• دوشنبه / ۲۴ دی ۱۴۰۳ / ۲۱:۱۱
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1403102418097
  • خبرنگار : 50037

رئیس مرکز اورژانس همدان خبرداد

۲ نفر در ملایر بر اثر مسمومیت با گاز منوکسیدکربن جان باختند

۲ نفر در ملایر بر اثر مسمومیت با گاز منوکسیدکربن جان باختند

ایسنا/همدان رئیس مرکز اورژانس ۱۱۵ همدان از حادثه فوت دو نفر بر اثر مسمومیت با گاز منوکسیدکربن در شهرستان ملایر خبر داد.

دکتر محمد رضا شکوهی اظهار کرد: به دنبال مسمومیت با گاز منوکسیدکربن  دو نفر آقای ۴۰ و ۶۰ ساله در شهرستان ملایر جان باختند.

وی افزود: در ۷۲ ساعت گذشته نیز سه نفر از اعضای یک خانواده‌ در این شهرستان بدنبال مسمومیت با گاز منوکسیدکربن جان خود را از دست دادند.

به گزارش ایسنا به نقل روابط عمومی مرکز اورژانس ۱۱۵ و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی استان همدان، شکوهی تصریح کرد: از ابتدای سال تا کنون ۱۷۳ نفر در سطح استان دچار مسمومیت با گاز منوکسیدکربن شده اند و ۲۵نفر جان باختند.

رئیس اورژانس ۱۱۵ و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی همدان با تأکید بر اینکه از مونوکسید کربن‌ به عنوان قاتل خاموش یاد می‌شود،‌ بیان کرد: این گاز بیرنگ و بی‌بو است و وقتی در محیط بسته پخش می‌شود فرد را دچار سرگیجه و بیحالی می‌کند اگر این امر طولانی شود و اکسیژن رسانی انجام نگیرد منجر به بیهوشی و فوت خواهد شد.

شکوهی با بیان اینکه در بعضی موارد، فرد مدت طولانی ماشینش را داخل پارکینگ روشن می‌کند تا گرم شود، گفت: اگر در این مدت گاز به داخل ماشین نشت کند منجر به مسمومیت و عوارض ناشی از آن خواهد شد.

وی افزود: یکی دیگر از موارد خطرناک مربوط به این است که رانندگان برای گرم شدن خود اقدام به گذاشتن و روشن کردن پیک نیک در خودروی خود می‌کنند که کاری بسیار خطرناک و حادثه آفرین است.

رئیس اورژانس‌ ۱۱۵ و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی همدان تاکید کرد: اگر  یک یا چند نفر از اعضای خانواده علائمی مانند سردرد، سرگیجه و بیحالی داشتند حتما باید لوله‌های دودکش و وسایل گرمایشی را بررسی کرد.

شکوهی افزود: در این شرایط باید شیرگاز را قطع  و  پنجره‌ها را باز کرده و فورا با اورژانس ۱۱۵ و سامانه ۱۲۵ آتش‌نشانی تماس گرفت و منتظر رسیدن آمبولانس شد.

وی تصریح کرد: برای پیشگیری از گازگرفتگی با مونوکسید کربن باید از به‌کار بردن وسایل گرمایشی بدون نصب دودکش یا دارای نقص در دودکش خودداری کرده و از قرار دادن لوله خروجی بخاری به داخل ظرف آب پرهیز شود.

رئیس اورژانس‌ ۱۱۵ و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه توجه به داغ بودن دودکش بهترین آزمایش برای کارکرد مناسب آن است، گفت: اگر لوله دودکش بخاری سرد باشد نشانه بسته بودن مسیر و عدم خروج گازهای سمی است، بنابراین بهتر است در انتهای لوله بخاری کلاهک اچ نصب شود که این نوع کلاهک خطر بسته‌شدن کمتری دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha