• پنجشنبه / ۴ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۰:۴۹
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1403110402863
  • خبرنگار : 50283

مدیر جهاد کشاورزی خمام:

اجازه تغییر کاربری اراضی شالیزاری را نمی‌دهیم

اجازه تغییر کاربری اراضی شالیزاری را نمی‌دهیم

ایسنا/گیلان مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خمام با تاکید بر اینکه خیلی محکم در برابر تغییر کاربری اراضی شالیزاری ایستاده و اجازه این کار را نمی‌دهیم، گفت: در چهارچوب‌های قانونی به سرمایه‌گذاران کمک می‌کنیم تا بتوانند طرح‌های خود را اجرا کنند.

 مهدی رجبی شهرستانی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: شهرستان خمام در بین شهرستان‌های بندرانزلی و رشت قرار گرفته و به وسیله جاده پیربازار با صومعه‌سرا ارتباط دارد و از گذشته تا به امروز به عنوان یکی از کریدورهای مهم استان گیلان محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه ۷ روستای خمام در منطقه آزاد انزلی قرار گرفته و ۱.۲ کیلومتر از این منطقه در اختیار این شهرستان است، افزود: همه این موقعیت‌ها به علاوه ورود راه‌آهن، مولفه قابل توجهی برای حضور سرمایه‌گذاران است ضمن اینکه باعث شده اشتیاق تغییر کاربری مجاز و غیرمجاز در اراضی شالیزاری این شهرستان بسیار بالا باشد.

رجبی تاکید کرد: در برابر تغییر کاربری سفت و محکم ایستادیم و در عین حال در چهارچوب‌های قانونی به سرمایه‌گذاران کمک می‌کنیم تا بتوانند طرح‌های خود را اجرا کنند.

مدیر جهاد کشاورزی خمام گفت: در حال حاضر ۱۱ هزار و ۲۸۰ هکتار اراضی شالیزاری در این شهرستان وجود دارد و ۵ درصد برنج استان توسط شالیکاران خمام تامین می‌شود.

وی افزود: امسال نزدیک به ۴۵ هزار و ۲۰۰ تن برداشت شلتوک داشتیم و پس از شالیکوبی در حدود ۲۳ هزار تن برنج سفید محصول شالیزارهای شهرستان خمام بود.

رجبی با بیان اینکه خمام صنایع کشاورزی قوی دارد، تصریح کرد: با ۸۶ کارخانه شالیکوبی جزو چند شهرستان برتر استان گیلان هستیم که بیشترین تعداد کارخانه شالیکوبی را دارد ضمن اینکه علاوه بر خمام بخشی از پیربازار، بندرانزلی، خشک‌بیجار را پوشش می‌دهد.

وی با بیان اینکه در چند سال اخیر چند طرح کشاورزی در خمام به صورت پایلوت انجام شده و یا در دست اقدام است، گفت: از جمله این طرح‌ها انتخاب مشارکتی ارقام برنج، طرح باغچه خانگی، طرح محصول سالم همچنین طرح صندوق خرد زنان روستایی را می‌توان نام برد.

مدیر جهاد کشاورزی خمام با اشاره به انتخاب فرشته کم‌گوی به عنوان‌ شالیکار نمونه ملی از این شهرستان تصریح کرد: این بانو با ۱۵ هکتار اراضی شالیزاری علاوه بر تولید محصول سالم، چندین سال که در کنار جهادکشاورزی اقدامات ترویجی انجام می‌دهد ضمن اینکه در کنار روند شالیکاری از نشا تا برداشت محصول به صورت مدرنیزاسیون فعالیت دارد.

وی افزود: این بانوی شالیکار نمونه ملی در حال راه‌اندازی یک خط مینی کارخانه شالیکوبی است و در کنار آن فعالیت‌ در زمینه بوم‌گردی، کشت دوم برنج، پرورش ماکیان، پیگیری برای تامین علوفه را نیز در دست اقدام دارد و یک مجموعه کامل کشاورزی ایجاد کرده و در حال پیگیری ثبت برند محصول ارگانیک برای صادرات همچنین پیگیری جهت احداث شهرک گلخانه‌ای است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha