مریم زابلی امروز در کارگاه تخصصی سلامت سالمندان افزود: ارزیابیهای دوره ای گروه میانسالان توسط بهورزان، مراقبین سلامت، ماماها و پزشکان در مراکز بهداشتی هر سه سال یک بار انجام می شود و در صورت وجود عامل خطر و احتمال بیماری، قبل از تثبیت بیماری اقدام لازم صورت خواهد گرفت.
وی ادامه داد: هم استانیهای عزیز میتوانند برای دریافت این خدمات به نزدیکترین خانه بهداشت، پایگاه سلامت و یا مرکز خدمات جامع سلامت محل سکونت خود مراجعه کنند.
وی هدف اصلی خدمات سطح اول را حفظ و ارتقای سلامت همه گروه های سنی عنوان کرد و افزود: این خدمات باعث کاهش ابتلاء به بیماریها و جلوگیری از عوامل خطر و ارتقاء سلامت، بهبود کیفیت و سبک زندگی، رضایت و خشنودی از زندگی و افزایش امید به زندگی سالم و عاری از معلولیت و ناتوانی میشود.
دکتر زابلی با بیان اینکه گروه سنی میانسالان دارای نقش مولد هم از لحاظ اقتصادی و هم از نظر بیولوژیک می باشند، تصریح کرد: تامین و ارتقای سلامت این گروه ضامن سالمندی سالم است، مرگ و بروز ناتوانی جسمی این گروه سنی همه ابعاد سلامت خانواده را تحت تاثیر قرار می دهد و بیماری های غیرواگیر و مزمن در این گروه، مانع سالمندی سالم و فعال میشود.
مدیر گروه سلامت خانواده معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گفت: رفتارهای پرخطر مانند پرخوری و تغذیه نامطلوب، زندگی بی تحرک، استعمال دخانیات، مصرف مشروبات الکلی، مصرف مواد مخدر، رانندگی پرخطر و... عامل اصلی ایجاد بسیاری از شرایط خاص بهداشتی و بیماریها است.
وی افزود: در میان همه رفتارهای پرخطر، زندگی بدون تحرک چهارمین عامل خطر مرگ و میر جهانی شناخته شده است و عامل خطر حدود یک چهارم سرطانها، دیابت و بیماری ایسکمیک قلبی محسوب میشود.
وی عنوان کرد: از طرف دیگر، فعالیت بدنی منظم نقش مؤثری در کاهش خطر بیماریهای مزمن از قبیل قلبی- عروقی، دیابت نوع ۲، پرفشاری خون، سرطانها بویژه سرطان روده و پستان داشته و سبب ارتقاء سلامت روان، وضعیت اسکلتی- عضلاانی، بهبود وضعیت خواب و کنترل وزن میشود.
به گفته دکتر زابلی تلاش جهت اتخاذ سبک زندگی سالم نیازمند توانایی تغییر رفتارهای ناسالم و پرخطر است وتشویق به انجام فعالیت بدنی و سایر انتخابهای مربوط به نحوه زندگی سالم، مجموعه شرایطی را ایجاد میکند که بتوان از همه مزایای شیوه زندگی سالم در سطح فرد و جامعه بهره برد.
انتهای پیام
نظرات