قاسم نهاوندی امروز، دوم بهمنماه در سومین رویداد هفته ملی هوای پاک که در باغ گیاهشناسی ارم دانشگاه شیراز برگزار شد، بیان کرد: شرایط ویژه شهر شیراز، فضای سبز، نوع توپوگرافی، وجود دشت سروستان و وزش بادی که از سمت شرق به غرب میوزد، باعث میشود تا آلودگیها در سطح شهر شیراز ماندگار نشود و شرایط مطلوبی را برای کیفیت هوا ایجاد کند.
وی اظهار کرد: با تلاشهای انجام شده و انتقال کارخانههایی مانند ریشمک و فیلتراسیون برخی از کارخانهها مانند کارخانه سیمان، باعث شده است تا کیفیت هوای شهر شیراز در سال ۱۴۰۲ حدود ۹۶ درصد وضعیت پاک یا قابل قبولی داشته باشد و شیراز جزو تمیزترین کلانشهرها در سطح کشور به شمار رود و همچنین در سال ۲۰۲۴ پایتخت محیط زیست آسیا شناخته شود.
نهاوندی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه شعار هوای پاک امسال «عزم ملی برای هوای پاک با انرژیهای تجدیدپذیر» است، گفت: شاخص کیفیت هوا یا شاخص آلودگی هوا با پارامتری به نام AQI سنجیده میشود، یعنی میزان ذرات و گازهای آلاینده از جمله مونوکسیدکربن، اوزون، هیدروکربنها، دیاکسیدکربن، اکسیدهای ازت و اکسیدهای گوگرد را سنجش کرده و به یک اعداد بدون بعد میرسند که میتوان وضعیت کیفیت هوا را با آن تشخیص داد.
وی با تأکید بر اینکه بسیاری از کشورها از جمله ایران از کشور سوختهای فسیلی استفاده میکنند، گفت: با توجه به اینکه ایران منبع سوختهای فسیلی است، از این سوخت به صورت قابل توجهی استفاده میکند که آلودگیهایی را در پی دارد.
معاون محیط زیست انسانی ادارهکل حفاظت محیط زیست فارس با بیان اینکه حدود ۳۰ درصد از کشورهای دنیا در حال حاضر بیش از ۲۰ درصد از انرژیهای خود را از انرژیهای تجدیدپذیر دریافت میکنند، گفت: حدود ۴۷ درصد از کشورهای دنیا نیز بیش از ۵۰ درصد از انرژیهای خود را از انرژی تجدیدپذیر دریافت کرده و حتی کشورهایی مانند نروژ، ایرلند یا پاراگوئه صددرصد از انرژیهای تجدیدپذیر استفاده میکنند.
وی با بیان اینکه قطعاً استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر هم آلودگی کمتر و هم هزینه پایینتری دارد، تصریح کرد: به هر حال چه بخواهیم چه نخواهیم، سوختهای فسیلی زمانی تمام خواهند شد، لذا باید تلاش شود تا از انرژیهای تجدیدپذیر به ویژه انرژی خورشیدی استفاده کرد.
نهاوندی در پایان بیان کرد: مردم باید به این نکته واقف شوند که هرگونه دخل و تصرف، تغییرات و نابسامانیهای که توسط انسان ایجاد شود، تأثیرات منفی به روی انسان و سایر موجودات خواهد داشت، لذا باید نسبت به محیط زیست توجه ویژه نشان داد.
انتهای پیام
نظرات