محسن فتحی امروز دوشنبه (۲۴ دی)در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: صنایعدستی یک صنعت پویا به شمار میرود که در کنار جنبه اقتصادیاش منتقلکننده فرهنگ و هنر یک کشور به حساب میآید.
وی با بیان این که صنایعدستی در همه کشورهای جهان مهمترین معیار سنجش ارزشهای تمدنی آن کشور به حساب میآید، افزود: تنوع و تکثر صنایعدستی یا به تعبیر دیگر هنرهای دستی در کشورمان به حدی است که مجموع همه آن در همه مناطق و نواحی کشور از شمارش خارج است.
فتحی با تأکید بر این که معتقدم دو حوزه گردشگری و صنایعدستی آینده اقتصادی کشورهاست، بیان کرد: بسیاری از کشورها چون از صنایعدستی باسابقهای بهرهمند نیستند تنها بر روی گردشگری سرمایهگذاری کردهاند، اما واقعیت این است که گردشگری و صنایعدستی موتورهای پیشران توسعه تمدنی هستند که برای حرکت نیاز به هر دو بال است.
وی با بیان اینکه "ما چقدر توانستهایم از این ظرفیت مهم و تمدنی استفاده کنیم؟ " گفت: اگر استفاده ما از این صنعت تمدنی صرف فروش در بازارها و بازارچههای استانی و جشنوارههای کشوری باشد تداوم وضع موجود است و اگر نگاهمان یک نگاه پیشران باشد باید افق نگاهمان را به این حوزه تغییر دهیم.
وی یادآور شد: بسیاری از هنرهای دستی درحال فراموشی و احیای آنها اولویت فوری و جدی است و ایجاد سازوکارهای تبلیغ و ترویج این هنر است که باید نهادهای متولی برای آن برنامه بلند مدت داشته باشند و همچنین برای تجاریسازی صنایعدستی باید از شیوههای جدید استفاده کرد.
انتهای پیام
نظرات