• پنجشنبه / ۲۷ دی ۱۴۰۳ / ۱۱:۰۵
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1403102719497
  • خبرنگار : 50604

رئیس انجمن علمی گیاهان دارویی گلستان تاکید کرد

ضرورت تشکیل اتحادیه گیاهان داروئی در گلستان

ضرورت تشکیل اتحادیه گیاهان داروئی در گلستان

ایسنا/گلستان رئیس انجمن علمی گیاهان دارویی گلستان گفت: لازمه توسعه و رونق کشت گیاهان دارویی در استان اتحاد و همدلی تولیدکنندگان و تشکیل اتحادیه گیاهان دارویی است.

خدایار همتی صبح امروز در نشست صمیمی با تولیدکنندگان گیاهان دارویی گلستان که در سالن اجتماعات جهاد دانشگاهی گلستان برگزار شد، اظهار کرد: اگر تولیدکنندگان گیاهان دارویی به صورت هماهنگ، برنامه‌ریزی شده و همسو با هم حرکت کنند می‌توانند به راحتی مشکلات پیش رو را برداشته و حتی در سیاست‌های کلان اثرگذاری کنند.

وی ضمن تأکید بر تشکیل اتحادیه گیاهان دارویی در استان گفت: تولیدکنندگان گیاهان دارویی با تشکیل اتحادیه می‌توانند در راستای منافع تولیدکنندگان قدم بردارند و ما نیز در کنار آن‌ها قرار گرفته و آن‌ها را حمایت خواهیم کرد.

عضو انجمن باغبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان با بیان اینکه در حال حاضر شاهد این هستیم که به طور مثال قیمت گل گاوزبان در شهر گرگان ۱۵۰ هزار تومان و در شهرستان آزادشهر ۳۵۰ هزار تومان به فروش می‌رسد اما با تشکیل اتحادیه اعضا می‌توانند با کمک هم قیمت‌ها را تعیین کرده و یکسان‌سازی قیمت صورت بگیرد.

ترمینال فروش گیاهان داروئی در استان تشکیل شود

مدیرنوآوری و فناوری، کار آفرینی و ارتباط با صنعت دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان گفت: باید آزمایشگاه تعیین اسانس گیاهان دارویی دراستان ایجاد و محصولات تولیدکنندگان پس از بسته‌بندی برحسب میزان اسانس آن قیمت‌گذاری شود.

رئیس انجمن علمی گیاهان دارویی گلستان بر ضرورت تشکیل ترمینال فروش گیاهان دارویی در استان تأکید کرد و افزود: ترمینال فروش گیاهان دارویی با حضور افراد متخصص که آشنایی کامل به نحوه نگهداری درست گیاهان دارویی دارند، تشکیل شود تا علاوه بر جلوگیری از هدررفت و تخریب گیاهان با ارائه میزان اثربخشی هر محصول به خریداران موجب رونق بازار فروش آن در استان شوند.

عضو انجمن باغبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان با اشاره به اینکه برای کشت گیاهان داروئی باید بر اساس سازگاری با مناطق مکان‌یابی شود، گفت: در پروسه مکان‌یابی پس از یک دوره آزمون پنج ساله مشخص می‌شود ماده مؤثره گیاهان داروئی در کدام منطقه بیشتر است و بر اساس همین سنجش کشت نوع گیاه دارویی که باید در هر منطقه کشت شود تعیین می‌شود.

رشد اقتصادی و کاهش فقر با رونق کشت گیاهان داروئی

معاون پژوهشی جهاددانشگاهی گلستان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه بیش از ۵۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و ۶۰۰ هزار هکتار مرتع در استان گلستان وجود دارد، گفت: ۳۰ درصد جی دی تی استان در حوزه کشاورزی بوده و بیش از ۱۵ درصد اشتغال مردم استان به طور مستقیم در بخش کشاورزی است که این امر بیانگر ظرفیت بزرگ استان در حوزه کشاورزی است.

محسن قلی پور با بیان اینکه گردش مالی گیاهان دارویی در جهان طبق آمارها بیش از ۴۵۰ میلیارد دلار است اما سهم ایران از این رقم بسیار ناچیز است، گفت: گیاهان دارویی ارزش افزوده بالایی دارد و به طور قطع افزایش کشت گیاهان داروئی در استان می‌تواند در کاهش فقر و افزایش کیفیت زندگی مردم اثرگذار باشد.

معاون جهاد دانشگاهی گلستان ادامه داد: جهاد دانشگاهی گلستان از هیچ کمکی در راستای توسعه کشت گیاهان دارویی در استان دریغ ندارد و در کنار تولیدکنندگان به رشد و رونق تولید کمک می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha