• یکشنبه / ۳۰ دی ۱۴۰۳ / ۱۰:۱۶
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403103021398
  • خبرنگار : 71415

بورل: اتحادیه اروپا در قبال بازداشت نتانیاهو استاندارد دوگانه دارد

بورل: اتحادیه اروپا در قبال بازداشت نتانیاهو استاندارد دوگانه دارد

مسئول سیاست خارجی سابق اتحادیه اروپا اعضای این اتحادیه را به اعمال استاندارد دوگانه به سبب اجرایی نکردن احکام دیوان کیفری بین‌المللی علیه نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی متهم کرد.

به گزارش ایسنا، «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی سابق اتحادیه اروپا از کشورهای عضو این اتحادیه به سبب گزینشی و ریاکارانه رفتار کردن در قبال اجرای احکام صادره از سوی دیوان کیفری بین‌المللی انتقاد کرد.

بورل اعضای اتحادیه اروپا را به اعمال استانداردهای دوگانه در قبال اجرای تصمیمات دیوان کیفری بین‌المللی متهم کرده و شرح داد در حالی که این اعضا خواستار اجرای حکم بازداشت صادر شده از سوی دیوان علیه «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه شده‌اند اما همین درخواست و تعهد را نسبت به حکم بازداشت «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی نداشته‌اند.

بورل تاکید کرد کشورهای اتحادیه اروپا که اساسنامه دیوان کیفری بین‌المللی موسوم به اساسنامه رُم را امضا کرده‌اند، دارای الزام قانونی برای اجرای تصمیمات این دیوان هستند. بورل با انتشار بیانیه‌ای در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «گزینشی رفتار کردن در زمینه اعمال اساسنامه رُم غیر قابل درک است.»

بورل ادامه داد: «چطور ما می‌توانیم انتظار داشته باشیم کشورهای ثالث حکم بازداشت دیوان بین‌المللی کیفری علیه پوتین را اجرا کنند و سپس بگوییم که ما چنین حکمی علیه نتانیاهو را اجرایی نخواهیم کرد؟»

دیوان کیفری بین‌المللی ماه نوامبر سال گذشته حکم بازداشتی برای نتانیاهو و همچنین «یوآو گالانت» وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی به اتهام ارتکاب جنایات جنگی و جنایات ضد بشری در ارتباط با جنگ در غزه صادر کرد.

چند ماه قبل از آن در مارس ۲۰۲۴ این دیوان مستقر در شهر لاهه هلند حکم بازداشتی را نیز برای ولادیمیر پوتین به اتهام ادعایی جنایات جنگی در اوکراین صادر کرده بود.

بسیاری از کشورهای اتحادیه اروپا مواضعی متناقض را در قبال تصمیم دیوان کیفری بین‌المللی درباره بازداشت نتانیاهو اتخاذ کرده و در حالی که مدعی حمایت خود از فعالیت‌های این دیوان به صورت کلی شده‌اند، اما از تعهد به اجرای حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت سر باز زده‌اند.

معدود کشورهای عضو اتحادیه اروپا بوده‌اند که متعهد به دستگیر کردن نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در صورتی که او پایش را در خاک آنها بگذارد شده‌اند، در حالی که در این میان مجارستان صراحتا گفته که از این بابت هیچ اقدامی انجام نخواهد داد.

صدور حکم بازداشت نتانیاهو از سوی دیوان کیفری بین‌المللی (آی‌سی‌سی) از طرفی انتقادات و مخالفت‌های شدیدی از سوی رژیم صهیونیستی و متحد اصلی آن، آمریکا، برانگیخت، در حالی که هیچ یک اختیار آی‌سی‌سی را به رسمیت نشناخته‌اند. روسیه آی‌سی‌سی را به رسمیت نمی‌شناسد و اتهاماتی که علیه ولادیمیر پوتین مطرح شده را پوچ و بی‌اساس می‌داند.

اکثر کشورهای اتحادیه اروپا اما در موضعی ریاکارانه بر عملی کردن حکم بازداشت صادره علیه ولادیمیر پوتین تاکید کرده‌اند. پوتین در سپتامبر ۲۰۲۴ سفری به مغولستان عضو آی‌سی‌سی داشت، بدون آنکه این کشور دست به بازداشت پوتین بزند. این رویداد موجب انتقادات شدید اروپایی‌ها از مغولستان شد.

به گفته بورل این استانداردهای دوگانه اتحادیه اروپا در زمینه اعمال تصمیمات آی‌سی‌سی باعث «تضعیف اعتبار این بلوک به عنوان یک جامعه قانونمند شده است.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
امروز ۱۳:۱۹

خدارا شکر به آدم فهمیده پیدا شد7