مرتضی بخردی امروز پنجشنبه، ۲۷ دی در آیین «شب چهارباغ» که در اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: چهارباغ در سه دوره خودم، پدرم و پدربزرگم برای من اهمیت داشته است.
وی افزود: نقش قهوهخانهها برای نسلهای پیش از من اهمیت بسیار بیشتری داشت. قهوهخانه مرکز تجمع و دورهمی مردم بود. افراد عادی و خاص میآمدند و درباره موضوعات مختلف قرار و مدار میگذاشتند.
این مهندس معمار بیان کرد: شاهنامهخوانی نیز برپا میشد و افراد خانوادگی برای این آیین میآمدند.
بخردی سپس با نظر به خاطراتی که شنیده است، توضیح داد: من همواره از فضاهایی که مرحوم چایچایی تعریف میکرد لذت میبردم. یکی از آنها مربوط به کارگری است که ۳۰ استکان روی دست میگذاشت! قهوهخانهدارها از معتمدان مردم شهر بودند.
وی یادآور شد: آن زمان که هرکس سلاح مخصوص به خود را داشت، باید سلاحش را موقع ورود به قهوهخانه تحویل میداد. قهوهخانهها از زمان صفویه مرسوم و پاتوق مردم میشوند.
این معمار اهل اصفهان خاطرنشان کرد: بعد از قهوهخانهها، رستورانها و کافه پولونیا و سپس سینما در چهارباغ اهمیت پیدا میکند. این فضاها نیز رونقی مشابه قهوهخانهها داشتند. پیادهروی و گپوگفت نیز همیشه بوده است.
بخردی اظهار کرد: خود من مدرسه ادب که میرفتم از چهارباغ عبور میکردم. من اولین گالری را در اصفهان دهه ۶۰ تأسیس کردم. آن زمان، حال و هوای چهارباغ همانطور بود. امروز چهارباغ را خراب کردهاند، دیگر خاطره گذشتهها را زنده نمیکند و دلم میگیرد! چرا ما یک اثر را که میخواهیم بسازیم، از بین میبریم؟! من از این چهارباغ خوشم نمیآید!
به گزارش ایسنا، هشتصد و پنجمین شب از شبهای بخارا به چهارباغ اصفهان اختصاص یافت. همچنین در این شب فیلم مستند «خردهروایتهایی از چهارباغ» اکران شد.
انتهای پیام
نظرات