محمد زبیر رحیمی ۲۶ دیماه، در پیش نشست نمایشگاه «حس همسایگی» که در موزه بزرگ خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: ما سالهاست که با هنرمندان و فرهنگیان همکاری داریم و برنامههای فرهنگی و اجتماعی متعددی، از جمله نمایشگاههای مختلف با حضور بانوان و جوانان افغانستانی برگزار کردهایم.
وی ادامه داد: هدف ما توانمندسازی جوانان است و در این راستا همکاریهای گستردهای داشتهایم. حدود ۳ سال پیش با هماهنگی اداره محلی هرات و ریاست کار و امور اجتماعی، طرحی را برای توانمندسازی جوانان راهاندازی کردیم. در این طرح، از تجار دعوت شد تا با همکاری در زمینه مواد غذایی و سایر حوزهها، به رشد ایدهها، استعدادها، توانمندیها، ابتکارات و خلاقیتهای جوانان و به ویژه خانمهای مستعد کمک کنیم.
رحیمی اظهار کرد: ما نمایشگاهی با عنوان "ابتکار جوانان" در هرات برگزار کردیم که با استقبال گستردهای روبهرو شد و آقای راشد، معاون وزیر جوانان افغانستان در افتتاحیه آن حضور داشت. در این نمایشگاه، جوانان ایدهها و استعدادهای خود را به نمایش گذاشتند.
وی بیان کرد: تخصص و علاقه اصلی من برگزاری نمایشگاهها و همایشهای تجاری است. من همچنین علاقهمند به فرهنگ هستم و دوست دارم در این زمینه فعالیت داشته باشم. به همین دلیل، پس از ورود به اداره اتباع با بخش فرهنگی در مورد توانمندیهای اتباع و مهاجران صحبت کردم.
دبیر اجرایی نمایشگاه حس همسایگی اضافه کرد: مهاجران ما استعدادها و خلاقیتهای فراوانی دارند؛ در نتیجه با هماهنگی سرکنسولگری و بخش فرهنگی، اولین نمایشگاه «حس همسایگی» را سال گذشته برگزار کردیم. این نمایشگاه که اولین نمایشگاه خیریه با هدف توانمندسازی بانوان سرپرست خانوار و جوانان مستعدی بود که از نظر اقتصادی وضعیت مناسبی نداشتند، با استقبال خوبی روبرو شد. در این نمایشگاه، تجار و مقامات زیادی شرکت کردند.
وی تصریح کرد: برنامه دیگری که قرار بود سال گذشته برگزار شود، به تعویق افتاد. پس از آن، با اداره اتباع و مهاجرین و اتباع افغانستانی هنرمند مقیم مشهد، برای برگزاری دومین نمایشگاه «حس همسایگی» با موضوع توانمندیهای جوانان افغانستانی و ایرانی مقیم مشهد به توافق رسیدیم.
رحیمی ادامه داد: هدف اصلی من به عنوان یک تاجر، رشد توانمندیها، خلاقیتها، ایدهها و استعدادهای جوانان افغانستانی، چه در داخل افغانستان و چه در ایران است. همچنین به دنبال این هستم تا تجار و سرمایهگذاران را تشویق کنم که در این زمینه سرمایهگذاری کنند. به عنوان یک تاجر در هرات، علاقه فراوانی به مباحث فرهنگی دارم و دوست دارم تجار، سرمایهگذاران و صاحبان صنایع، بخشی از بودجه خود را به توانمندسازی جوانان، دانشجویان و افراد دارای ایده و استعداد اختصاص دهند. نمایشگاهها فرصت خوبی برای برقراری ارتباط بین این افراد و حامیانشان است.
رئیس اتحادیه واردکنندگان مواد غذایی هرات و رئیس بازار تاجران جوان عنوان کرد: ما باید کارگاههای توانمندسازی و بازارهای فروش برای اتباع خود داشته باشیم. همانطور که بازار تاجرهای جوان در هرات وجود دارد، باید بازارهای هنر، سوغات و صنایع دستی مشترک ایجاد کنیم تا از بانوان سرپرست خانوار و جوانان مستعد حمایت شود.
وی اضافه کرد: به طور کلی، هدف من این است تجار و سرمایهگذاران را ترغیب کنم تا در هنر، صنایع دستی و توانمندسازی جوانان و بانوان سرمایهگذاری کنند. این برنامه در مشهد با هماهنگی اداره اتباع، سایر ادارات ذیربط و سرکنسولگری و با رعایت قوانین و اصول برگزار خواهد شد. من و تجار جوان حامی این برنامه هستیم و هرگونه کمک و حمایتی که در توانمان باشد انجام خواهیم داد.
انتهای پیام
نظرات