به گزارش ایسنا، رونن بار، رئیس سرویس امنیت داخلی رژیم صهیونیستی (شاباک) در جریان نشست کابینه در خصوص معامله تبادل اسرا میان این رژیم و جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در روز جمعه نسبت به احتمال افزایش عملیات ضدصهیونیستی در کرانه باختری در دوره آتی هشدار داد.
بر اساس گزارش خبرگزاری فلسطینی «معا»، رونن بار در ادامه تصریح کرد ضروری است اقدامات متجاوزانه و تهاجمی گستردهای علیه ساختار مقاومت در کرانه باختری اتخاذ شود.
رئیس سرویس شاباک در اظهارات گستاخانه خود خواهان حمله به کرانه باختری شد و مدعی شد که اقدامات ضدصهیونیستی در این منطقه در حال افزایش است.
در همین راستا، بتسلئیل اسموتریچ، وزیر دارایی رژیم صهیونیستی در جریان این نشست در خصوص معامله تبادل اسرا ، این توافق را «خطرناک» توصیف کرد اما افزود که به آن متعهد خواهد ماند.
ایتامار بن گویر، وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی نیز توافق تبادل اسرا میان این رژیم و جنبش مقاومت اسلامی حماس را به باد انتقاد گرفت و گفت: «شما خودتان را فریب میدهید».
در همین رابطه، کانال ۱۲ رژیم صهیونیستی نیز گزارش داد که بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر این رژیم در جریان این نشست کابینه خطاب به وزرا در موضعی کارشکنانه گفته است: «ما تضمینهای روشنی از جو بایدن و دونالد ترامپ دریافت کردیم که اگر مذاکرات در مرحله دوم شکست بخورد و حماس خواستههای امنیتی ما را نپذیرد، با حمایت آمریکا به نبردهای فشرده باز خواهیم گشت.»
اسحاق گلدکتوف، وزیر مسکن رژیم صهیونیستی نیز ضمن اعلام حمایت خود از این توافق تصریح کرد، برای نجات اسرا، این توافق گامی ضروری است.
این در حالی است که اوریت استروک، وزیر شهرکسازی رژیم صهیونیستی عدم بررسی کامل عواقب این معامله را مورد هجمه قرار داده است.
وزیر شهرکسازی رژیم صهیونیستی پیشتر با قرارداد پیشنهاد شده برای تبادل اسرا و توقف جنگ علیه نوار غزه در دوحه، مخالفت خود را ابراز داشت.
استروک مدعی شد: تعداد زیادی از سربازان اسرائیلی بهای امضای این قرارداد را با جان خود خواهند داد و خسارتهایی که آنها پرداخت خواهند کرد، بسیار بیشتر از آن چیزی خواهد بود که ما اکنون در غزه شاهد هستیم.
این وزیر صهیونیست در ادامه نیز ادعا کرد: در صورت امضای قرارداد با شروط اعلام شده، تمامی تلاشها برای پاکسازی نوار غزه به هدر خواهد رفت.
بر اساس آنچه وبگاه عبری «واللا» منتشر کرده است، این توافق با وجود مخالفت حزب «عوتسما یهودیت» و صهیونیسم مذهبی از اکثریت تضمینی وزرای دولت برخوردار است. وزرای مذهبی قبل از شنبه یادداشتی به نفع این توافق گذاشتند و پس از شنیدن بررسیهای امنیتی از سوی گدعون ساعر، وزیر امور خارجه و نیز وزیران دیگر نظیر زئیو الکین، وزیر میکی زوهار و وزیر یوآو اعلام کردند که به آن رای میدهند.
سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز گزارش داد: طبق توافق، عملیات نظامی ۲ طرف در غزه به صورت موقت از ساعت ۸:۳۰ صبح فردا متوقف میشود.
قرار است اسرا بعد از ساعت ۱۶ فردا آزاد شوند. طبق گزارش این رسانه، رژیم صهیونیستی فردا فعالیت هوایی خود را به مدت ۱۲ ساعت برای انتقال اسرا متوقف خواهد کرد. از فردا به صورت روزانه ۶۰۰ کامیون حامل کمکهای بشردوستانه وارد غزه میشود.
طبق اعلام روز چهارشنبه دوحه، حماس و رژیم صهیونیستی به توافقی برای برقراری آتشبس در غزه و اجرای آن از فردا یکشنبه دست یافتند.
طی هفتههای اخیر میانجیها بهویژه مصر و قطر با هماهنگی دولت آمریکا تلاشهای خود را از طریق دیدارها و تماسها با حماس و مقامات صهیونیست برای بحث درباره آتشبس غزه تشدید کردند.
رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان باریکه غزه به راه انداخت که بر اثر آن، افزون بر ویرانیهای عظیم و قحطی مرگبار بیش از هزاران فلسطینی که بیشتر آنها زن و کودک هستند، شهید و زخمی شدند.
با وجود همه این جنایتها، رژیم صهیونیستی اعتراف کرد که پس از گذشت بیش از یک سال از جنگ علیه ساکنان غزه، نتوانست به اهداف خود از این جنگ یعنی نابودی جنبش حماس و بازگرداندن اسیران صهیونیست از باریکه غزه دست یابد.
روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» نوشت، اگرچه این توافق از حمایت گسترده برخوردار نیست، اما مقامات صهیونیستی قادر به رد یا کنار گذاشتن آن نیستند.
این رسانه عبری، بهای توافق آتشبس و تبادل اسرا میان رژیم صهیونیستی و جنبش حماس را سنگین و به اندازه شکست در عملیات طوفانالاقصی مقاومت فلسطین در هفت اکتبر ۲۰۲۳ توصیف کرد.
روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحرونوت» روز جمعه در گزارشی نوشت، با نزدیک شدن به آزادی صدها نفر از نیروهای حماس در چارچوب توافق تبادل اسرا نگرانیهایی در رژیم اشغالگر به وجود آمده و سوالهایی در مورد تاثیرات احتمالی این رخداد بر امنیت اراضی اشغالی مطرح شده است به ویژه آنکه بسیاری از این افراد به کرانه باختری بازمیگردند.
این روزنامه عبری نوشت: این افراد که قرار است آزاد شوند نفوذ حماس در کرانه باختری را افزایش میدهند و تهدیدی مستقیم برای امنیت به شمار میروند.
لازم به ذکر است بر اساس ادعای مقامات سازمان امنیت داخلی رژیم صهیونیستی سال گذشته بیش از ۱۰۰۰ عملیات خنثی شده اما حملات موفقیتآمیز نشاندهنده بهبود قدرت مقاومت در کرانه باختری است.
انتهای پیام
نظرات