• چهارشنبه / ۳ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۴:۳۴
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1403110302345
  • خبرنگار : 71628

با اشاره به مذاکرات عادی‌سازی روابط با عربستان

تل‌آویو: هیچ قولی درباره تشکیل کشور فلسطین نداده‌ایم

تل‌آویو: هیچ قولی درباره تشکیل کشور فلسطین نداده‌ایم

وزیر امور راهبردی رژیم صهیونیستی مدعی شد که این رژیم هیچ قولی درباره تشکیل یک کشور مستقل فلسطینی به عنوان بخشی از مذاکرات عادی‌سازی روابط با عربستان سعودی نداده است.

به گزارش ایسنا، «ران درمر» وزیر امور راهبردی رژیم صهیونیستی، امروز (چهارشنبه) در پارلمان رژیم صهیونیستی (کنست) گفت که این رژیم هیچ تعهدی نسبت به تشکیل کشوری فلسطینی در چارچوب مذاکرات عادی‌سازی روابط با عربستان سعودی ندارد.

روزنامه تایمز چاپ رژیم صهیونیستی با انتشار این مطلب گزاش داد که درمر در کنست گفت: به هیچ وجه قولی درباره تشکیل کشوری فلسطینی داده نشده است.

درمر که یکی از اعضای کنست به شمار نمی‌رود، برای اولین بار پس از سوگند یاد کردن به عنوان یکی از اعضای کابینه «بنیامین نتانیاهو» در دسامبر ۲۰۲۲ سخنرانی کرد.

درمر که یکی از افراد مهم نزدیک به نتانیاهو است، گفت که کابینه این رژیم روی برنامه‌ای برای اداره غزه پساجنگ کار می‌کند و بر ضرورت «تعامل با آمریکا و قدرت‌های منطقه» برای اطمینان یافتن از اداره این منطقه «طبق چارچوب تعیین‌شده از سوی نخست‌وزیر» تاکید کرد.

عربستان سعودی که طبق گزارش‌ها، پیش از جنگ غزه در مذاکرات با آمریکا برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی پیشرفت داشت، پس از وقوع این جنگ آتش‌بس کامل در جنگ غزه و رسیدن به راهکاری تضمین‌شده برای تشکیل یک کشور مستقل فلسطینی را به نوعی به عنوان پیش شرطی برای تداوم این مذاکرات مطرح کرده است.

آتش‌بس غزه چهارشنبه گذشته با میانجیگری آمریکا، مصر و قطر میان جنبش حماس و رژیم صهیونیستی اعلام و از صبح یکشنبه گذشته اجرایی شد که شامل سرازیر شدن کمک‌های انسانی برای جمعیت جنگ‌زده غزه و آزادی اسرای طرفین جنگ است.

۱۵ ماه حملات رژیم صهیونیستی به غزه نزدیک به ۴۷ هزار نفر شهید بر جای گذاشت.

تایمز اسرائیل همچنین نوشت که درمر در کنست در این باره گفت: ما کمتر صحبت می‌کنیم و بیشتر عمل خواهیم کرد.

او همچنین درباره لبنان نیز مدعی شد که رژیم صهیونیستی «توان اعمال هرگونه خشونت را دارد و هر کاری که لازم باشد، برای حفظ امنیت ساکنان شمال انجام خواهد داد» که بار حملات حزب‌الله را به دوش کشیدند.

حزب‌الله لبنان از ابتدای جنگ غزه در اکتبر ۲۰۲۳، در دفاع از فلسطینیان غزه در برابر جنایات جنگی رژیم صهیونیستی، اقدام به تبادل آتش با این رژیم در مناطق شمالی اراضی اشغالی کرد.

درگیری‌ها میان حزب‌الله لبنان و رژیم صهیونیستی در این مناطق شدت یافت تا این که رژیم صهیونیستی در ۱ اکتبر ۲۰۲۴ علاوه بر حملات هوایی، عملیات تمام‌عیار زمینی را نیز در آنجا آغاز کرد.

رژیم صهیونیستی هدف از حملات متجاوزانه خود به جنوب لبنان و بخش‌هایی از شرق این کشور را تضعیف حزب‌الله و تضمین بازگشت ۶۰ هزار تن از ساکنان شمال اراضی اشغالی به خانه‌هایشان عنوان کرده بود که آن را به دلیل این حملات ترک کرده بودند.

آمریکا شامگاه سه‌شنبه ششم آذر، از دستیابی به توافق آتش‌بس میان رژیم صهیونیستی و حزب‌الله پس از چند ماه جنگ خبر داد.

پس از اعلام خبر آتش‌بس از سوی «جو بایدن» این توافق صبح هفتم آذر وارد فاز اجرایی شد. طبق این توافق، قرار بود نظامیان رژیم صهیونیستی از جنوب لبنان خارج شوند و ارتش لبنان در مرزهای این کشور و فلسطین اشغالی مستقر شود.

اگرچه،‌ طبق گزارش‌های رسانه‌ای، فرانسه و آمریکا به عنوان اعضای سازوکار ناظر بر توافق آتش‌بس میان رژیم صهیونیستی و حزب‌الله لبنان به رهبری آمریکا معتقدند رژیم صهیونیستی چندین بار مفاد این توافق را از زمان اجرایی شدن آن نقض کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha