امیر شوندی در گفتوگو با ایسنا درباره مشکلات معاملات خودرو گفت: در سالهای گذشته بیشترین شکایتهایی که مطرح شدهاند، مربوط به معاملاتی بوده که افراد سودجو در سایتهای مجازی، خودروی خود را آگهی کرده و با شگردهای فریبکارانه و کلاهبرداری آن را میفروختند.
وی افزود: معمولا این خودروها در بازارهای محلی مثل شیطان بازار کرج عرضه میشدند. هر چند این بازار پلمب است اما هنوز هم افرادی هستند که در پارکینگهایی اطراف این محل، اقدام به خرید و فروش خودرو کرده و مردم را گرفتار میکنند.
شوندی ادامه داد: معمولا شورای حل اختلاف و مراجع قضایی این پروندهها را به ما ارجاع میدهند و میبینیم در پارکینگهای اطراف جاده قزلحصار، افرادی سودجو، خودروهایی که سقف و ستون یا موتورش تعویض شده و یا اینکه ایرادات قانونی دارد را میفروشند.
نائب رئیس اتحادیه نمایشگاهداران خودروی کرج افزود: توصیه میکنیم مردم برای معاملات خرید و فروش خودرو به نمایشگاههای مجاز مراجعه کنند تا خودرو بازدید و رویت شود. همچنین به دفاتر فروش برای تحویل تلفنی خودرو اعتماد نکنند، چرا که تحویل و فروش خودرو نباید به صورت توضیح و تشبیه انجام شود، چون این نوع معامله شدنی نیست.
وی در ادامه در مورد خیارات فسخ قرارداد (حق برهمزدن یکجانبه قرارداد) گفت: بر اساس خیارات ضمن عقد میتوانیم هر شرطی را هنگام عقد قرارداد ذکر کنیم و پس از آن طبق شرط اگر تعهدی در قبال خرید یا فروش خودرو انجام نشده باشد، میتوان قرارداد را فسخ کرد.
شوندی در ادامه مطرح کرد: معمولترین شرط ضمن عقد قرار داد در معاملات خودرو، شرط مجلس است که بر اساس آن تا زمانی که خریدار و فروشنده در جلسه معامله حضور دارند، میتوانند معامله را فسخ کنند اما در صورت خروج از جلسه هیچ کدام از طرفین قادر نخواهند بود مبایعه نامه را که یک سند تجاری و رسمی است، فسخ کنند.
وی ادامه داد: از طرفی در صورتی طرفین معامله میتوانند یکدیگر را اقاله کنند (فسق قرارداد با توافق طرفین) که برای فسخ آن رضایت داشته باشند و نمایشگاه هم در اینجا درصد کمیسیون خودش را گرفته و اقدام به فسخ معامله میکند. پس نکته مهم این است که مبایعه نامه غیر قابل فسخ است و مسئلهای که در گذشته وجود داشته مبنی بر اینکه ۲۴ ساعت حق فسخ معامله امکان پذیر است، در حال حاضر وجود ندارد.
نائب رئیس اتحادیه نمایشگاهداران خودروی کرج خاطرنشان کرد: مردم برای معاملات خودرو با شخصی که مورد اعتماد است به نمایشگاه مجاز خودرو مراجعه کنند. لازم است که خودروی مورد معامله حتما برای کارشناسی رنگ و فنی مورد بازدید قرار گیرد.
شوندی گفت: اگر طرفین مبلغی را به عنوان کمیسیون به نمایشگاه پرداخت کردند، باید مطمئن باشند که نمایشگاه از صفر تا ۱۰۰ کار یعنی از مرحله نوشتن مبایعه نامه تا کارشناسی و ثبت در دفترخانه کار را قانونی انجام داده و مشکلی برای خریدار به وجود نمیآید.
وی افزود: توصیه میکنیم مردم برای انجام معاملات خرید و فروش خودروی خود به واحدهای صنفی که دارای جواز کسب هستند، مراجعه کنند در این صورت چنانچه مشکلی به وجود بیاید قابل رسیدگی خواهد بود.
شوندی اظهار کرد: مبایعه نامه رسمی با لوگوی اتحادیه بین نمایشگاههای خودرو توزیع شده و آنها موظفند قراردادهای معامله خودرو را در این مبایعه نامه ثبت کنند. لازم است مردم توجه داشته باشند در مورد آگهیهای اینترنتی فروش خودرو بدون رویت مال اقدام به واریز بیعانه نکنند.
انتهای پیام
نظرات