سید مازیار رضوی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به شناسایی گونه مهاجم آروجیا در عرصه های جنگلی گیلان، اظهار کرد: این گونه گیاهی جدید نیست و در سال های قبل نیز وجود داشت، اما به دلیل تغییرات اقلیم و شرایط آب و هوایی، وضعیت تهاجمی دارد.
وی با بیان اینکه آروجیا حالت پیچکی دارد و به تنه درختان نفوذ می کند، افزود: آروجیا مانند انگل عمل می کند و با استفاده از درختان پس از استقرار، موجب حذف پایه های درختی می شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان تمام درختان را یک میزبان برای آروجیا دانست و تصریح کرد: آروجیا بر روی گونه های پهن برگ موجود در جنگل های هیرکانی گیلان از جمله بلوط و ممرز و اوجا و انجیلی و... مستقر و نهایتا موجب خشک شدن گیاه می شود.
رضوی میوه گونه آروجیا را موجب پخش شدن دانه های این گیاه مهاجم بر روی درختان دیگر و تکثیر آن دانست و خاطرنشان کرد: آروجیا به صورت پراکنده در عرصه های جنگلی شرق و جنوب استان شناسایی شده و راه مبارزه با آن مکانیکی است.
وی خواستار همکاری مردم محلی به ویژه همیاران طبیعت و طبیعت دوستان برای جمع آوری این گونه شد و گفت: مردم می توانند در جمع آوری دستی این گیاه مهاجم و سایر گونه های پیچکی کمک کنند؛ همچنین آماده دریافت گزارشات مردمی مبنی بر مشاهده پیچک آروجیا در عرصه های جنگلی از طریق شماره های ۱۳۹ و ۱۵۰۴ هستیم.
مدیرکل منابع طبیعی گیلان در کنار گونه های مهاجم، به خطر آفات برای جنگل های هیرکانی اشاره کرد و ادامه داد: در حال حاضر با دو آفت کرم ابریشم باف ناجور و پروانه سفید آمریکایی مواجه هستیم؛ آفت شمشاد(شب پره) نیز این گونه ارزشمند را با خطر مواجه کرده است.
وی با بیان اینکه ذخیره گاه شمشاد از این گونه هیرکانی نگهداری می کند، متذکر شد: متاسفانه شاهد خسارت دیدن شمشادها هستیم، اما در برخی از ذخیره گاه ها، این گونه در حال احیا شدن است.
انتهای پیام
نظرات