• چهارشنبه / ۲۶ دی ۱۴۰۳ / ۱۱:۴۴
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1403102618769
  • خبرنگار : 51024

گزارش ایسنا از نمایشگاه تخصصی صنایع خلاق و فرهنگی در دانشگاه هنر اسلامی تبریز

گزارش ایسنا از نمایشگاه تخصصی صنایع خلاق و فرهنگی در دانشگاه هنر اسلامی تبریز

ایسنا/آذربایجان شرقی اجرای دوازدهمین رویداد و نمایشگاه نوآوری و فناوری ربع رشیدی (رینوتکس۲۰۲۴) با رویکردی متفاوت از سال‌های پیش، به دانشگاه‌های سراسر استان واگذار شد و نمایشگاه تخصصی صنایع خلاق و فرهنگی به میزبانی دانشگاه هنر اسلامی تبریز از ۲۲ دی ماه در حال برگزاری است.

این نمایشگاه با حضور فناوران و نوآوران در زمینه صنایع خلاق و فرهنگی برپا بوده و مورد استقبال فراوان قرار گرفته است. غرفه‌های متعددی از نوآوری‌ها و فناوری‌ها برای بازدید عموم قرار داده شده که در ادامه به معرفی دو نمونه از این طرح ها خواهیم پرداخت.

شبیه‌ساز فرمان رانندگی با اسکن حرکات دست از طریق دوربین- بازی های جدی

گزارش ایسنا از نمایشگاه تخصصی صنایع خلاق و فرهنگی در دانشگاه هنر اسلامی تبریز

بخش چندرسانه ای این نمایشگاه میزبان یک طرح  شبیه سازی برای بازی‌های جدی بود، این طرح با هدف سوق دادن بازی های عادی به سمت بازی‌های جدی می‌تواند کاربردی نوین را برای بازی های ویدئویی ایجاد کند.

در این طرح، بازی به همراه یک دوربین ساده کار می‌کند، دوربینی که تنها لازمه آن داشتن ویژگی تشخیص چهره است، این تکنولوژی با استفاده از اسکن دست‌های کاربر و گراف بندی آن می‌تواند حرکت دست فرد روبروی خود را دستور پذیر کند، حرکت های خاصی به آن شناسانده خواهد شد که اگر آن حرکت ها انجام شوند در یک بازی اتومبیلی، دستگاه می‌تواند سرعت بگیرد، ترمز بگیرد یا به چپ و راست برود.

امیرحسین حیدریان و مهدی عباسپور به عنوان صاحبان طرح که با ابزارهای بسیار ساده، یک لپتاب و یک دستگاه دارای دوربین شروع به ساخت این طرح انحصاری خود کرده اند، می‌گویند در صورت همکاری سازمان‌های علمی و فرهنگی می‌توانند کار خودشان را به اشکال بسیار کاربردی تر و بهینه تر توسعه دهند، این نوع بازی های جدی با عملکردهای بسیار متعدد می‌توانند در حوزه های پزشکی و درمانی، آموزشی و فرهنگی و شبیه سازی های فنی  به شکلی کارآمد ظاهرشوند.

حمایت در زمینه های مالی و فراهم کردن بستر های کاری، مانند در دسترس قرار دادن استودیو های بازی سازی پیشرفته می تواند از این گروه و فعالیتشان در زمینه تولید بازی های جدی و شبیه سازی کمک کند.

بازسازی صفر تا صد موتور ایتالیایی پنجاه ساله که اسقاط شده بود

گروهی تحت عنوان بازسازی دستگاه های اسقاط شده و طراحی بتنی ماکت، در این نمایشگاه کار خود را به نمایش گذاشته‌اند، این گروه با یک دستگاه اسقاط شده موتور، طی یک زمان ۴۵ روزه به شکلی از صفر تا صد تعمیر، رنگ، صافکاری و ... دستگاه را به عهده گرفته بودند تا این دستگاه مندرس و از کار افتاده را به یک المان نوستالژیک و قابل استفاده تبدیل کنند، این پروژه در کانکس های کار و فناوری دانشگاه هنر اسلامی کلید خورد و با صرفه جویی در هزینه های تعمیر و بازسازی توسط امیرحسین نعمتی و تیمش انجام گرفت .

این گروه در کنار این فعالیت با طراحی و ساخت سازه‌های بتنی به شکلی انحصاری توانسته با تولید ماکت‌های ماشین و موتور، توانمندی خود را در این زمنیه هم ثابت کند، المان هایی که در کنار بعد نمایشی و نوستالژیک می‌توانند به تولید انبوه رسیده و در کنار ماکت‌های فلزی، چوبی و پلاستیکی به عنوان اولین ماکت های بتنی در بازارهای ایرانی و خارجی ، به فروش برسند.

گزارش ایسنا از نمایشگاه تخصصی صنایع خلاق و فرهنگی در دانشگاه هنر اسلامی تبریز

طرح‌های متعدد دیگری در این نمایشگاه عرضه شده اند که از جمله آنها می‌توان به ساعت‌هایی با بدنه تمام چوب که به طور دست ساز طراحی و ساخته شده بودند، اشاره کرد، همچنین لباس های کودکانه ای که دمانمایی برای نشان دادن دمای بدن کودکان تعبیه شده و با طراحی خاص خود با تغییر دمای بدن کودک پارچه مخصوص این لباس امکان تغییر رنگ در لحظه را دارد؛ و یا در بخش مولتی مدیا بازی های آموزشی ای برای کودکان طراحی شده است که اجرای این بازی ها برای کودکان یادگیری حروف، تلفظ و گفتگو را میسر می‌کند، نیز در این نمایشگاه در معرض بهره برداری علاقمندان قرار گرفته‌اند.

گزارش ایسنا از نمایشگاه تخصصی صنایع خلاق و فرهنگی در دانشگاه هنر اسلامی تبریز

به گزارش ایسنا، در حاشیه برگزاری دوازدهمین نمایشگاه نوآوری و فناوری ربع رشیدی انعقاد قرار داد های مهمی به منظور حمایت از صنایع خلاق انجام گرفت. اولین قرار داد تفاهم‌نامه همکاری بین دانشگاه هنر اسلامی تبریز و صندوق پژوهش و فناوری آذربایجان شرقی به منظور حمایت از شرکت‌های خلاق و دانش‌بنیان و ارتقاء کیفیت محصولات صنایع خلاق توسط دکتر جعفر احمدی از صندوق نوآوری و دکتر محمد تقی پیربابائی از دانشگاه هنر اسلامی تبریز به امضا رسید.

این تفاهم نامه بر تجاری‌سازی و برندسازی محصولات متمرکز است و دانشگاه متعهد به معرفی شرکت‌های خلاق برای تولید مطابق با مقررات صندوق است و صندوق نیز موظف به اعطای تسهیلات و ضمانت‌نامه‌ها به این شرکت‌ها خواهد بود.

مبلغ کل تفاهم‌نامه ۱۰۰ میلیارد ریال است که به فعالیت‌های پژوهشی و فناورانه تخصیص داده می‌شود. این اقدام نشان‌دهنده عزم جدی دو نهاد برای توسعه صنایع خلاق و فناوری نرم در آذربایجان شرقی است و امید می‌رود که رشد و شکوفایی این صنایع را به همراه داشته باشد.

 دومین قرارداد به منظور ایجاد و بهره‌برداری از «خانه خلاق فرش» واقع در خانه تاریخی کلکته‌چی تبریز میان اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجان شرقی و دانشگاه‌ هنر اسلامی تبریز و دانشگاه صنعتی تبریز به امضاء رسید و در این راستا، احد حمزه‌زاده به نمایندگی از اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجان شرقی و دکتر محمد تقی پیربابایی  به نمایندگی از دانشگاه‌های هنر اسلامی تبریز، اسماعیل فاتحی‌فر دانشگاه صنعتی تبریز و مهرداد امامی تبریزی به عنوان ناظر قرارداد معرفی شدند.

هدف این قرارداد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و ایجاد زیست‌بوم کارآفرینی برای دانشجویان و فارغ‌التحصیلان مستعد است. خانه خلاق مأموریت دارد نوآوری و فناوری را به کسب و کارهای سنتی منتقل کرده و استعدادهای جوان را با حوزه‌های مختلف و هسته‌های مسئله‌محور آشنا کند.

با برقراری ارتباط با بازارهای بین‌المللی و ورود نوآوری به صنعت فرش، این پروژه امیدوار است که به اشتغال‌زایی و ایجاد ارزش افزوده در این صنعت کمک کند. این اقدام همچنین به حفظ و ارتقای هنر فرش تبریز و فراهم‌سازی بستر مناسب برای خلاقیت و نوآوری در این حوزه کمک خواهد کرد.

گزارش ایسنا از نمایشگاه تخصصی صنایع خلاق و فرهنگی در دانشگاه هنر اسلامی تبریز

معاون توسعه پژوهشی و کارآفرینی دانشگاه هنر اسلامی تبریز درباره نتایج اقتصادی و فرهنگی برگزاری این نمایشگاه در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: نتایج اقتصادی این نمایشگاه در جلسه‌ی «دمودی» که با حضور غرفه داران این نمایشگاه همراه با ۱۱ شرکت سرمایه گذاری، امروز ۲۶ دی برگزار می‌شود به صورت کلی و جزئی مشخص خواهد شد. صاحبان طرح در این نمایشگاه باید با معرفی طرح های صنایع خلاق و دانش بنیان خود به سرمایه گذارانی که از شهر های تهران، اصفهان و مشهد در این جلسه حضور خواهند داشت، تلاش کنند تا مورد توجه این افراد قرار گرفته و منجر به انعقاد قرارداد به منظور استفاده از آن طرح، در حوزه کسب و کار شوند.

 مینو قره‌بگلو با اشاره به نتایج برگزار این نمایشگاه گفت:  علاوه بر فرهنگسازی عمومی که این نمایشگاه در حوزه کسب وکار صنایع خلاق داشت، موجب ایجاد ارتباط میان ارگانهای دولتی، دانشگاهی و صنعتی ذیربط شد، همراهی نهاد های دولتی همچون استانداری و حضور شهرک های صنعتی و شرکت های خصوصی در دانشگاه هنر اسلامی تبریز در این نمایشگاه موجب تجاری سازی و وارد شدن طرح‌های ارائه شده در این نمایشگاه به بازار می‌شود که همه اینها جز با داشتن ارتباط فرهنگی مقدور نبود.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha