حجتالاسلام والمسلمین قاضوی، رئیس مرکز امور خانوادههای جامعه المصطفی، امروز دوم بهمنماه در گفتوگو با خبرنگاران از برگزاری جشنواره قرآنی و حدیثی خانوادههای طلاب جامعه المصطفی(ص) خبرداد و با اشاره به نقش پررنگ قرآن در زندگی خانوادگی و معنویت در جامعه اظهار کرد: خانههایی که در آنها قرآن تلاوت میشود، خانههایی هستند که آرامش، معنویت و رفعت به آنها افزوده میشود.
وی ادامه داد: هدف اصلی این جشنواره، ترویج و توسعه فرهنگ قرآنی در خانوادهها و پرورش نسلهایی آگاه به قرآن و معارف دینی است. در این راستا، جشنواره قرآنی و حدیثی خانوادههای طلاب، بهعنوان یک پدیده الهی، از همان ابتدا با هدف ایجاد تحول معنوی در خانوادهها و بهویژه در میان طلاب طراحی شد.
قاضوی همچنین به تاریخچه این جشنواره اشاره کرد و گفت: جشنوارههای قرآنی و حدیثی خانوادههای المصطفی از سالهای اولیه با تمرکز بر طلاب و خانوادهها برگزار میشد. اما از سال ۱۳۹۱ به بعد، تمرکز بیشتری روی خانوادهها قرار گرفت و دورههای آموزشی برای آنان طراحی شد.
وی افزود: هدف این جشنواره صرفاً رقابت و مسابقه نیست، بلکه بیشتر یک نگاه پایشی، ارزیابی استعدادهای قرآنی و هدایت آنها به سمت پرورش و شکوفایی در این مسیر است. همچنین، در این جشنواره تلاش میشود که علاوه بر برگزاری رقابتهای قرآنی، محیطی برای آموزش و ترویج مفاهیم قرآنی در میان خانوادهها فراهم شود.
وی در ادامه بیان کرد: در سالهای اخیر، این جشنواره با همکاری نهادهای مختلف حوزوی و مراکز فرهنگی برگزار شده است. امسال، همکاریها بهویژه با مرکز خدمات شخصی و معاونتهای مختلف فرهنگی و تربیتی گسترش بیشتری یافته و باعث شده است که این جشنواره در ابعاد گستردهتری برگزار شود.
قاضوی گفت: امسال جشنواره با هدف ترویج فرهنگ قرآن و تلاوت در خانوادهها آغاز شده است. تلاوت قرآن در خانهها موجب افزایش خیر و برکت، آرامش و معنویت در خانوادهها میشود. این جشنواره همچنین بهدنبال شناسایی استعدادهای قرآنی نخبه و پرورش آنها است.
رئیس مرکز امور خانوادههای جامعه المصطفی در ادامه افزود: امسال بیش از ۴۰۰۰ نفر برای شرکت در این جشنواره ثبتنام کردهاند که در ۱۲ رشته قرآنی رقابت خواهند کرد. این رقابتها شامل قرائت تقلیدی، قرائت آزاد، ترتیل، تواشیح و همخوانی است. همچنین، مسابقات برای سنین مختلف و در سطوح مختلف از جمله حفظ جزء، دو جزء و سه جزء قرآن برگزار خواهد شد.
وی همچنین به ابعاد بینالمللی این جشنواره اشاره کرد و گفت: این جشنواره با مشارکت ۵۲ ملیت مختلف برگزار میشود و ۱۴ ملیت به مرحله نهایی رسیدند، این امر نشاندهنده تأثیرگذاری این جشنواره در سطح بینالمللی است؛ بسیاری از داوران از برگزیدگان دورههای قبلی این جشنواره هستند که امروز بهعنوان داور در این رقابتها حضور دارند.
رئیس مرکز امور خانوادههای جامعه المصطفی تصریح کرد: امیدواریم این جشنواره همچنان بهعنوان یک پدیده الهی و معنوی در جامعه المصطفی (ص) ادامه یابد و نسلهایی آگاه به قرآن و معارف دینی پرورش یابد.
انتهای پیام
نظرات