• سه‌شنبه / ۲ بهمن ۱۴۰۳ / ۰۹:۴۱
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1403110200971
  • خبرنگار : 71588

راه اندازی کریدور زمینی توسط قطر برای تامین سوخت مورد نیاز نوار غزه

راه اندازی کریدور زمینی توسط قطر برای تامین سوخت مورد نیاز نوار غزه

همزمان با اجرایی شدن توافق آتش‌بس میان رژیم صهیونیستی و جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس)، امیر قطر از راه‌اندازی کریدور زمینی برای امدادرسانی سوخت به غزه به مدت ۱۰ روز خبر داد.

به گزارش ایسنا، وزارت خارجه قطر با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که بنا به دستور «تمیم بن حمد آل ثانی»، امیر این کشور، کریدور زمینی برای تامین و ارسال ۱۲ و نیم لیتر سوخت به نوار غزه در ۱۰ روز نخست توافق آتش‌بس که وارد مرحله اجرایی شده، راه‌اندازی شده است و به طور میانگین روزانه ۱.۲۵ میلیون لیتر به این باریکه سوخت ارسال خواهد شد.

بر اساس گزارش وبگاه عربی ۲۱، در بیانیه مذکور همچنین آمده است روز دوشنبه ۲۵ کامیون حامل سوخت تحت پشتیبانی مالی دولت قطر از طریق گذرگاه «کرم ابو سالم» وارد نوار غزه شد.

وزارت خارجه قطر در بیانیه خود همچنین تاکید کرد که سوخت‌های ارسال شده به غزه جهت ایجاد روشنایی در بیمارستان‌ها، پناهگاه و مراکز اسکان آوارگان و خدمات اولیه استفاده خواهد شد.

این اقدام پس از آن صورت گرفت که «محمد بن عبدالرحمان آل ثانی»، نخست‌وزیر و وزیر خارجه قطر با اعضای هیئتی از گروه‌های فلسطینی در دوحه در خصوص توافق آتش‌بس در غزه که روز یکشنبه وارد مرحله اجرایی شد، دیدار و رایزنی کرد.

وزارت خارجه قطر بدون اشاره به اسامی اعضای هیئت گروه‌های فلسطینی، در بیانیه‌ای اعلام کرد که ۲ طرف در جریان این دیدار به بررسی ابعاد مختلف ملزومات اجرای توافق آتش‌بس در غزه به‌ویژه موضوع تبادل اسرا، ورود کمک‌ها به نوار غزه و بازگشت آوارگان به منازلشان پرداختند.

نخست‌وزیر قطر طی این دیدار بر لزوم تلاش و همکاری برای تضمین اجرای کامل توافق آتش‌بس و ادامه‌دار بودن آن تا زمان برقراری صلح و ثبات دائمی در منطقه تاکید کرد.

منابع فلسطینی دیروز (دوشنبه) اعلام کردند که ۵۰ کامیون حامل کمک به نوار غزه و همچنین بیش از ۱۰ کامیون حامل سوخت از گذرگاه «کرم ابو سالم» وارد نوار غزه شدند.

بر اساس توافق آتش‌بس بین حماس و رژیم صهیونیستی قرار است روزانه ۶۰۰ کامیون حامل کمک‌های بشردوستانه از جمله ۵۰ کامیون سوخت وارد نوار غزه شود.

«تام فلچر» معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه پیشتر اعلام کرد: یکشنبه بیش از ۶۳۰ کامیون حامل کمک‌های بشردوستانه در راستای اجرای توافق آتش‌بس بین حماس و رژیم صهیونیستی وارد نوار غزه شد که از این تعداد ۳۰۰ کامیون به شمال نوار غزه منتقل شده است.

پس از ۴۷۱ روز جنگ خونین در نوار غزه، حماس و رژیم صهیونیستی با برقراری آتش‌بس و تبادل اسرا موافقت کردند و مرحله اول توافق روز یکشنبه اجرایی شد.

پیش از این نیز سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که قصد دارد طی ۲ ماه آینده پس از آتش‌بس، بیمارستان‌های آماده را وارد نوار غزه کند. از روز اول توافق، تمام فلسطینی‌هایی که از آغاز جنگ به جنوب نوار غزه آواره شده‌اند، اجازه بازگشت به خانه‌های خود در شمال نوار غزه را خواهند داشت و آزادی رفت و آمد برای ساکنان در همه مناطق مجاز خواهد بود. مناطق مختلف پس از اجرایی شدن این توافق، شاهد بازسازی زیرساخت‌ها از جمله برق، آب، فاضلاب، ارتباطات و جاده‌ها خواهد بود و تجهیزات لازم برای دفاع غیرنظامی و حذف آوارها وارد می‌شود.

جمعیت غزه که نزدیک به ۲.۳ میلیون نفر است، در شرایطی به طور کامل آواره شده‌ است که به دلیل ویرانی گسترده محله‌های مسکونی و زیرساخت‌های حیاتی شهری، امکان بازگشت به خانه‌های خود را ندارند.

براساس آخرین آمار منتشر شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین، شمار شهدای جنگ علیه غزه هفتم اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون به ۴۷۰۳۵ نفر و شمار مجروحان نیز به ۱۱۱۰۹۱ نفر افزایش یافته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha