جعفر قادری امروز، دوم بهمنماه در آئین تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه آزاد اسلامی فارس و واحد شیراز که با حضور استادان، پژوهشگران و فناوران این دانشگاه برگزار شد، با بیان تلاشهای انجام شده در دانشگاه آزاد اسلامی به رشد متوسط پژوهشی کشور نسبت به دنیا اشاره کرد و گفت: این موفقیتهای به دست آمده در سطح دنیا نتیجه تلاشها و کار دانشگاهیان است.
وی به سند جامع علمی کشور و برنامه هفتم توسعه، گریزی زد و افزود: رتبه ایران در زمینه شروع و تسهیل فضای کسب و کار پایین است، لذا واگذاری کارها به مردم و فعالان اقتصادی میتواند به بهبود وضعیت کمک کرده و همچنین فعالیت کمیسیونهای اقتصادی و حمایت از تولید نیز میتواند شرایط کسب و کار را تسهیل کند.
قادری در ادامه به مشکلات تأمین مالی و نرخ بالای آن در بانکها اشاره کرد و گفت: نیاز به حمایت بخش خصوصی در طرحهای مختلف احساس میشود، بنابراین توجه به نظرات و مشورتهای اساتید و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی میتواند فرصتی برای تبادل نظر و استفاده از دیدگاههای مختلف را برای رفع مشکلات فراهم کند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس نیز در ادامه این مراسم اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس با ۸۵ هزار دانشجوی فعال در نیم سال جاری و دارا بودن بیش از ۱۴ هزار دانشآموز در مدارس سمای استان به یک مجموعه یکصد هزار نفری این دانشگاه تبدیل شده که البته بعد از ۱۳ سال از زیاندهی خارج شده است.
محمد رضا قائدی افزود: مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی یکی از افتخارات نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است که در استان خدمات قابل توجهی داشته و تلاشهای بسیار خوبی در حوزههای مختلف عرضه کرده است.
وی با بیان اینکه در بسیاری از مراکز تصمیمگیری شهر شیراز اولویت را به مراکز دولتی میدهند در صورتی که جمعیت دانشجویی دانشگاه دولتی ۱۷ هزار نفر و جمعیت دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی شیراز ۲۸ هزار نفر است، بیان کرد: تقاضا داریم که نسبت به جایگاه اجتماعی این جمعیت عظیم دانشجویی و اساتید خوب دانشگاه آزاد شیراز تجدید نظر شود، چون نگاهی که نسبت به این مجموعه بوده در شأن این مجموعه نیست.
مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی فارس نیز در ادامه این مراسم بر اهمیت پژوهش در دانشگاهها و تأثیر آن بر جامعه تأکید کرد و گفت: پژوهشگران باید موضوعات تحقیقاتی را انتخاب کنند که نه تنها دغدغههای شخصی آنها را برطرف کرده، بلکه به جامعه نیز کمک کند و این رویکرد به نوعی به مفهوم صدقه جاریه شباهت دارد، جایی که دانشمندان ایرانی و مسلمان با وقف آثار علمی خود به نسلهای آینده، به پیشرفت علمی کمک میکنند.
حجت الاسلام والمسلمین مهدی یعقوبی به ۲ مؤلفه مهم در پژوهش که مقام معظم رهبری مطرح کردهاند، اشاره کرد و افزود: نوآوری که نیاز به قدرت علمی و جرأت علمی دارد با اتکای به پژوهش میسر میشود، لذا پژوهشگران باید اعتماد به نفس داشته باشند تا بتوانند ایدههای نوآورانه را ارائه دهند و در عرصه علمی تأثیرگذار باشند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به محتوای کتاب «تأثیر اسلام بر اروپای قرون وسطا» پرداخت و بیان کرد: در این کتاب به سخنرانیهای یک دانشمند دهه ۷۰ میلادی میپردازد، همچنین به تأثیر دانشمندان مسلمان، به ویژه ایرانیان، بر پیشرفتهای علمی اروپا پرداخته و میتواند به ایجاد اعتماد به نفس در پژوهشگران ایرانی کمک کند.
معاون برنامهریزی و توسعه فرمانداری شیراز نیز در این مراسم به اهمیت بهرهبرداری از ظرفیتهای علمی، پژوهشی و اجرایی دانشگاهها در راستای بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی جامعه اشاره کرد و گفت: در زمینه فعالیتهای اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی به شدت پیشتاز است به گونهای که در جریان برگزاری انتخابات سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ طیف گستردهای از دانشجویان و استادان این دانشگاه با فرمانداری شیراز همکاری کرده و حوزه فناوری و اجرای انتخاباتهای مذکور را در دست گرفتند و در واقع بازوی کمکی توانمندی برای فرمانداری شیراز بودند.
محمد تولایی تصریح کرد: جامعهای پویا و اثرگذار است که قشر جوان آن بتوانند در تصمیمگیریها و فعالیتها مشارکت داشته باشد. انشاءالله با سیاستهای مناسب و اعتماد به جوانان، بتوان گامهای مؤثری در جهت رفاه و تسهیل زندگی مردم برداشت.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی شیراز نیز در ادامه این مراسم به بیان دستاوردهای پژوهشی دانشگاه در سال گذشته پرداخت و گفت: درآمد حاصل از دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه در این مدت به بالغ بر ۹ میلیارد تومان رسیده و همچنین، ۲۰ بازدید علمی و اجرای طرحهای کلان ملی به ویژه در حوزه آب و فاضلاب کشور، بهعنوان دستاوردهای مهم در این حوزه انجام شده است.
محمد امین شایگان به همکاری با نهادهای بیرونی و اعتماد آنها به دانشگاه آزاد اشاره کرد و افزود: مطالعات طراحی آیین پهلوانی در شیراز و بررسی وضعیت آبهای زیرزمینی مجتمع آهن فولاد گل گوهر سیرجان ازطرحهای پژوهشی انجام شده توسط دانشگاه آزاد اسلامی شیراز در استانهای مختلف است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی شیراز از راهاندازی برنامهای جدید برای ثبت اختراعات مستخرج از پایاننامهها و رسالههای دانشجویان خبر داد و گفت: هدف از راهاندازی این برنامه افزایش تعداد ثبت اختراعات در سال آینده است.
وی ابراز امیدواری کرد که برای ثبت اختراعات دانشجویان، حمایت مالی دانشگاه به کمک خواهد آمد تا با این اقدام به ارتقای فعالیتهای پژوهشی دانشگاه کمک شود.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی شیراز، در پایان این مراسم از پژوهشگران برتر دانشگاه آزاد اسلامی شیراز در سطح استان فارس و شیراز و نیز فناوران برتر و شرکتهای فعال مرکز رشد این دانشگاه و همچنین دانشجویان و انجمنهای علمی دانشجویی برتر در سال ۱۴۰۳ با اهدای تندیس و لوح سپاس تقدیر شد.
انتهای پیام
نظرات