• چهارشنبه / ۳ بهمن ۱۴۰۳ / ۰۷:۵۳
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1403110301820
  • خبرنگار : 50181

زنگ خطرهای «سرطان پوست» را بشناسید

زنگ خطرهای «سرطان پوست» را بشناسید

ایسنا/کرمانشاه یک متخصص پوست، بروز ضایعه‌ها و تغییر رنگ و شکل خال‌های پوستی را از مهمترین علائم هشدار دهنده سرطان پوست در افراد دانست.

دکتر علی ابراهیمی به مناسبت هفته ملی مبارزه با سرطان (اول تا هفتم بهمن) در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، از سرطان پوست به عنوان یکی از سرطان‌های شایع یاد کرد و گفت: عامل اصلی سرطان پوست قرار گرفتن در معرض آفتاب است، اگرچه عوامل دیگری مانند زمینه ژنتیکی و سابقه خانوادگی نیز بی‌تاثیر نیست.

وی افراد با پوست‌های روشن و سفید را بیش از افراد با پوست‌های تیره در معرض خطر سرطان پوست دانست و افزود: افراد دارای پوست خشک نیز بیش از سایر گروه‌ها مستعد ابتلا به سرطان پوست هستند.

این متخصص پوست از سه نوع سرطان پوست یاد کرد که شامل سرطان پوست سلول‌های قاعده‌ای یا بازال، سرطان پوست ملانوما و کارسینوم سلول اسکواموس می‌باشد و گفت: سرطان سلول‌های بازال از همه شایع‌تر بوده و کمتر از سایر موارد خطرناک است. به علاوه به طور معمول سرطان سلول‌های بازال با جراحی بهبود می‌یابد و نیازی به درمان‌های دیگر ندارد، اما دو گونه دیگر سرطان پوست در برخ موارد نیازمند سایر درمان‌ها از جمله شیمی‌درمانی نیز می‌باشد.

به گفته ابراهیمی، خطر مرگ نیز در دو گروه دیگر بیشتر از سرطان سلول‌های بازال است.

وی مهمترین نمود سرطان پوست را ایجاد ضایعه‌هایی بر روی پوست دانست که در عمده موارد به سمت رنگ قهوه‌ای متمایل بوده و ظاهر نامنظم دارند و عنوان کرد: این ضایعات بدون درد، خارش و سوزش هستند اما گاهی خون‌ریزی دارند. ضمن اینکه تغییر رنگ و شکل خال‌های پوستی نیز مهم است.

این پزشک متخصص با بیان اینکه تشخیص نوع سرطان از طریق بیوپسی صورت می‌گیرد، یادآور شد: در مواجهه با این ضایعات تکه‌برداری انجام شده و آن را برای آزمایش تشخیص نوع سرطان ارسال می‌کنیم.

ابراهیمی تاکید کرد: این ضایعات معمولا در نواحی که بیشتر در معرض آفتاب قرار دارند از جمله صورت، گوش‌ها و دست‌ها نمود بیشتری دارد و در مردان که بیرون از خانه کار می‌کنند و بیشتر در معرض آفتاب قرار دارند، بیشتر دیده می‌شود، اما در خانم‌هایی که بیرون از خانه کار می‌کنند نیز رخ می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: این ضایعات معمولا در سنین میانسالی به بالا و در پدر و مادر و پدربزرگ و مادربزرگ‌ها بیشتر دیده می‌شود.

این متخصص پوست از راهکارهای پیشگیری از سرطان پوست نیز یاد کرد و استفاده از ضدآفتاب و مراقبت از پوست از سنین نوجوانی را از مهمترین این راهکارها برشمرد و ادامه داد: افرادی که سابقه سرطان پوست داشته و جراحی کرده‌اند باید هر شش ماه یکبار جهت پیگیری به پزشک مراجعه کنند، زیرا امکان بروز ضایعات جدید وجود دارد.

ابراهیمی معتقد است، عمده موارد سرطان پوست در صورت تشخیص زودهنگام قابل درمان و بهبود بوده و خطر مرگ و میر آن خصوصا در نوع سرطان سلول بازال کم است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha