محمد خانی روز چهارشنبه سوم بهمن ماه در جمع خبرنگاران، از افتتاح ۳۱ طرح آبی با اعتبار ۲۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال در دهه فجر و انتهای امسال در استان خبر داد و گفت: از مجموع اعتبار این پروژهها، ۱۸ هزار میلیارد ریال در طول ۶ سال جذب شده و مربوط به خط اول مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب تبریز بوده و باقی اعتبارات نیز در یک سال گذشته تخصیص یافته اند.
وی ادامه داد: اتمام خط اول مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب تبریز باعث افزایش سالانه ۳۵ میلیون مترمکعبی ظرفیت آب تصفیه ای شده و مجموع فاضلاب تصفیه شده در این تصفیه خانه را به ۸۵ میلیون مترمکعب میرساند.
وی با بیان اینکه مجموع نیاز تبریز به آب تصفیه شده ۱۲۳ میلیون مترمکعب است، گفت: با افتتاح کامل این پروژه، کل خروجی آب فاضلاب تبریز تصفیه شده و به ظرفیت ۱۲۳ میلیون مترمکعب می رسد.
خانی اظهار کرد: تعداد ۶ پروژه آبرسانی شهری و تامین آب پایدار ۱۴۰ روستا در قالب ۱۵ پروژه به همراه ۵۰ کیلومتر شبکه فاضلاب در ۹ شهر استان نیز در دهه فجر امسال افتتاح می شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: تولید آب متاثر از بارندگی بوده و ۶۵ درصد نیاز آب مصرفی از جریان سطحی و ۳۵ درصد از منابع زیرزمینی تامین میشود.
وی با بیان اینکه بارندگیها بر وضعیت آبهای سطحی و زیرزمینی تاثیر میگذارد، افزود: توزیع و مصرف آب وابستگی کامل به بارش منطقه ای دارد و تولید آب در هر منطقه برای همان منطقه استفاده می شود و دیسپاچینگ کشوری در این خصوص وجود ندارد.
وی تاکید کرد: دولت در طول ۴۵ سال گذشته به حد کافی و نیاز، زیرساخت های لازم جهت تامین آب را مهیا کرده و حداکثر سرمایه گذاری ها در این خصوص انجام گرفته و حتی به برخی پروژه های فرامنطقه ای مثل انتقال آب ارس نیز روی آورده است.
خانی گفت: احداث تاسیسات برای تامین آب، کافی نیست زیرا چرخه تولید آن، خارج از اراده دست اندرکاران است و کمبودها و مشکلاتی که در خصوص آب امروز احساس می شود، به خاطر تغییرات اقلیمی و کاهش بارندگی است.
وی با بیان اینکه در سال آبی جاری ۵۲ درصد کاهش بارندگی نسبت به درازمدت داریم، افزود: این کاهش در منطقه غرب استان ۶۸ درصد است.
وی با اشاره به بهره گیری از هشت سد آب شرب، هزار و ۵۵۰ حلقه چاه و ۷۰ حلقه قنات در استان، تاکید کرد: سال آبی جاری با کاهش محسوس دبی ورودی در سطح استان مواجه هستیم بنابراین سعی داریم تا آب کمتری از سدها برداریم و با ذخیره بهتری به فصل تابستان و پیک مصرف آب برویم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی در خصوص وضعیت بارندگی در ماههای آتی نیز گفت: پیش بینی ها نشاندهنده بارش در حد نرمال است و این مقدار نمی تواند کمبود بارش ماه های گذشته را جبران کند.
وی با اشاره به وجود تنش آبی در ۱۰ شهر و ۶۸۰ روستای استان، اظهار کرد: این تنش قابل کنترل است زیرا زیرساخت ها آماده شده و یا در دست تکمیل است.
خانی خاطرنشان کرد: تامین اعتبارات پروژه های عمرانی برای تامین آب شرب مردم جای گلایه و انتقاد دارد زیرا به رغم شرایط جوی حاکم در استان و کمبود بارش ها، تخصیص اعتبارها در حد جبران این وضعیت نیست.
وی با بیان این که تخصیص اعتبار برای پروژه های آبی استان تا امروز کمتر از ۴۰ درصد و ناکافی است، گفت: تخصیص اعتبار باید به اندازه پیش بینی ها و به صورت ۱۰۰ درصدی باشد و وضعیت کنونی تخصیص صرف ۴۰ درصدی ما را نگران میکند که اجرای پروژه ها با سرعت موردنظر نباشد.
وی ادامه داد: پروژه های آبی باید تا پیش از شروع فصل گرما تخصیص یابد تا بتوانیم در زمان پیک مصرف به تامین و توزیع آب موردنیاز مردم کمک کنیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی با بیان اینکه این شرکت در ۲ سال گذشته اعتبارات خوبی برای تامین آب و دفع فاضلاب دریافت کرده است، افزود: تعداد شهرهای نامناسب از نظر تامین آب شرب از ۱۴ شهر به چهار شهر تبریز، سهند، مرند و هادیشهر منفی کاهش یافته و تامین آب در ۱۰ شهر به صورت سر به سر و چهار شهر به صورت منفی است.
وی به پروژههای تکمیل شده استان اشاره کرد و افزود: پروژه های تامین آب پایدار برای شهرهای هوراند و قره آغاج به طور کامل تکمیل شده که پروژه شهر هوراند با رقم ۸۶ میلیارد تومان در آبان ماه سالجاری به بهره برداری رسید.
وی ادامه داد: یکسری از پروژه های آبی پایدار سازی با هدف برنامه ۲۵ ساله هستند که در این راستا شبکه فاضلاب در ۱۷ شهر استان درحال کار است که شامل ۶ تصفیه خانه جدید و ۲ مدولدوم تصفیه خانه در مجموع هشت تصفیه خانه است و به جز هشترود باقی فعال هستند و برای فعالتر کردن و اتمام آنها نیازمند تامین بودجه هستیم.
خانی با بیان این که ۹۰ درصد تبریز و ۷۶ درصد کل شهرهای استان تحت پوشش شبکه فاضلاب هستند، گفت: استان از نظر تعداد تصفیه خانه های در حال کار رتبه نخست و از نظر تحت پوشش قرار گرفتن شبکه فاضلاب شهری رتبه دوم را دارد.
وی با اشاره به بهره گیری از ظرفیت خیران آبرسانی، گفت: امسال پروژه آبرسانی ۶۲ روستا با اعتبار ۶۲ میلیارد تومان کمک خیران به اتمام رسیده و ۲۱۰ پروژه دیگر نیز در دست احداث است.
وی ادامه داد: تعداد ۵۴ خیر بالای یک میلیارد تومان کمک به همراه سه بنیاد کمک کننده در بحث پروژه های آبرسانی داریم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی دلیل دیرکرد خدمات و مشکلات در زمینه توزیع آب در تبریز را تراکم بالا در شهر عنوان کرد و افزود: تبریز، توپوگرافی خاصی دارد و بالاترین و پایین ترین نقطه آن ۳۸۰ متر اختلاف ارتفاع دارند که باعث شده توزیع آب بسیار مشکلدار و متفاوت از تمام کلانشهرهای کشور باشد.
وی با بیان اینکه همکاران پای کار هستند تا با کمترین قطعی و مشکل آب به دست مردم برسد، گفت: رینک آبی در سطح شهر تبریز۸۰ درصد تکمیل شده و مجری آن نیز شرکت آب منطقه ای است و تسهیلگری آن را نیز شرکت آب و فاضلاب برعهده دارد.
انتهای پیام
نظرات