• چهارشنبه / ۲۶ دی ۱۴۰۳ / ۰۸:۳۶
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1403102618556
  • خبرنگار : 50184

مدیرکل میراث‌ فرهنگی کرمانشاه اعلام کرد:

ثبت جشنواره «گفاره وه کول» دالاهو در تقویم رویدادهای گردشگری کشور

ثبت جشنواره «گفاره وه کول» دالاهو در تقویم رویدادهای گردشگری کشور

ایسنا/کرمانشاه مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی کرمانشاه گفت: جشنواره آیینی «گفاره وه کول» شهرستان دالاهو در تقویم رویدادهای گردشگری کشور ثبت می‌شود.

داریوش فرمانی در حاشیه دومین جشنواره «گفاره وه کول» که در شهر کرند غرب شهرستان دالاهو برگزار شد، اظهار کرد: آیین گفاره وه کول(گهواره به دوش) سال گذشته در فهرست آثار ناملموس کشور به ثبت ملی رسید و امسال موفق شدیم برای دومین سال پیاپی این جشنواره را در شهر کرند غرب برگزار کنیم.

وی با اشاره به اینکه آیین گهواره به کول یک آیین محلی است که خبر از آمدن بهار می‌دهد، اظهار کرد: گهواره به کول یک فرشته‌ فرازمینی و مقدس است که به اعتقاد مردم کُرد اول بهمن وارد این سرزمین شده و به عنوان فرشته باروری، زایش و برکت است.

وی با بیان اینکه آیین گهواره به کول در اعتقادات مردم کرد وجود دارد، گفت: مردم کرد در اول بهمن‌ماه با برگزاری این آیین به استقبال این فرشته و فصل بهار می‌روند. مردم محلی در شب اول بهمن‌ ماه اقدام به پخت آشی به نام دانه‌کُلانه که محصولی از گندم است می‌کنند و مقداری از این آش را در گوشه‌ای از اتاق می‌گذارند تا این فرشته فرازمینی از این خوراک استفاده کند. در این شب مردم تا صبح چراغ‌های خانه را روشن نگه می‌دارند و اعتقاد دارند که این فرشته آمده و با خود خیر و برکت و حاصل‌خیزی و سعادت و سلامتی را برای مردم به ارمغان می‌آورد.

فرمانی با تاکید بر اینکه مردم کُرد اعتقاد خاصی به آیین گهواره به کول دارند، تصریح کرد: برای پاسداشت این میراث ناملموس سعی کردیم این رویداد را در تقویم رویدادهای گردشگری کشور به ثبت برسانیم و هرساله علاوه بر حفظ این میراث ناملموس، در بحث جذب گردشگر هم تلاش کنیم.

وی گفت: یکی از موضوعاتی که باید در خاطر گردشگرانی که به منطقه کُردنشین استان کرمانشاه می‌آیند باقی بماند، برگزاری برنامه‌های متنوع فرهنگی و نمودهای میراث ناملموس است که آیین گهواره به کول خود یکی از نمادهای مردم کُرد است. برگزاری این آیین‌های بومی‌محلی می‌تواند به عنوان یک جاذبه به ماندگاری گردشگر در این منطقه کمک کرده و سال به سال به جذب بیشتر گردشگر کمک کند.

مدیرکل میراث فرهنگی استان تصریح کرد: با توجه به حوزه جغرافیایی این آیین در مناطق کردنشین چه در ایران و چه در کشور عراق، تلاش ما بر این است که با مشارکت کشور عراق جشنواره‌های منطقه‌ای را برگزار کنیم و به همین منظور با همکاری مشاور استاندار کرمانشاه از تعدادی از مسئولین اقلیم کردستان عراق برای حضور در این جشنواره دعوت به عمل آمد و امیدوارم سال آینده شاهد برگزاری این رویداد به شکل بین المللی باشیم.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی، «گفاره وه کول» به عنوان یک آئین کهن که ریشه در باورهای کهن مردم منطقه دالاهو دارد، ۱۰ روز قبل از بهار کُردی برگزار می‌شود و مژده بهار به مردم می‌دهد.

این مراسم سنتی سال گذشته توسط وزارت میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی در فهرست میراث ناملموس کشور به ثبت ملی رسیده است.

جشنواره «گفاره وه کول » به همت انجمن گردشگری دال دالاهو، اداره‌کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی، فرمانداری دالاهو، شهرداری و شورای شهر کرند غرب برگزار شد.

حرکت نمادین کاروان گفاره وه‌ کول و نمادهای بهار در شهر، اجرای برنامه‌های آیینی، اجرای هلپرکی، گروه تنبور، دف نوازی، هوره و شعر خوانی و ... بخشی از این رویداد بزرگ بود.

در حاشیه این مراسم از لوح ثبتی این میراث ناملموس کشور رونمایی شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha