• چهارشنبه / ۳ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۳:۰۳
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1403110302236
  • خبرنگار : 50592

مسئول بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن مرکز بهداشت استان خبر داد

اجرای مرحله دوم عملیات ایمن‌سازی فلج اطفال اتباع خارجی در یزد

اجرای مرحله دوم عملیات ایمن‌سازی فلج اطفال اتباع خارجی در یزد

ایسنا/یزد مسئول بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن مرکز بهداشت استان یزد با اشاره به این که نوبت دوم طرح عملیات خانه‌ به‌ خانه ایمن‌سازی فلج اطفال در یزد از ۲۷ تا ۲۹ بهمن‌ ماه اجرا خواهد شد، گفت: هدف اصلی این برنامه، متوقف کردن گردش ویروس فلج اطفال در نقاط کانونی و ورودی است.

«فریده فولادوند» در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: فلج اطفال یکی از بیماری‌های ناتوان‌کننده است که به‌ ویژه در دوران کودکی تأثیرات مخربی بر سلامت افراد می‌گذارد.

وی تصریح کرد: پیش از تصویب برنامه جهانی ریشه‌کنی فلج اطفال، سالانه بیش از ۴۰ میلیون نفر به این بیماری مبتلا می‌شدند و صدها هزار نفر از آنان برای همیشه فلج می‌شدند.

فولادوند تصریح کرد: مجمع عمومی سازمان جهانی بهداشت در چهل و یکمین اجلاس خود در سال ۱۹۸۸ با تصویب قطع‌نامه‌ای، ریشه‌کنی فلج اطفال را در دستور کار جهانی قرار داد و سازمان جهانی بهداشت را موظف کرد که تا سال ۲۰۰۰ میلادی، ویروس وحشی فلج اطفال را در سراسر جهان ریشه‌کن کند.

مسئول بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن استان عنوان کرد: اجرای استراتژی‌های مصوب این برنامه منجر به کاهش تعداد کشورهای آندمیک از ۱۲۵ کشور به تنها دو کشور افغانستان و پاکستان تا سال ۲۰۲۴ شد.

وی با اشاره به این که در ایران نیز واکسیناسیون فلج اطفال از سال هزار و ۳۴۶ در برنامه جاری ایمن‌سازی کودکان قرار گرفت و آخرین مورد ابتلا به فلج اطفال در ایران در سال دو هزار شناسایی و گزارش شد، تصریح کرد: از آن زمان، ایران به عنوان کشوری عاری از ویروس فلج اطفال شناخته شده است.

فولادوند گفت: ایمن‌سازی تکمیلی فلج اطفال یکی از چهار راهبرد اصلی در ریشه‌کنی این بیماری محسوب می‌شود که در کنار نظام مراقبت فلج شل حاد، ایمن‌سازی روتین فلج اطفال و پاسخ به طغیان‌های فلج، لازم است تا زمان ریشه‌کنی جهانی بیماری، با توجه به وضعیت اپیدمیولوژیک آن در جهان و کشورها، به‌ صورت دقیق و منظم اجرا شود.

مسئول بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن استان ضمن اشاره به این که برنامه ایمن‌سازی تکمیلی فلج اطفال در ایران با در نظر گرفتن وضعیت اپیدمیولوژیک، به شکل روزهای ملی ایمن‌سازی در سراسر کشور، ایمن‌سازی در بخش‌های خاص کشور و یا عملیات لکه‌گیری و پاکسازی در مناطق پرخطر انجام می‌شود، خاطرنشان کرد: هدف اصلی این برنامه، متوقف کردن گردش ویروس فلج اطفال در نقاط کانونی و ورودی است.

فولادوند تاکید کرد: با توجه به بومی بودن ویروس بیماری در کشورهای افغانستان و پاکستان، اجرای عملیات ایمن‌سازی تکمیلی سالانه برای حفظ موقعیت عاری از ویروس فلج اطفال در ایران ضروری است.

وی با اشاره به این که در این طرح، تمامی کودکان گروه سنی صفر تا ۵۹ ماهه در مناطق پرخطر، بدون توجه به سابقه ایمن‌سازی قبلی، مجدداً دو قطره واکسن خوراکی فلج دریافت می‌کنند، گفت: این عملیات به فاصله چهار تا شش هفته تکرار می‌شود و طی آن جستجوی کودکان زیر پنج سال هر خانوار به صورت بازدید خانه به خانه در تمام مناطق پرخطر انجام می‌گیرد.

مسئول بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن استان گفت: این برنامه تمامی مهاجران خارجی که در اردوگاه‌ها یا خارج از اردوگاه‌ها اقامت دارند، خانوارهای ساکن در کلنی‌ها و محل تجمع عمده مهاجران خارجی، تمامی نقاط شهرستان‌ها، شهرک‌ها و کلنی‌هایی که احتمال می‌رود پوشش واکسیناسیون در آن‌ها کمتر از ۹۵ درصد باشد، تمامی مناطق تحت پوشش تیم‌های سیار و تمامی کودکان زیر پنج سال که احتمالاً همراه با مادران خود در زندان‌ها اقامت دارند را شامل می‌شود.

وی با اشاره به این که اولین مرحله این طرح از پانزدهم دی‌ماه به صورت سراسری در تمام استان‌ها اجرا شد، گفت: نوبت دوم طرح نیز از ۲۷ تا ۲۹ بهمن‌ماه اجرا خواهد شد.

مسئول بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن استان در پایان تصریح کرد: اجرای موفق این طرح مستلزم همکاری همه‌جانبه دستگاه‌های اجرایی، کادر بهداشت و مشارکت مردمی است و گامی مؤثر در راستای محافظت از کودکان در برابر این بیماری ناتوان‌کننده و ریشه‌کنی جهانی آن به شمار می‌رود.

یه گزارش ایسنا، هر ساله عملیات سالانه ایمن سازی تکمیلی فلج اطفال در مناطق پرخطر کشور به خصوص استان های جنوب شرقی کشور، در دو مرحله به صورت فعال و خانه به خانه انجام می پذیرد.

در حال حاضر این عملیات در دانشگاه های علوم پزشکی واقع در نیمه جنوبی کشور از جمله دانشگاه های مناطق گرمسیر مشمول این برنامه مانند دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی زاهدان، زابل، جیرفت، بم، کرمان، سیرجان، ایرانشهر، چابهار، هرمزگان، بوشهر، اهواز، بیرجند و یزد در حال اجرا است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha