غلامرضا غلامی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به وقوع زلزلههای مستمر در منطقه دژگاه دهرم شهرستان فراشبند استان فارس از ۱۷ دیماه تاکنون گفت: از زلزله ۵.۲ ریشتر شامگاه ۱۷ دیماه که باعث بروز خسارات زیادی در این منطقه شد، تاکنون قریب ۶۰ پسلرزه بالای ۳ ریشتر در منطقه دژگاه دهرم داشتهایم.
وی این مسئله را هشداری به تمام مناطق روستایی زلزلهخیز دانست و افزود: با توجه به اینکه استان فارس بر روی گسل زلزله قرار دارد، لذا راهی جز مقاومسازی منازل مسکونی نداریم و این مسئله به خصوص باید از سوی مردم دنبال شود.
غلامی یکی از راهکارهای مقاومسازی منازل مسکونی روستایی را استفاده از وام کم بهره با سود ۴ درصد با ۲۰ سال بازپرداخت و دو سال اول تنفس به مبلغ ۴۰۰ میلیون تومان برشمرد و گفت: این وام توسط بنیاد مسکن به منازل روستایی اختصاص مییابد.
مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری فارس تأکید کرد: باید منازل روستایی بسیار محکم و مقاوم باشند تا در مقابل زلزلههای ۷ ریشتر هم دوام بیاورند و برای این کار باید دهیاریها، بخشداریها و حاکمیت کمک کند تا افرادی که منزل ناایمن دارند از این تسهیلات برای مقاومسازی منازل خود استفاده کنند.
وی راهکار دیگر را استفاده از بیمه حوادث طبیعی ساختمان برشمرد و افزود: این بیمه تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان خسارت را پرداخت میکند و به تمام منازلی تعلق میگیرد که دارای کنتور برق هستند.
غلامی با بیان اینکه برای منازل روستایی دو راهکار استفاده از تسهیلات مقاومسازی و بیمه توصیه میشود، گفت: متقاضیان کسب تسهیلات مقاومسازی منازل روستایی با مراجعه به بنیاد مسکن و دهیاریها میتوانند از این تسهیلات استفاده کنند.
مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری فارس در خصوص منازل شهری نیز گفت: برای شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت، بنیاد مسکن تسهیلات مقاومسازی را اعطا میکند اما برای شهرهای بزرگتر، مردم باید منازل خود را بیمه کنند.
وی در پاسخ به اینکه میزان خسارتهای زلزله دژگاه دهرم چقدر بوده است، گفت: با توجه به ارزیابی کارشناسان بنیاد مسکن، در منطقه دژگاه دهرم استان فارس ۷۰۰ منزل مسکونی روستایی آسیب دیدند که ۳۱۷ منزل نیاز به بازسازی کامل و مابقی نیاز به تعمیر دارد.
غلامی با بیان اینکه ستاد مدیریت بحران استانداری برای اعطای تسهیلات به افرادی که دچار خسارت شدهاند، پیگیریهای لازم را انجام میدهد، گفت: بنا شده است در روستاهای زلزلهزده منطقه دژگاه دهرم، اراضی ملی حاشیه روستا سریعاً به روستا الحاق و تفکیک شده و به صورت رایگان بین جوانان متأهل بومی و فاقد مسکن تقسیم شود تا این افراد با استفاده از تسهیلات بنیاد مسکن و اجاره ۹۹ ساله، صاحب خانه شوند.
انتهای پیام
نظرات