به گزارش ایسنا، به نوشته پایگاه «بلومبرگ»، «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس جمهور اوکراین در پی بالا گرفتن اختلاف با دولت اسلواکی بر سر مساله ترانزیت گاز، از رهبر اپوزیسیون این کشور اروپایی میزبانی و با او دیدار کرد.
«میکال شیمچکا»، رهبر حزب اپوزیسیون «اسلواکی ترقیخواه»، حزبی که در نظرسنجیهای جدید بالاتر از حزب «رابرت فیتسو»، نخست وزیر اسلواکی قرار گرفته است، به ابراز حمایت از نامزدی اوکراین به منظور عضویت در اتحادیه اروپا پرداخته و مدعی شد که این عضویت برای منافع اسلواکی «حیاتی» است.
در ماههای اخیر روابط اسلواکی و اوکراین که در همسایگی یکدیگر قرار دارند تیره شده است. این اتفاق بعد از آن افتاد که فیتسو، ولودیمیر زلنسکی را متهم به وارد کردن آسیب اقتصادی به کشور خود از طریق قطع ارسال گاز روسیه به اروپا کرد.
به نوشته بلومبرگ فیتسو تلاش داشته تا زلنسکی را وادار به از سر گرفتن ارسال جریان گاز روسیه به اروپا کند در حالی که رئیس جمهور اوکراین ادعا کرده حاضر به انجام این کار در صورتی است که سود این گاز نصیب مسکو نشود.
در حالی که شیمچکا از قصد خود برای بحث در مورد امنیت انرژی با رئیس جمهور اوکراین صحبت کرده بود زلنسکی گفت این موضوع «حساس» است و اوکراین «برای کمک به مردم اسلواکی به منظور داشتن ثبات انرژی آماده است.»
به نوشته بلومبرگ، زلنسکی قبلا از فیتسو که ماه گذشته میلادی با هدف مذاکرات در زمینه انرژی با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به مسکو سفر کره بود، دعوت به برگزاری مذاکراتی در پایتخت اوکراین کرد اما این نخست وزیر اسلواکی به آنجا نرفته و از تلاش خود برای آنکه یک تاریخ جایگزین برای این سفر تعیین شود خبر داد و این اتفاق فرصتی را برای شیمچکا فراهم کرد تا حمایت خود را از کییف نشان دهد.
زلنسکی روز جمعه درباره تحولات مربوط به سفر فیتسو و شیمچکا گفت: «ما آماده پذیرش رهبر دوستان خود، مردم اسلواکی بودیم و یک رهبر دیگر به اینجا آمد.»
نظرسنجیهای اخیر محبوبیت ۲۳ درصدی را برای حزب اسلواکی مترقی نشان داد در حالی که در این نظرسنجی حزب فیتسو محبوبیت ۲۰ درصدی به دست آورد. اپوزیسیون اسلواکی با سیاست خارجی نخست وزیر مخالفت کرده و آن را باعث کشانده شدن کشور به انزوا دانسته است.
فیتسو بعد از آن در انتخابات سال ۲۰۲۳ اسلواکی پیروز شد که وعده متوقف کردن کمکهای نظامی به اوکراین و تقویت روابط با قدرتهای بزرگی از جمله روسیه در ضمن حفظ عضویت کشورش در اتحادیه اروپا و ناتو را داد.
شیمچکا در پستی در فیسبوک نوشت: «هدف ما روشن است؛ این که درهایی را که فیتسو با حملات تهاجمی خود محکم بسته را بازگشایی کنیم.» او اظهار کرده که ادبیات فیتسو باعث به خطر افتادن گرایش اسلواکی به اروپا شده است.
اپوزیسیون اسلواکی روز جمعه پیشنهاد اصلاحاتی را داد تا عضویت این کشور در ناتو و اتحادیه اروپا در قانون اساسی اسلواکی درج شود. با این حال تصویب شدن این طرح پیشنهادی مسلم نیست چون هر گونه تغییر در قانون اساسی اسلواکی نیازمند کسب حمایت قانونگذاران ائتلاف حاکم در این کشور است.
همینطور احزاب اپوزیسیون اسلواکی پیشنهاد یک طرح رای عدم اعتماد به دولت فیتسو در ماه ژانویه را دادند که قرار است روز سهشنبه مورد بحث واقع شود.
انتهای پیام
نظرات