• چهارشنبه / ۲۶ دی ۱۴۰۳ / ۱۷:۳۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403102619211
  • خبرنگار : 50549

رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در هرات مطرح کرد

دستاوردهای ۳ ساله فرهنگی ایران در افغانستان و برنامه‌های آینده

دستاوردهای ۳ ساله فرهنگی ایران در افغانستان و برنامه‌های آینده

ایسنا/خراسان رضوی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در هرات گفت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در طول ۳ سال برنامه‌های متعددی را با هدف توانمندسازی بانوان و برگزاری نمایشگاه‌های فرهنگی در ایران و افغانستان اجرا کرده و برنامه‌های آینده شامل تمرکز ویژه بر هرات و اجرای رویدادهای قرآنی و هنری است.

مجید خالق‌نیا امروز ۲۶ دی‌ ماه، در جلسه پیش نشست نمایشگاه «حس همسایگی» در موزه بزرگ خراسان رضوی اظهار کرد: در اجرای سیاست‌های فرهنگی، آموزشی و اجرایی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در افغانستان، تلاش شده است تا روابط به گونه‌ای تنظیم شود که به توسعه کشور افغانستان کمک کند.

وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۱، نمایشگاه بسیار ارزشمندی با عنوان «هرات جان» در حوزه توانمندسازی بانوان برگزار که با استقبال گسترده‌ای روبرو شد. نمایندگان  کنسولگری‌های کشورهای همسایه نیز از این نمایشگاه بازدید کردند. این رویداد با زحمات دوستان و همکاری سایر نهادها از جمله وزارت میراث فرهنگی برگزار شد. 

خالق‌نیا عنوان کرد: استقبال از این نمایشگاه به حدی بود که در سال ۱۴۰۱ تمدید شد. این امر نشان‌دهنده ارتباط و پیوند عمیق بین هنرمندان ۲ کشور دوست و برادر، ایران و افغانستان بود. هنوز هم سفارش‌هایی از هنرمندان عزیز افغانستانی که آثارشان در آن‌جا به نمایش گذاشته شده، دریافت می‌کنیم و این آثار در حال تبادل است.

رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در هرات اضافه کرد: در ادامه این فعالیت‌ها، نمایشگاه صنایع‌دستی و توانمندسازی گروه‌های مذهبی و خوشنویسی در خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در هرات برگزار شد. نگارخانه خانه فرهنگ نیز میزبان نمایشگاه صنایع‌دستی «نمای هریوا» به مدیریت سرکار خانم کاظمی بود که با استقبال خوبی مواجه شد.

وی اظهار کرد: به پیشنهاد برخی از همکاران نمایشگاه در مشهد نیز برگزار و با استقبال خوبی روبه‌رو شد و همین اتفاق باعث شد با همکاری شهرداری تهران، نمایشگاه در تهران نیز برپا شد که نشان‌دهنده گسترش روزافزون این فعالیت‌ها است.

رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در هرات افزود: راهنمایی‌های استاد «بهره» باعث شده تا کارهای خوبی رقم بخورد. نمایشگاه تهران منجر به استقبال گروه‌های مختلف هنرمندان ایتالیایی شد و ارتباطات خوبی شکل گرفت، به طوری که نمایشگاه‌هایی از آثار این هنرمندان در خارج از کشور نیز برگزار شد.

خالق‌نیا گفت: نمایشگاه «حس همسایگی»که در ۲ سال گذشته با هدف معرفی هنرمندان و ایجاد فرصت برای شناخت جامعه هنری برگزار شد، قصد دارد با ادامه فعالیت بازار خوبی برای هنرمندان به ویزه در شرایط کنونی فراهم کند. می‌دانیم که پس از تحولات سال ۱۴۰۰، بانوان در هرات در شرایط متفاوتی قرار دارند و ایجاد ثبات اقتصادی برای آن‌ها می‌تواند بهترین کمک به کشور عزیزمان باشد.

وی افزود: ما برنامه‌های بسیاری در حوزه‌های نمایشگاهی و خوشنویسی برگزار کرده‌ایم‌؛ نمایشگاه «بوی جوی مولیان» را در نوروز ۱۴۰۱ در هرات برگزار کردیم که با استقبال زیادی روبرو شد. با توجه به ویژگی‌های تاریخی، فرهنگی و زبانی دو ملت، فضا برای انجام کارهای مشترک بسیار است و نمایشگاه «حس همسایگی» آغازی دوباره برای این فعالیت‌ها خواهد بود.

رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در هرات در ادامه به گزارشی از برنامه‌های فرهنگی حوزه بین‌الملل پرداخت و گفت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مجری برنامه‌های فرهنگی بین‌المللی در جمهوری اسلامی ایران در ۳ سال گذشته (۱۴۰۱-۱۴۰۳) برنامه‌های تحولی متعددی را اجرا کرده است. برنامه ۳ ساله تحولی توسط جناب آقای ایمانی‌پور، ریاست سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در سال ۱۴۰۱ آغاز شد و در سال ۱۴۰۳ به پایان رسید. 

وی به مهم‌ترین دستاوردهای این برنامه اشاره کرد و افزود: در حوزه آموزش، برگزاری بیش از ۴۰ هزار نفر ساعت دوره‌های آموزشی، با تمرکز ویژه بر توانمندسازی بانوان اجرایی شد که هدف اصلی این برنامه‌ها، دانش‌افزایی و ایجاد اشتغال بوده است.

خالق‌نیا اضافه کرد: برگزاری نمایشگاه‌های متعدد در راستای اجتماعی‌سازی گفتمان امت اسلامی مبتنی بر قرآن و عترت، برگزاری برنامه‌های قرآنی با حضور قاریان برجسته، برگزاری مسابقات قرآن، روایتگری از نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و شخصیت‌های شاخص، و برنامه‌های متنوع به مناسبت‌های مختلف مانند ۲۲ بهمن و سالگرد شهادت سردار سلیمانی از جمله آنها بوده است.

وی با اشاره به اهمیت موضوع اقتصاد و فرهنگ، اجرای ۱۰ برنامه ویژه در حوزه اقتصاد فرهنگی، با تمرکز بر تکنولوژی، دیجیتال مارکتینگ و آموزش را از جمله اقدامات عنوان کرد.

خالق‌نیا اظهار کرد: : در سال ۱۴۰۴، برنامه ۵ ساله راهبردی سازمان آغاز خواهد شد و تا سال ۱۴۰۷ ادامه خواهد یافت. این برنامه نقشه راهی برای دستیابی به چشم‌انداز مطلوب در حوزه فرهنگ و ارتباطات بین‌المللی است. در سال اول این برنامه، تمرکز بر افغانستان به ویژه هرات، خواهد بود.

وی بیان کرد: برنامه‌های پیش‌بینی‌شده شامل برنامه‌های قرآنی، با محوریت برگزاری مسابقات و رویدادهای قرآنی است؛ چراکه هرات به دلیل سطح بالای فعالیت‌های قرآنی، از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در هرات ادامه داد: در حوزه فعالیت‌های اجتماعی با پیوست فرهنگی برنامه‌هایی با هدف توانمندسازی، رفع فقر، ایجاد اشتغال و جلوگیری از مهاجرت، با همکاری سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در هرات پیش‌بینی شده است.

وی در تشریح برنامه‌های مشترک با افغانستان گفت: برنامه‌های مشترک با شهرهای مرزی ایران مانند تایباد و هرات در راستای توسعه پایدار و امنیت مرزهای شرقی در حال اجراست. این برنامه‌ها شامل فعالیت‌های ادبی، قرآنی، شعر، رمان و… است. بخش قابل توجهی از این برنامه‌ها بر زبان و ادبیات فارسی متمرکز است. در همین راستا با استفاده از ظرفیت‌های وزارت امور خارجه افغانستان برنامه‌ها در مسیر مطلوبی در حال پیشروی است. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha