به گزارش ایسنا، پس از عملیات «طوفان الاقصی» مقاومت فلسطین که هفتم اکتبر ۲۰۲۳ شروع شد و متعاقب آن خشونت ارتش و شهرکنشینان صهیونیستی علیه فلسطینیان در کرانه باختری تشدید شد، ایتالیا به صادرات تسلیحات خود به سرزمینهای اشغالی ادامه داد و همه درخواستها برای توقف این گونه صادرات را نادیده گرفت.
در همین راستا، ماهنامه مستقل ایتالیایی «آلتریکونومیا» در تحقیقی که در آخرین شماره خود برای ژانویه ۲۰۲۵ با عنوان «سلاح و مهمات ایتالیایی در دست شهرکنشینان در سرزمینهای اشغالی» گنجانده شده است، نوشت صادرات بیوقفه تسلیحات ایتالیایی به سرزمینهای اشغالی هنوز هم بازاری را تغذیه میکند که در سال گذشته شاهد گسترش بیسابقهای بوده و در مسیر غنیسازی است که همیشه از کنترل کامل بر توزیع نهایی محصولات صادراتی برخوردار نیست.
این مجله نوشت، آنچه در مورد این صادرات نگرانکننده است، این است که این سلاحهای ایتالیایی به تلآویو که به طور رسمی برای استفاده غیرنظامی در نظر گرفته شده است، به دست شهرکنشینانی میرسد که در شهرکهای غیرقانونی زندگی میکنند و بازاری خارج از کنترل را تقویت میکنند.
ماهنامه مستقل ایتالیایی به نقل از «جورجیو برتا» تحلیلگر رصدخانه دائمی اسلحههای سبک و سیاستهای امنیتی و دفاعی (OPAL) نوشت، آنچه در این زمینه بسیار جدی است این است که ایتالیا نه تنها ارسال تسلیحات ایتالیایی به رژیم صهیونیستی را پس از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ متوقف نکرد، بلکه در ماههای بعد در سال ۲۰۲۴ به صادرات خود ادامه داد.
جورجیو برتا با بیان اینکه اکثر این صادرات مربوط به سلاح و مهمات رایج است یعنی مشخصا استفاده نظامی ندارد، گفت البته اگر این تسلیحات ایتالیایی به دست همان شهرکنشینانی که به طور غیرقانونی سرزمینهای فلسطینی را اشغال کردهاند، بیفتد، چندان بیخطر هم نخواهند بود.
مجله ایتالیایی نوشت، دریافت مجوز خرید سلاح در سرزمینهای اشغالی آسانتر از رزرو میز در یک رستوران شده است و به لطف اصلاحاتی که «ایتامار بن گویر» وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی انجام داده است، برای دریافت مجوز خرید سلاح کافی است اثبات کنید که در ۲۰ سال گذشته در سه دوره تیراندازی شرکت کردهاید و مصاحبه تلفنی انجام دادهاید. در سایه این قوانین، ۳۰۰ هزار درخواست دریافت سلاح ظرف کمتر از ۳ ماه در سرزمینهای اشغالی ارائه شده که در نتیجه آن دهها هزار اسلحه دست به دست شده که اکثر آنها به دست شهرکنشینان تندرو صهیونیستی رسیده است.
تداوم صادرات تسلیحات ایتالیا به تلآویو
از جمله برندهایی که در بازار رژیم صهیونیستی وجود دارند، میتوان به شرکتهای اسلحهسازی ایتالیایی «بِرِتّا» و شرکت «فیوکی» اشاره کرد. هر دو شرکت سابقه طولانی در صادرات به بازار اسرائیل دارند و سلاحهای برتا و مهمات فیوکی به طور مرتب در فروشگاهها و میدانهای تیراندازی در شهرکهای غیرقانونی در کرانه باختری، قدس شرقی و بلندیهای جولان اشغالی سوریه یافت میشوند.
شایان ذکر است که میدان تیراندازی معروف اسرائیلی به نام «کالیبر ۳» در نزدیکی شهرک صهیونیستی «افرات» وجود دارد که برای آموزش کودکان نیز از تپانچه برتا استفاده میکند. به گزارش مجله ایتالیایی، ماجرا به همین جا ختم نمیشود، زیرا مجسمههای فلسطینیهایی که پوشش سنتی عربی به تن دارند به عنوان هدف در میدانهای تیراندازی دیگر استفاده میشوند و این مسأله نشان میدهد که چگونه این تجارت تنها یک معامله اقتصادی نیست، بلکه نمادی از ظلم است.
همچنین شرکت فیوکی اعلام کرده بود صادرات خود به رژیم صهیونیستی را ژانویه ۲۰۲۴ متوقف کرده، اما مشخص شد که آخرین محموله صادر شده توسط این شرکت در ماه مارس بوده و این شرکت آن را با بیان این که صرفا یک عملیات جایگزینی بوده، توجیه کرده است.
مجله ایتالیایی در واکنش به این توجیه نوشت: «اگر فکر میکنید که فیوکی کنترلی بر سرنوشت مهمات خود ندارد، در اشتباه هستید، چرا که «استیفانو فیوکی» رئیس شرکت اعتراف کرد که شرکت بعید نمیداند که محصولاتش به شهرکنشینان غیرقانونی فروخته شده باشد.»
این مجله نوشت، دادههای آژانس ملی آمار ایتالیا نشان میدهد این کشور بین ژانویه تا سپتامبر ۲۰۲۴ سلاح و مهمات به ارزش بیش از ۵ میلیون یورو به رژیم صهیونیستی صادر کرده است که ۲ میلیون یورو از آن تنها متعلق به کارخانههای برتا و فیوکی است. این ارقام اظهارات دولت ایتالیا از زبان «آنتونیو تایانی» وزیر امور خارجه این کشور را باطل میکند که بارها توقف صادرات تسلیحات ایتالیا به رژیم صهیونیستی را تأیید کرده است. در حالی که پس از ۷ اکتبر ۲۰۲۳، هزاران تپانچه، تفنگ M-۱۶ و مسلسل در شهرکهای صهیونیستی توزیع شد و به لطف اهداکنندگان خصوصی، شوراهای محلی خرید سلاحهای دیگر را برای شهرداریها ترتیب دادند.
استراتژی حذف فلسطینیان
از سوی دیگر، «جوزپه گالیانو» نویسنده و محقق ایتالیایی، رئیس مرکز مطالعات استراتژیک «کارلو دی کریستوفوریس» در تحلیلی که وبسایت ایتالیایی «Inside Over» با عنوان «سلاحهای ایتالیایی که در سرزمینهای اشغالی توسط اسرائیل آتش میگشایند» منتشر کرد، در خصوص محصولات نظامی ایتالیایی موجود در سرزمینهای اشغالی نوشت: «این نظامیسازی فقط یک مشکل امنیتی نیست، بلکه یک استراتژی سیستماتیک برای حذف فلسطینیها است که از سرزمینهای خود اخراج میشوند تا راه را برای شهرکسازیهای غیرقانونی باز کنند. به این ترتیب، هر شهرکنشین مسلحی در برابر یک خانواده فلسطینی قرار میگیرد، خانوادهای که مجبور به فرار میشود.»
گالیانو گفت: حقیقت این است تسلیحات ایتالیا نه تنها یک بازار خارج از کنترل را تغذیه میکند، بلکه به طور مستقیم به تضمین تداوم درگیریای که ظاهرا پایانی هم ندارد، کمک میکند.
او افزود در حالی که تولیدکنندگان تسلیحات پشت مجوزها و رویههای رسمی پنهان میشوند، کسانی که بیشترین بها را میپردازند، فلسطینیها هستند؛ قربانیان خشونتی که ایتالیا همچنان آن را تغذیه میکند.
مجله «آلتریکونومیا» در گزارشی هم که در شماره اکتبر خود منتشر کرده بود، گزارش داد ایتالیا در سه ماهه آخر سال ۲۰۲۳ بر اساس دادههای آژانس ملی آمار این کشور «Istat» سلاح و مهمات به ارزش ۲.۱ میلیون یورو به رژیم صهیونیستی صادر کرده است. تنها در دسامبر ۲۰۲۳، این صادرات به ۱.۳ میلیون یورو رسید.
انتهای پیام
نظرات