رحمان پورحسین رئیس اداره محیط زیست رودسر در گفتوگو با ایسنا به بررسی آسیبهای زیستمحیطی ناشی از ورود ماشین های آفرودی و موتورهای سنگین به مناطق طبیعی پرداخت و بر ضرورت قانونمند شدن این فعالیتها تأکید کرد و گفت: راههای ورود به مناطق طبیعی بسیار گسترده است و تردد موتورهای سیکلت سنگین و ماشین های آفرودی، فرسایش خاک و تخریب زیستگاههای حیات وحش را به دنبال دارد. این تخریبها نه تنها به زیستگاههای طبیعی آسیب وارد میکند، بلکه آرامش این مناطق حفاظت شده را نیز از بین میبرد.
وی افزود: در گذشته، حیوانات در قلمرو خود زندگی میکردند و از زیستگاههای انسانی فاصله داشتند؛ اما صداهای گوشخراش ماشین ها و موتورهای سنگین موجب شده حیوانات به سمت مناطق مسکونی حرکت کنند که این مسئله به کشاورزی و زندگی مردم نیز خسارت وارد کرده است.
رئیس محیط زیست رودسر ادامه داد: در پی این مشکلات، مکاتباتی با دادستانی، اداره ورزش و جوانان و فدراسیون موتورسواری انجام دادهایم تا این فعالیتها را قانونمند کنند. سال گذشته نیز مواردی از آسیب به حیات وحش گزارش شد که منجر به اعلام جرم علیه افراد خاطی و تشکیل پرونده در دادستانی و محکومیت شد.
پورحسین گفت: برای جلوگیری از تکرار این تخریبها، همکاریهای مستمری با شهرستانهای همجوار و نشستهایی با متولیان امر برگزار کردهایم؛ هدف ما افزایش آگاهی عمومی و کاهش حضور فعالیتهای مخرب در عرصههای طبیعی است.
وی تصریح کرد: لزوم تدوین قوانین سختگیرانه، به موازات حفظ زیستگاههای حیات وحش و جلوگیری از تخریب این مناطق در اولویت اقدامات ما قرار دارد.
رئیس محیط زیست رودسر با اشاره به اینکه اگرچه تا حدودی با افزایش آگاهی عمومی میتوان جلوی این تخریبها را گرفت، بر ضرورت تدوین و اجرای قوانین سختگیرانهتر در این حوزه تأکید کرد و گفت: باید با همکاری دستگاههای ذیربط و نهادهای قضایی، چارچوبی قانونی برای محدود کردن تردد ماشین های آفرودی و موتورهای سنگین در مناطق حساس طبیعی تدوین و اجرا شود.
انتهای پیام
نظرات