• سه‌شنبه / ۲۵ دی ۱۴۰۳ / ۱۲:۲۸
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403102518294
  • خبرنگار : 71660

لاوروف: آمریکا رقبایش را با تحریم و ترور کنار می‌زند/مشارکت با ایران علیه هیچ طرفی نیست

لاوروف: آمریکا رقبایش را با تحریم و ترور کنار می‌زند/مشارکت با ایران علیه هیچ طرفی نیست

وزیر خارجه روسیه امروز (سه‌شنبه) در کنفرانس مطبوعاتی خود به دیپلماسی روسیه در سال ۲۰۲۴ پرداخت و مسیر آن را برای سال ۲۰۲۵ ترسیم کرد.

به گزارش ایسنا، «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه امروز در کنفرانس مطبوعاتی خود که جمع‌بندی ۲۰۲۴ محسوب می‌شود، عنوان کرد: «حامیان منشور سازمان ملل متحد در حال حاضر با کسانی که مخالف آن هستند، وارد نبردی شده‌اند.»

طبق گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، وزیر خارجه روسیه افزود: «همچنین هدف از جنگ علیه ما حذف رقیب و تضعیف روسیه در عرصه ژئوپلیتیک است.»

در همین حال رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه با اشاره به اقدامات آمریکا از جمله اعمال تحریم‌ها خاطرنشان کرد که ایالات متحده در هیچ زمینه‌ای به رقبا نیاز ندارد، بلکه آنها را با اعمال تحریم‌ها و تروریسم حذف می‌کند.

لاوروف: هدف از جنگ علیه روسیه، تضعیف کشور ماست
کنفرانس مطبوعاتی لاوروف

لاوروف همچنین به روی کار آمدن «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا و ورودش به کاخ سفید در هفته آینده اشاره کرد و گفت: «اگر ترامپ می‌خواهد به قول خودش آمریکا را به عظمت بازگرداند، روسیه باید مراقب باشد که او از چه روش‌هایی برای دستیابی به این هدف استفاده می‌کند.»

سرگئی لاوروف درخصوص مسئله اصلاح منشور سازمان ملل هم تاکید کرد: «اصول منشور ملل متحد نیازی به اصلاح ندارد. همچنین کشورهایی نظیر هند، برزیل و کشورهای آفریقایی کرسی دائمی در شورای امنیت سازمان ملل دریافت می‌کنند، اما آلمان و ژاپن نمی‌توانند.»

او در بخش دیگری از صحبت‌هایش به روابط روسیه و صربستان هم اشاره کرده و گفت: «روسیه به روابط با صربستان براساس منافع هر ۲ کشور علاقه‌مند است. دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا با تحریم شرکت انرژی صربستان تلاش می‌کندتا میراث بدی برای دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا بر جای بگذارد.»

وزیر خارجه روسیه با اشاره به اقدامات غیرمنصفانه غرب هم اظهار کرد: «کشورهای غربی خواهان رقابت منصفانه نیستند. آمریکا می‌خواهد خط لوله گاز "ترک استریم" را مختل کند.»

وزیر خارجه روسیه گفت: «ایالات متحده مشکلات زیادی دارد و اگر بخش‌ها و مسائل مرکزی را رها کنید، فقر در هر جایی وجود دارد. علاوه بر این، دموکراسی برای غرب یعنی فقط یک چیز؛ من آنچه می‌خواهم را انجام می‌دهم.»

از طرف دیگر، لاوروف پیرامون عملیات نظامی روسیه در اوکراین که به‌زودی وارد سومین سال خود خواهد شد، گفت: «عملیات نظامی ویژه روسیه پاسخی به تجاوزات غرب بوده که هدف آن سرکوب روسیه در حال ظهور بود. آنها همچنین هدفی اصلی مبنی بر تضعیف قدرت ژئوپلیتیکی روسیه داشتند.»

وی تصریح کرد: «مسکو آماده است تا در مورد تضمین‌های امنیتی اوکراین رایزنی کند، اما برای حل و فصل کلی، توافق بر سر مسائل امنیتی گسترده‌تر لازم است. ترکیه پیشنهاد کرده است در مذاکرات احتمالی آینده درباره اوکراین میانجیگری کند.»

کنفرانس خبری لاوروف

او همچنین همکاری روسیه و چین را «یکی از عوامل کلیدی تثبیت‌کننده وضعیت بین‌المللی» خواند.

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه درباره روابط روسیه-چین تصریح کرد: «شکی نیست که پیوند روسیه و چین یکی از عوامل اصلی تثبیت‌کننده زندگی مدرن بین‌المللی و فرآیندهایی که در حال وقوع است، تلقی می‌شود و از جمله این موارد می‌توان به تشدید تقابل و خصومت در عرصه جهانی اشاره کرد که همسایگان ما در این خصوص از ناتو تحت رهبری ایالات متحده پیروی می‌کنند.»

او درباره روابط روسیه-ارمنستان گفت: «روسیه و ارمنستان در تماس هستند و از وزیر امور خارجه ارمنستان برای بازدید از روسیه دعوت به‌عمل آورده شده است.»

لاوروف درباره عضویت ارمنستان در برخی بلوک‌ها تاکید کرد: «عضویت ارمنستان در اتحادیه اروپا و اتحادیه اقتصادی اوراسیا سازگار نیست. همچنین روسیه برای روابط نزدیک خود با ارمنستان ارزش قائل است و ایالات متحده که قرار است با ارمنستان توافقنامه مشارکت راهبردی امضا کند، هرگز نقش ثبات‌بخشی در این منطقه نداشته است.»

وزیر خارجه روسیه همچنین گفت این تصمیم مستقل ارمنستان برای آغاز روند الحاق به اتحادیه اروپاست، اما از آن می‌خواهد که نقاط مثبت و منفی این رویکرد را بسنجد و در ادامه تجربه اوکراین را یادآوری کرد.

وزیر خارجه روسیه به تمایل ترامپ برای تصاحب گرینلند اشاره و تاکید کرد: «ابتدا باید به نظر مردم گرینلند در این خصوص گوش دهیم؛ درست همانطور که ما به ساکنان نووروسیا، کریمه و دونباس گوش دادیم.»

لاوروف ضمن مقایسه خسارت مالی آتش‌سوزی در لس‌ آنجلس با آنچه غرب به اوکراین سرازیر کرده، گفت: «در کالیفرنیا، خسارت ۲۵۰ میلیارد دلاری تخمین زده می‌شود و این تقریبا به همان اندازه‌ای است که آنها در جریان درگیری به اوکراین پمپاژ کرده‌اند.»

وزیر امور خارجه روسیه با بیان اینکه طرح ترامپ را برای حل‌وفصل جنگ اوکراین بررسی خواهد کرد، گفت: «اظهارات ترامپ درباره لزوم دستیابی به صلح اوکراین براساس وضعیت میدان نبرد، شایسته پذیرش و استقبال است. در رابطه با دیدار احتمالی رئیس‌جمهور روسیه و ترامپ باید بگویم که تاکنون هیچ پیشنهادی از سوی تیم ترامپ ارائه نشده است. روسیه همچنین از دولت جدید ترامپ در مورد اوکراین انتظار ابتکارات مشخصی دارد.»

کنفرانس خبری لاوروف‌، در کنار ماریا زاخارووا

لاوروف با اشاره به جبهه شرقی ناتو افزود: «دونالد ترامپ اولین سیاستمدار غربی است که صادقانه اعتراف کرد ناتو در مورد عدم گسترش به شرق به روسیه دروغ گفته است.»

سرگئی لاوروف گفت: «با تلاش غرب برای شکست دادن روسیه، تاریخ تکرار می‌شود. برای مثال، ناپلئون همه را زیر اسلحه قرار داد تا امپراطوری روسیه را شکست دهد. آلمان هیتلر هم برای نابودی اتحاد جماهیر شوروی همین کار را کرد. درست یک روز دیگر، بایدن تاکید کرد که آنها توانستند ناتو را تقویت کنند، به طوری‌که ۵۰ کشور به قول او تسلیحات را برای کمک به اوکراین در واقع، برای شکست دادن روسیه ارائه کردند؛ بدین ترتیب تاریخ تکرار می‌شود.»

سرگئی لاوروف همچنین درخصوص مشارکت راهبردی روسیه و ایران اظهار کرد: «توافق مشارکت راهبردی جامع روسیه و ایران علیه هیچکس نیست و هیچ طرفی را هدف قرار نمی‌دهد.»

او با اشاره به تحولات جاری در غرب آسیا گفت: «ما (روسیه) خاورمیانه را ترک نمی‌کنیم.»

روسیه همچنین می‌خواهد در تلاش‌ها برای تثبیت وضعیت سوریه مفید باشد.

لاوروف

لاوروف تصریح کرد: «قرارداد مشارکت جامع که به امضای روسای جمهور روسیه و ایران در مسکو خواهد رسید، علیه هیچ کشور دیگری نیست. همچنین این توافقنامه و توافق مسکو با کره‌شمالی، علیه هیچ کشوری نیست و ماهیت سازنده دارد. مشارکت ما با ایران با هدف تقویت توانمندی‌های روسیه و ایران در نقاط مختلف جهان، توانایی توسعه بهتر اقتصاد، حل مسائل اجتماعی و ظرفیت‌های دفاعی قابل‌اعتماد است.»

وی درخصوص مقامات جدید سوریه و وضعیت این کشور گفت: «روسیه به‌طور روزانه تماس با مقامات جدید سوریه را حفظ می‌کند و آماده کمک به بهبود وضعیت در آنجا است.»

وزیر خارجه روسیه در این خصوص گفت: «سفارت ما دمشق را ترک نکرده است. ما روزانه در تماس‌ هستیم و آماده‌ایم تا در تلاش‌ها برای عادی‌سازی اوضاع مفید باشیم و این البته مستلزم یک گفت‌وگوی ملی فراگیر در سوریه است. فرمت آستانه در مورد سوریه می‌تواند در این زمینه نقش داشته باشد. من با همکارانمان از ترکیه، از کشورهای حوزه خلیج فارس صحبت کردم. آنها در حال حاضر دومین نشست خود را برگزار کردند که در آن مقامات عربی، ترکیه و برخی کشورهای غربی نیز شرکت کردند.»

به گفته لاوروف، رد گفت‌وگو از سوی رهبران کُرد به خلاء قدرت کمک کرد.

وزیر امور خارجه روسیه افزود: «ما پیشنهاد تعامل بین سازمان‌های کُرد و دولت مرکزی را دادیم، اما اتکای آنها به حمایت آمریکا این امر را تضعیف کرد. هشدارها در مورد مخالفان منطقه‌ای نادیده گرفته شد. این یک خلاء قدرت ایجاد کرد که منجر به بی‌ثباتی شد.»

وزیر خارجه روسیه همچنین درباره سرنگون شدن هواپیمای آذربایجان، حادثه‌ای که در حریم هوایی روسیه رخ داد، گفت: «من می‌خواهم از تشدید تنش‌ها در این زمینه خودداری کنید و از اطلاعاتی که با اطلاعات کسب‌شده از جعبه‌های سیاه هم‌خوانی ندارد، استفاده نکنید.»

لاوروف افزود: «محتوای جعبه‌های سیاه فعلا اطلاعات جالب زیادی ارائه کرده است. محتوای آن یک بار دیگر ما را متقاعد می‌کند که باید منتظر بررسی کامل باشیم و با استفاده از اطلاعاتی که به طور کلی توسط اطلاعات جعبه سیاه تایید نشده است، در فضای رسانه‌ای تنش ایجاد نکنیم. نتیجه‌گیری رسانه‌ها در مورد سقوط این هواپیما در آکتائو (قزاقستان)، با داده‌های جعبه سیاه منطبق نیست.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha