌زایی و استخراج منابع نفت و گاز، توسعه ترانزیتی و… تاکید کرد: این فرصت‌ها و ظرفیت‌ها باید به فرهنگ عمومی مردم ساحل‌نشین تبدیل شوند.

عبادی‌زاده با اشاره به لایه فرهنگی گردشگری دریایی، به مواردی همچون روحیه همکاری و همبستگی مردم ساحل‌نشین، مهمان‌نوازی و تعاملات اجتماعی، سخت‌کوشی و تاب‌آوری، حفاظت از محیط زیست، سازگاری با تغییرات، فرهنگ غنی مردم ساحل‌نشین (موسیقی، داستان‌ها، افسانه‌ها و هنرهای دستی)، تقسیم کار خانوادگی، سبک معماری، تفریحات دریایی، اخلاق دریایی، صیانت از سنت‌ها و رسوم محلی، مدیریت بحران و تمرکز بر محیط زیست اشاره کرد و خاطرنشان کرد: این موارد همگی جز جذابیت‌های فرهنگی هستند که می‌توانند گردشگران را به خود جذب کنند.

ایشان در ادامه به الزامات توسعه گردشگری دریایی اشاره کرده و گفت: انتقال صنایع وابسته به دریا به مناطق ساحلی، ارتقای مهارت‌های دریایی مردم، افزایش سهم مردم ساحل‌نشین از اقتصاد دریا، توسعه زیرساخت‌ها و خدمات عمومی برای گردشگران، ترویج فرهنگ شهروندی دریایی، صیانت از فرهنگ و آداب و رسوم دریایی، توسعه پایدار بر اساس ظرفیت‌های پایدار دریایی، آموزش و پرورش همسو با مأموریت‌های دریایی، بهبود روابط اجتماعی و ارتقای اخلاقیات، توسعه تجارت گردشگری دریایی، صیانت از منابع دریا و سواحل و بالابردن سطح آگاهی مردم در رابطه با محیط‌زیست دریایی از جمله مواردی هستند که باید مورد توجه قرار گیرند.

نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان ضمن تأکید بر ضرورت صیانت از فرهنگ و آداب و رسوم دریایی مردم ساحل‌نشین در برابر تهاجم فرهنگی، بر اهمیت مقاومت فرهنگی در برابر فرهنگ‌های تهاجمی وارداتی غرب تأکید کرد.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha