به گزارش ایسنا، سازمان جهانی بهداشت در بیانیهای اعلام کرد: لازم است موانع امنیتی که مانع عملیات کمک رسانی به ساکنان نوار غزه میشود برداشته شود و این سازمان به شرایط میدانی نیاز دارد تا بتواند به صورت منظم به ساکنان غزه دسترسی داشته باشد و کمکها از طریق مرزها و و تمام مسیرهای ممکن به دست مردم غزه برسد و محدودیتهای اعمال شده بر ورود کالاهای اساسی به نوار غزه باید برداشته شود.
این سازمان تاکید کرد: چالشهای پزشکی بسیار زیاد است.
سازمان جهانی بهداشت هفته گذشته برآورد کرده بود که به بیش از ۱۰ میلیارد دلار برای بازسازی سیستم پزشکی در نوار غزه نیاز است.
بر اساس توافق آتشبس بین حماس و رژیم صهیونیستی قرار است روزانه ۶۰۰ کامیون حامل کمکهای بشردوستانه از جمله ۵۰ کامیون سوخت وارد نوار غزه شود.
سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد: خدمات پزشکی تخصصی تقریبا در غزه وجود ندارد و روند خارج کردن بیماران برای معالجه در خارج بسیار کند است. بیماریهای مسری بسیار شیوع پیدا کرده و سوء تغذیه افزایش یافته است و خطر قحطی همچنان وجود دارد.
این سازمان اعلام کرد که فقط نیمی از بیمارستانهای غزه که مجموعا ۳۶ بیمارستان هستند به صورت جزئی فعالیت میکنند و تمام بیمارستانهای غزه تقریبا آسیب دیده یا به صورت جزئی ویران شدهاند. تنها ۳۸ درصد از مراکز خدمات پزشکی اولیه فعالیت میکنند.
این سازمان اعلام کرد که یک چهارم مجروحان یعنی حدود ۳۰ هزار مجروح به مراقبت دائمی نیاز دارند و حدود ۱۲ هزار نفر باید فورا برای معالجه به خارج از نوار غزه منتقل شوند.
همچنین «تدروس ادهانوم گیبریسوس» مدیر کل سازمان جهانی بهداشت هشدار داد: بازسازی سیستم پزشکی در نوار غزه و برآورده کردن نیازهای پزشکی زیاد در غزه با توجه به میزان تخریب و محدودیتهای موجود ماموریتی پیچیده و سخت است.
وی گفت: ما از تمام طرفها میخواهیم به اجرای کامل توافق آتشبس و ادامه تلاش برای تحقق صلح دائم پایبند باشند.
در این راستا «تام فلچر» معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه اعلام کرد: یکشنبه بیش از ۶۳۰ کامیون حامل کمکهای بشردوستانه در راستای اجرای توافق آتشبس بین حماس و رژیم صهیونیستی وارد نوار غزه شد که از این تعداد ۳۰۰ کامیون به شمال نوار غزه منتقل شده است.
وی گفت: ما وقتی برای از دست دادن نداریم. بعد از ۱۵ ماه از جنگ مستمر نیازهای انسانی ساکنان غزه بسیار بالاست.
پس از ۱۵ ماه جنگ رژیم صهیونیستی در نوار غزه،آتشبس در غزه روز یکشنبه اجرایی شد و در مرحله نخست سه اسیر زن اسرائیلی با ۹۰ اسیر زن و کودک فلسطینی مبادله شدند.
از هفت اکتبر ۲۰۲۳ رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا جنگ نسل کشی علیه فلسطینیها را به راه انداخت که بیش از ۱۵۷ هزار شهید و مجروح بر جای گذاشت و یکی از بدترین فجایع انسانی در جهان را رقم زد.
انتهای پیام
نظرات