• جمعه / ۲۸ دی ۱۴۰۳ / ۱۹:۲۳
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1403102820316
  • خبرنگار : 50175

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان:

آگاهی بخشی راه مهم عدم حضور کشاورزان مهاجر در لرستان است

آگاهی بخشی راه مهم عدم حضور کشاورزان مهاجر در لرستان است

ایسنا/لرستان رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: یکی از روش‌های ما در چند سال اخیر برای محدودیت ورود افراد غیربومی وسودجو؛ آگاهی بخشی و آموزش‌های فنی و علمی به کشاورزان بومی بود.

سید عمادشاهرخی شاهرخی امروز (۲۸ دی‌ماه) در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: کاری را که برای حوزه کشاورزی و ترویج انجام دادیم این بوده که حوزه آموزش را بیشتر فعال کنیم و با آموزشی که به کشاورزان می‌دهیم بتوانیم این اطلاعات علمی رادر اختیارشان بگذاریم تا خودشان در واقع درامر تولید محصولات مشارکت کنند.

وی خاطرنشان کرد: طی سالیان گذشته با توجه به اینکه کشاورزان ما خیلی اطلاعات و آمار دلیلی را از نحوه کشت، برداشت و بذر محصول نداشتن و عمدتا این بود که تعدادی از کشاورزهای مهاجر می‌آمدند و زمین‌های کشاورزان استان ما را اجاره می‌کردند و این اقدامات صورت می‌گرفت.

شاهرخی بیان کرد: در گذشته تعدادی افراد سودجو تحت عنوان کشاورزان غیربومی از استان‌های همجوار به لرستان هجوم می‌آوردند و با اجاره اراضی کشاورزی و منابع آبی، اقدام به کاشت محصولات آبدوست به ویژه هندوانه، سیب زمینی و چغندر می‌کردند.

وی تصریح کرد: در این چند سال گذشته خوشبختانه این روش خیلی محدود شده و الان کشاورزان ما عمدتا خودشون اطلاعات علمی را از طریق کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی و با برگزاری دوره‌های آموزشی کسب می‌کنند و عمدتا خودشان این اقدامات را در این حوزه‌ها انجام می‌دهند، به عنوان نمونه در پایاب سد ایوشان قبلا تعدادی از کشاورزان مهاجر می‌آمدند و با نصب لوله و اتصالات فلزی زیادی آب را کیلومترها انتقال می‌دادند و اقدام به کشت محصولات کشاورزی می‌کردند؛ اما امروزه خوشبختانه با اجرا و توسعه سیستم‌های نوین آبیاری که در آن منطقه انجام داده‌ایم و تا حال حاضر بیش از هفتصد هکتار است، که این کار باعث شده اکثر کشاورزان بومی خودشان اقدام به کشت محصولات کشت کنند و دیگر زمین کشاورزی را در اختیار غیربومیان قرار ندهند.

رئیس سازمان جهادکشاورزی لرستان با بیان اینکه باید از این ظرفیت‌های بخش کشاورزی حمایت کنیم گفت: ما بارها به کشاورزان گفته‌ایم که در ستادهای بنیاد برکت بنیاد علوی حاضریم تسهیلات لازم را در اختیار کشاورزان قرار دهیم و خودشان سرمایه‌گذاری و در امر تولید مشارکت کنند تا به اقتصاد استان کمک شود نه تعدادی غیربومی محصولی آب دوست در استان بکارند و سود محصول نیز دراستان خارج شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha