• پنجشنبه / ۲۷ دی ۱۴۰۳ / ۱۱:۱۴
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 1403102719506
  • منبع : نمایندگی سیستان و بلوچستان

نوآوری کشاورزی در منطقه کم آب هیرمند با توسعه گلخانه‌ها

نوآوری کشاورزی در منطقه کم آب هیرمند با توسعه گلخانه‌ها

ایسنا/سیستان و بلوچستان مدیر جهاد کشاورزی هیرمند گفت: افزایش سطح زیر کشت گلخانه‌ای و رشد تولیدات کشاورزی در شهرستان هیرمند، علی‌رغم بحران خشکسالی و اقلیم خشک، به نقطه امیدی برای مردم این منطقه تبدیل شده است.

شادمان در گفت وگو با ایسنا، افزود: میزان سطح زیر کشت گلخانه‌ای در این شهرستان نسبت به سال گذشته بیش از دوبرابر شده است.

وی بیان کرد: محصولات عمده این گلخانه‌ها شامل خیار، گوجه‌فرنگی، انواع فلفل و توت‌فرنگی است که ۶۰ درصد نیاز شهرستان را تأمین می‌کنند و ۳۰ درصد تولیدات به مرکز استان صادر می‌شود.

شادمان همچنین به نقش گلخانه‌ها در ایجاد اشتغال اشاره کرد و گفت: در هر واحد گلخانه خانگی، یک نفر به‌صورت مستقیم و دو نفر به‌صورت غیرمستقیم مشغول به کار می‌شوند که این موضوع سهم چشمگیری در کاهش بیکاری منطقه داشته است.

وی خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی، تغییر الگوی کشت و استفاده از فناوری‌های نوین کشاورزی به‌عنوان یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر مطرح شده، یکی از راهکارهای مؤثر در این زمینه، توسعه کشت گلخانه‌ای است که به دلیل مصرف بهینه آب، افزایش تولید و بهره‌وری بالا، به گزینه‌ای امیدبخش برای کشاورزان هیرمند تبدیل شده است.

مدیرجهاد کشاورزی شهرستان ادامه داد: گلخانه‌ها در این شهرستان نه‌تنها توانسته‌اند بخش قابل‌توجهی از نیازهای محلی را تأمین کنند، بلکه به‌عنوان بستری برای ایجاد اشتغال و مقابله با مهاجرت ناشی از خشکسالی شناخته شده‌اند، با این‌ حال، مسیر توسعه این صنعت همچنان با چالش‌های متعددی همراه است که رفع آن‌ها نیازمند حمایت و برنامه‌ریزی دقیق از سوی مسئولان و نهادهای مربوطه است.

وی گفت: شهرستان هیرمند، با اقلیم خشک و تأثیرپذیری شدید از بحران خشکسالی، توانسته با توسعه کشت گلخانه‌ای گام‌های مؤثری در افزایش تولید و بهره‌وری کشاورزی بردارد. این شهرستان اکنون میزبان ۷۰۰ واحد گلخانه صنعتی و خانگی است که سطحی بالغ بر ۲۷ هکتار را شامل می‌شود.

 مدیر جهاد کشاورزی هیرمند بر اهمیت آموزش در موفقیت گلخانه‌داران تأکید کرد و افزود: متقاضیان احداث گلخانه باید دوره‌های آموزش فنی و حرفه‌ای را بگذرانند تا از مشکلات ناشی از کمبود مهارت جلوگیری شود. افرادی که بدون آموزش وارد این حوزه شده‌اند، متحمل زیان شده‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha