به گزارش ایسنا، صبح امروز در ادامه رویداد «پیشگامان پیشرفت»، جمعی از تولیدکنندگان و فعالان بخش خصوصی با رهبر معظم انقلاب دیدار کرده و تعدادی از فعالان اقتصادی بخش خصوصی به ارائه دیدگاه و نظرات خود پرداختند.
علی مخدومی- فعال حوزه تولید پرههای داغ توربین گاز - اظهار کرد: پرههای توربینهای گازی به عنوان یکی از محصولات با تکنولوژی بالا و به عنوان یک محصول متکی بر دانش و دارای نقش استراتژیک در حوزه انرژی است که بر روی تربوژنراتورها و توربوکمپرسورها در شبکه سراسری گاز و برق مورد استفاده قرار میگیرد.
وی افزود: طبق پیشبینیهای انجام شده در دنیا تا سال ۲۰۳۱ در صنعت برق سالانه ۵۰۰ توربین تولید خواهد شد و ۸۰ درصد از بازار توربینهای گاز در دنیا در اختیار سه کشور بزرگ است و باعث خوشحالی است که ایران جز معدود کشورهایی است که دو توربینساز با استانداردهای بالای ساخت و تولید دارد و به تبع آن حداقل سه شرکت تولید پرههای توربین با ظرفیت ۱۰ هزار قطعه در سال را داراست و همچنین زیرساختهای تکنولوژی، دانشی و تجهیزاتی همگی طی دهه گذشته در این صنعت مهم در کشور رسوب کرده و از همه مهمتر، وجود نسلی فرهیخته بادانش و به روز در طراحی، توسعه و تولید و کنترل توربینها و اجزای جانبی در طی سالهای گذشته شکل گرفته و به جرات میتوان گفت جوانهای ایرانی در حوزه تکنولوژی توربینها در دنیا سرآمدند.
مخدومی گفت: جوانهای ایرانی و همچنین زیرساختهای موجود در تراز تولید جهانی هستند. یک شرکت داخلی، تولید کننده پرههای ساحل و متحرک توربینهای IGT-۲۵، نمونه ایرانی شده توربین آلمانی است که حدود ۶۰ درصد از انتقال گاز کشور را بر عهده دارد. همچنین تولید نازلهای برخی از توربینهای آمریکایی و روسی منحصراً در داخل این شرکت در کشور تولید میشود.
وی مطرح کرد: این شرکت سبد محصولات خود را طی ۵ سال گذشته توسعه و با دارا بودن خط کامل تولید پرههای توربین نیاز واردات کشور به این قطعات را در صنایع نفت و گاز حدود ۸۰ درصد کاهش داده است. ظرفیت سالانه حداقل ۲۰ میلیون یورویی جهت کاهش واردات در این حوزه بسیار استراتژیک، دانش پرهای توربین عموماً جزو خطوط قرمز انتقال دانش به دلیل وابستگی بلند مدت به آن است که با تکیه بر دانش درونزا در داخل کشور ایجاد شده است.
این فعال حوزه تولید پرههای داغ توربین گاز در پایان به مشکلات موجود در این حوزه اشاره کرد: کند بودن تخصیص ارز به دلایل شرایط اقتصادی ناشی از تحریم و عدم وجود کانالهای ارتباطی مالی امن و با هزینه کم در حوزه خریدهای ارزی و صادرات از جمله مهمترین مشکلات این حوزه است.
او ادامه داد: پیشنهاد میشود که با ایجاد کنسرسیوم فعال از تولیدکنندگان پرههای توربین داخلی با هدف فعال سازی سایر شرکتهایی که زیرساختهای مناسبی در این حوزه دارند و توانمندسازی این شرکتها، در جهت افزایش تولید و پاسخگویی به نیاز داخل با مکانیزم سه لایهای، انجام پروژههای تحقیق و توسعه و توسعه کاربردی به شکل مدل نوآوری باز و هم افزا و نسل جدید شبکهسازی تکنولوژی در جذب و به کارگیری نخبگان دانشگاهی و صنعتی مرتبط بدون توجه به موقعیت جغرافیایی و تشکیل کارگروهی واحد در سیاست گذاری کلان انرژی در کشور و فرماندهی واحد انرژی در کشور این مشکل را حل کنیم.
انتهای پیام
نظرات