مسعود صفاییمقدم در نشست رئیس جمهور با فعالان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی خوزستان که امشب (۳ بهمنماه) در شهرک نفت اهواز برگزار شد، اظهار کرد: حضور رئیس جمهور در این مجلس یادآور، ورود بچههای تبریز به سوسنگرد در اواخر مهرماه سال ۱۳۵۹ است؛ در آن ایام دو گروه نیروهای تبریز و بومیان عرب سوسنگرد و دشت آزادگان بیشترین سهم را در حفظ سوسنگرد، دشت آزادگان و اهواز داشتند. امیدواریم این سفر هم برکات خوبی داشته باشد.
به گزارش ایسنا، وی افزود: آقای رئیس جمهور بارها گفتهاید بدون ایجاد رابطه سازنده با دنیا و ورود به چرخه بازار آزاد مشکلات ایران حل نمیشود. بارها گفتید باید عزت ملی و حریم خصوصی ایران را پاس داشت. باید حقوق ابتدایی مردم را محترم بشماریم و با مسائلی مانند حجاب و فیلترینگ و ... خود را مشغول نکنیم و نباید این مسائل، مطالبات اصلی مردم شود. باید با گذشت از این مسائل کم اهمیت، از قافله پیشرفت ایران با کشورهای دیگر عقب نمانیم.
رئیس پیشین دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: اخیرا گفتید از مذاکره ترس ندارید و این عبارت برای جامعه ما نشان از شجاعت حضرتعالی است اما برای جامعه جهانی چنین عبارتی مایه بهت و حیرت است، مگر جایی هست که از مذاکره بترسند؟ اما اینجا خیلیها از مذاکره میترسند.
صفایی مقدم عنوان کرد: به اندازه کافی مشکلات را میدانید و راه حلها را هم میدانید اما مشکل در اراده است و هنوز اراده کافی برای حل مشکلات شکل نگرفته است و گرمای وجودمان به اندازهای که ما را به حرکت در بیاورد بالا نرفته است؛ یا باید این گرما را با عمقبخشی و آگاهی از شرایط نامطلوب جامعه بالا ببریم یا سیره روزگار یخ وجودمان را آب خواهد کرد. امیدواریم قبل از اینکه این سیره، سیلی به صورتمان بزند این اراده ایجاد شود.
این فعال سیاسی خوزستان با اشاره به برخی مشکلات دولت گفت: آقای رئیس جمهور دولت شما مشکلاتی دارد؛ یکی از مشکلات دولت این است که هم دولت و هم استانداریها بسیار کند هستند. فکر میکنم همه دولتهای قبلی از دولت جنابعالی چابکتر بودند.
وی افزود: برخی عوامل کندی را ضوابط دولت شما ایجاد کرده است که یکی از این عوامل، ایده وفاق است؛ هر چند ایده فاخری است اما متاسفانه مورد سوءبرداشت واقع شده است و برداشت سوء از این ایده، مبنای عملیات شده است. وفاق این گونه تلقی شده است که یعنی دیگران را در قدرت سهیم کنیم، آن هم دیگرانی که شما و حرف شما را قبول ندارند.
صفاییمقدم گفت: در راس این مساله، مجلس است. من مخالف مجلس نیستم و معتقد هستیم این برداشت غلط از ایده وفاق، موجب تضعیف مجلس شده است. مجلس قوی نباید نمکگیر دولت شود و باید محدوده مستقل خود را رعایت کند و نظارت، سوال و استیضاح کند. دولتمردانی قوی هستند که از این چیزها نترسند.
وی ادامه داد: وفاق به معنی سهیم شدن نیستند و وقتی استاندار میخواهد فرماندار تعیین کند تا نماینده اجازه ندهد نمیتواند، مشخص است این گونه کار کند میشود.
رئیس پیشین دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: در این سفر باید این قاعده اصلاح شود. تا به حال چنین نبوده است و متاسفم این سوءبرداشت به عرصه آموزش عالی کشور کشیده است؛ تاکنون نداشتهایم که وزیر علوم برای تعیین رئیس دانشگاه اجازه نماینده مجلس را بگیرد اما کنون این گونه است.
وی بیان کرد: یکی از اصول قانون اساسی تفکیک قوا است؛ نباید میدان باز شود و دیگران فکر کنند مساله تفکیک قوا حل شده است و معنای وفاق این است که همه قوا دور هم بنشینند و حد و مرزی بین آنها نباشد.
صفایی مقدم گفت: پاسداری از قانون اساسی در راس تفکیک قوا است که به چابکی دولت کمک میکند. استاندار باید بتواند هر کسی را بخواهد فرماندار یا مدیر کند. چرا مجلس از اول شما را در منگنه قرار میدهد؟ این درست نیست و باید حل شود. محدودیتهایی را خودمان ایجاد کردهایم و نباید این گونه باشد.
وی افزود: بانوان و جوانان را دریابید و رای ندادهها که بیش از ۵۰ درصد رای ندادند را دریابید؛ باید این مساله نظام شود و باید این افراد را جذب کنیم و این مساله است.
انتهای پیام
نظرات