به گزارش ایسنا، غلامرضا گل محمدی - معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی- در سی و هشتمین دوره معرفی و تجلیل از ۱۴۶ برگزیده تولید ملی بخش کشاورزی که امروز با حضور رئیس جمهور در سالن اجلاس سران برگزار شد اظهار کرد: تردیدی نیست که حدود ۱۳۰ میلیون تن تولید محصولات کشاورزی بر پایه دانش بومی کشاورزان با تجربه و خبره کشور، ترویج آخرین یافتههای پژوهشگران و کارشناسان سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، حمایتهای همه جانبه مدیران و نقش انکارناپذیر بخش خصوصی استوار است.
وی افزود: این تولید در گسترهای به وسعت ایران زمین از اعماق دریاها تا پهنه وسیع دشتها، مزارع، باغها، جنگلها و مراتع کشور اتفاق افتاده است. برنامه انتخاب و معرفی نمونههای بخش کشاورزی همه ساله با هدف تجلیل و قدردانی از کشاورزان بهرهور، ایجاد انگیزه در آنان و توسعه و ترویج کشاورزی دانش بنیان در راستای امنیت غذایی کشور برگزار میشود.
به گفته گل محمدی بهرهوری عوامل تولید، خلاقیت و نوآوری استفاده از آخرین یافتههای تحقیقاتی پژوهشگران، رعایت مسایل زیست محیطی و استفاده بهینه از منابع پایه از مهمترین معیارهای گزینش این کشاورزان برگزیده است.
وی ادامه داد: این برنامه که با حمایت وزارت جهاد کشاورزی و توسط سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی برگزار میشود از سال ۱۳۶۴ شروع شده و تاکنون طی ۳۸ دوره ۷۵ هزار نفر از کشاورزان در سطح شهرستان، استان و ملی انتخاب شدهاند و این منتخبین در مجمع ملی خبرگان بخش کشاورزی عضویت مییایند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی به عنوان بزرگترین و مهمترین نهاد پژوهشهای کاربردی در بخش کشاورزی با ۳۴۰ موسسه مرکز و ایستگاه تحقیقاتی با گستره وسیعی تا محرومترین نقاط کشور با ارزش افزوده حدود دو میلیارد دلاری ، اثرگذاری آن بر زندگی مردم از بدو تولد با استفاده از واکسنهای تولیدی موسسه سرم سازی رازی تا تامین مایحتاج آنان از غلات، حبوبات و گیاهان دارویی گرفته تا پوشاک و محصولات لبنی و پروتئینی ملموس است.
وی ادامه داد: این سازمان در دولت وفاق ملی مصمم بر ساختارشکنی و تثبیت نظام نوآوری در بخش کشاورزی است. نظامی که در آن با ایجاد شبکههای ارتباطی پویا بین همه ذینفعان اعم از دانشگاهیان، موسسات آموزشی و پژوهشی، مروجان بخش خصوصی، تشکلهای وابسته و کشاورزان در قالب طرحهای کلان فناوری و نوآوری انتقال دانش و فناوری به مزرعه را تسهیل میکند.
گل محمدی گفت: این چرخه تعاملی تنها راه دستیابی به کشاورزی پایدار و حرکت از کشاورزی منبع بنیان به کشاورزی دانش بنیان است. در سال جاری از حدود ۶۴ هزار داوطلب از سراسر کشور پس از بررسیهای اولیه در استانها ۱۸۰۲ منتخب به دبیرخانه ستاد معرفی شدند. در مرحله نهایی با بهرهگیری از کارشناسان خبره، بررسی مستندات و ارزیابیهای میدانی تعداد ۱۴۶ نفر در قالب ۱۲ حوزه و ۱۳۷ رشته برگزیده شدند.
وی افزود: کشاورزان نمونه در کشور با وجود محدودیتهای فراوانی مانند تنشهای شدید آبی و خشکی و تغییرات شدید اقلیمی همچنان به عنوان ستون اصلی تأمین امنیت غذایی کشور ایفای نقش کردهاند؛ این حجم از تولید با انتقال و بهکارگیری یافتههای علمی محققان این سازمان، استفاده از دانش بومی کشاورزان پیشرو، همکاری مروجین و مراکز خدمات سازمانهای جهاد کشاورزی در سراسر کشور محقق شده است.
به گفته رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی یکی از اهداف برگزاری این مراسم استفاده از ظرفیت برگزیدگان برتر بخش کشاورزی به عنوان الگوهای مناسب برای انتقال تجربیات و دانش فنی به دیگر کشاورزان برای افزایش تولید محصولات کشاورزی است. ما تلاش و کوشش کشاورزان را ارج مینهیم و بر این باوریم که با عزم راسخ، همدلی، همراهی، همفکری و همگرایی همه بخشها اعم از دولتی و خصوصی نیل به توسعه کشاورزی پایدار و تأمین امنیت غذایی کشور بر پایه سند دانش بنیان امنیت غذایی و برنامه هفتم توسعه کشور دست یافتنی است.
انتهای پیام
نظرات