به گزارش خبرنگار ایسنا، منوچهر حبیبی، امروز (۲۶ دی) در نشست با رییس اداره مستقل گرمیان عراق، با اشاره به تعاملات عمیق و دیرینه کرمانشاه و گرمیان عراق، گفت: منافع اقتصادی این دو استان به یکدیگر گره خورده و نیازمند تعمیق این روابط هستیم.
وی از زمینههای گسترده همکاری دو طرف یاد کرد و توریسم سلامت را یکی از مهمترین این حوزهها برشمرد و افزود: کرمانشاه در حوزه درما ظرفیت بالایی دارد و دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از دانشگاههای برتر سطح کشور با اساتید مطرح ملی و جهانی است. همچنین زیرساختهای قابل توجهی برای پذیرش و جذب بیماران عراقی داریم.
حبیبی پذیرش دانشجو از گرمیان عراق را نیز از دیگر محورهای همکاری برشمرد و ادامه داد: دانشگاههای کرمانشاه خصوصا دانشگاه رازی و دانشگاه علوم پزشکی از دانشگاههای سطح بالای کشور هستند و همین حالا نیز تعدادی از دانشجویان خارجی در این دانشگاهها تحصیل میکنند و این آمادگی را داریم که این ظرفیت را تا چند برابر افزایش دهیم.
وی با بیان اینکه در بخش کشاورزی نیز جای کار مشترک زیادی بین کرمانشاه و گرمیان وجود دارد، یادآور شد: موقعیت جغرافیایی و شرایط آب و هوایی کرمانشاه و گرمیان شبیه هم است و میتوانیم در حوزه تبادل تجربیات خصوصا در تولید محصولاتی مانند ذرت، گندم، جو و چغندر که کرمانشاه در تولید آنها سرآمد است، همکاری کنیم. به علاوه امکان تبادل تجربه در حوزه کشاورزی هوشمند و ایجاد گلخانهها را نیز داریم.
استاندار کرمانشاه در ادامه بر لزوم همکاری دو طرف برای ارتقاء ظرفیتها و زیرساختهای مرزی تاکید کرد و ادامه داد: اگر مشکلی در مرز ایجاد میشود، باید با اختیارات تامی که به فرماندار قصرشیرین دادهایم، توسط فرمانداران دو طرف حل و فصل شود و به سطوح بالاتر نرسد.
وی یکی دیگر از ظرفیتهای کرمانشاه را منطقه آزاد تجاری قصرشیرین دانست و اظهار کرد: این منطقه اکنون در مجاورت مرز پرویزخان فعالیت خود را آغاز کرده و در حال فراهمکردن زیرساختهایی مانند پارکینگ، استراحتگاه و ... است که این زیرساختها در آینده نه چندان دور کاملتر خواهد شد.
حبیبی همچنین بر لزوم تعریض پل مرز پرویزخان نیز تاکید و اظهار کرد: منابع مورد نیاز اجرای این طرح از سمت ایران تامین شده و منتظر همکاری طرف عراقی هستیم.
وی حمل یکسره کالا را نیز از دیگر مواردی دانست که باید مورد توجه قرار گیرد و خاطرنشان کرد: در حال حاضر حمل یکسره روزانه برای حدود ۱۵ تا ۲۰ کامیون مواد غذایی انجام میشود که تقاضا داریم این تعداد به ۱۵۰ دستگاه در روز افزایش یابد.
استاندار کرمانشاه فعالسازی مرز تیلهکوه به عنوان یکی از مرزهای مهم تجاری و با ظرفیت کرمانشاه را نیز از دیگر مطالبات مهم برشمرد که باید مد نظر قرار گیرد.
حبیبی همچنین بر لزوم استفاده از ظرفیت بخش خصوصی برای توسعه مراودات تجاری دو طرف تاکید کرد و گفت: کرمانشاه بخش خصوصی توانمندی دارد که نباید از ظرفیت آن غافل شد.
تاکید بر بازگشایی مرز «تیلهکوه»
شیخ جلال نوری رئیس اداره مستقل گرمیان عراق نیز در این نشست، بر لزوم بازگشایی سریعتر مرز تیلهکوه تاکید کرد.
وی از سابقه روابط تجاری کرمانشاه و گرمیان عراق یاد کرد و گفت: کشور ایران از دیرباز روابط مناسبی با اقلیم کردستان عراق داشته است.
وی مرز پرویزخان را یک مرز و مهم پرظرفیت برای دو طرف برشمرد و خاطرنشان کرد: یکی دیگر از ظرفیتهایی که داریم مرز تیلهکوه میباشد که مدتی است برای بازگشایی این مرز تلاش میشود و امیدواریم این تلاشها هرچه زودتر به نتیجه برسد.
رئیس اداره مستقل گرمیان عراق به برخی مسائل و مشکلاتی که در مرزها بین دو طرف ایجاد میشود نیز اشاره کرد و افزود: لازم است جلسات مستمری برای رفع این مشکلات و پیشرفت همکاریهای اقتصادی بین دو طرف برگزار شود.
نوری با بیان اینکه با استانداران پیشین کرمانشاه توافق کرده بودیم که هر سه ماه یکبار جلساتی را برای بررسی مسائل دو طرف برگزار کنیم، گفت: اکنون تقاضا داریم این روند برقرار شود تا بتوانیم مبادلات تجاری دو طرف را بیش از پیش توسعه دهیم.
انتهای پیام
نظرات