• یکشنبه / ۳۰ دی ۱۴۰۳ / ۱۳:۴۵
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1403103021714
  • منبع : نمایندگی مازندران

معاون جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور:

یک‌سوم درختان دنیا در معرض نابودی هستند

یک‌سوم درختان دنیا در معرض نابودی هستند

ایسنا/مازندران معاون جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: بنا بر آمارهای جهانی، سالانه ۱۵ میلیارد درخت را از دست می‌دهیم و به عبارتی یک‌سوم درختان دنیا در معرض نابودی هستند.

نقی شعبانیان یک‌شنبه ۳۰ دی ماه  در آیین تکریم و معارفه سرپرست جدید منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری اظهار کرد: امروز شاهد تکریم یک مدیر و معارفه مدیری دیگر در بدنه سازمان منابع طبیعی هستیم که هدف تعالی خود سازمان است.

وی افزود: وقتی امروز از منابع طبیعی سخن می‌گوییم، در واقع صحبت از یک چالش جدی جهانی می‌کنیم.

معاون جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور خاطرنشان کرد: فرسایش خاک، ریزگردها، آلودگی آب و خاک، تغییر اقلیم و ده‌ها موارد دیگر از معضلات امروز منابع طبیعی است.

شعبانیان ادامه داد: اگر بدنبال ریشه این مشکلات باشیم اولین گزینه، کم‌توجهی و بی‌توجهی به منابع طبیعی است.

شعبانیان با بیان اینکه در کشورمان نیز شرایط بهتر نیست، بیان کرد: ایران ۱۵۵ میلیون هکتار عرصه منابع طبیعی دارد که جزو با ارزش‌ترین عرصه‌ها در جهان است که به لحاظ تنوع پوشش و نقش اکولوژی، بی‌نظیر است.

یک‌سوم درختان دنیا در معرض نابودی هستند

معاون جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور تصریح کرد: عمده عرصه‌های منابع طبیعی ایران در مناطق خشک و نیمه خشک قرار دارند که مسئولیت حفاظت را دو چندان می‌کند.

شعبانیان ادامه داد: ۳ میلیون هکتار از این عرصه‌ها در خطه شمال وجود دارد که جزو با ارزش‌ترین‌ها بوده و لذا مسئولیت این خطه، سنگین‌تر است.

وی خاطرنشان کرد: ظرفیت علمی و تحقیقاتی بسیار خوبی در این منطقه وجود دارد که باید آن را قدر دانسته و تقویت کنید.

معاون جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اشاره کرد: کنشگران را نیز فرصت بدانید، چرا که دلسوزانی هستند که باید از آن‌ها بهره ببرید.

شعبانیان ادامه داد: در درجه نخست، انتظار ما حفاظت از عرصه‌ها است که باید یک برنامه مدون داشته باشید و در درجه دوم، ما از سال ۹۶ با توقف برداشت طرح جنگل مواجه هستیم و دیگر جنگل یک منبع تامین چوب نیست.

وی بیان کرد: تاکنون طرح‌های منابع طبیعی با مدیریت پایدار به سرانجام نرسید گرچه با سرعت خوبی در حال پیشروی است و استان مازندران در این مقوله در کشور یک استان پیش‌رو است.

شعبانیان گفت: باید طرح‌های مدیریت پایدار به سرانجام برسد و در کنار آن، طرح کاشت یک میلیارد درخت نیز باید با قوت در راستای حفاظت و احیای منابع طبیعی، پیش برود.

معاون جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور یادآور شد: ظرفیت مراتع بسیار خوبی در استان مازندران وجود دارد که یک ظرفیت چرای بسیار خوبی را فراهم آورده که نیازمند مدیریت است.

نمایندگان مجلس در کنار حافظان منابع طبیعی هستند

عالیه زمانی نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم اظهار کرد: سازمان منابع طبیعی سازمانی برای مردم و با مردم است که از مواهب الهی محافظت می‌کند.

وی افزود: سازمانی که برای مردم است باید برای مردم نیز باشد که به توسعه و تعالی بینجامد.

یک‌سوم درختان دنیا در معرض نابودی هستند

نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس خاطرنشان کرد: حق‌الزحمه کنونی پاسخگوی زحمات شما و جنگلبانان نیست و قدردان زحمات شما هستیم.

زمانی ادامه داد: با همدلی، تلاش، برنامه محوری و حمایت از همدیگر، مطمئناً قدم‌های مثبتی را می‌توان به سمت تعالی برداشت.

وی اعلام کرد: تمامی ظرفیت‌های حقوقی برای کمک به دستگاه‌ها وجود دارد و ما نمایندگان نیز در کنار شما هستیم.

حال منابع طبیعی خوب نیست

سرپرست سابق اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری نیز در این مراسم اظهار کرد: طی مسئولیت ۸ ماهه بنده، فراز و نشیب‌های فراوانی را تجربه کردیم.

موسی مقیمی‌مهر افزود: منابع طبیعی ساری پایتخت منابع طبیعی کشور است و همه باید به سرپرست جدید کمک کنیم تا این اداره‌کل به جایگاه واقعی خود در کشور برسد.

وی با بیان اینکه امروز حال منابع طبیعی خوب نیست، بیان کرد: نباید به حواشی بپردازیم، هدف ما حفاظت از منابع طبیعی است.

قانون‌مندی در کنار مردم‌داری هدف ماست

علی باقری‌جامخانه سرپرست جدید اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری در این مراسم اظهار کرد: زیبنده نیست در استان شاهد قطع درختان باشیم.

وی با اعلام اینکه جنگلبانان واقعی خود مردم هستند، افزود: قانون‌مندی در کنار مردم‌داری هدف ما است.

یک‌سوم درختان دنیا در معرض نابودی هستند

سرپرست جدید اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری خاطرنشان کرد: باید دست سودجویان و سوداگران چوب در استان برچیده شود.

باقری‌جامخانه ادامه داد: همه ما امانتدار میراث گذشتگان هستیم و امیدوارم از این امانتداری سربلند بیرون بیاییم.

به گزارش ایسنا، علی باقری جامخانه که حدود ۲۹ سال در سازمان منابع طبیعی مسئولیت‌های مختلفی داشته، دارای مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد مهندسی منابع طبیعی بوده و از جانبازان دوران دفاع مقدس است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha