به گزارش ایسنا، مهدی جعفری در نشست خبری با نمایندگان رسانهها با بیان اینکه جنگ شناختی در محیط خاکستری انجام میشود و لازم است عرصههای آن برای جامعه بیان شود، اظهار کرد: پیروزی در جنگهای شناختی مستلزم برتری شناختی جامعه است. در این جنگ ذهن انسان میدان نبرد است. اگر به عرصههای این جنگ وارد نشویم و آن را تقویت نکنیم کشور میتواند آسیبپذیر شود.
وی افزود: در جنگ شناختی باید دنبال توسعه علوم و فناوریهایی باشیم که دانش جامعه را در این زمینه افزایش میدهد که از جمله این موارد، تقویت حوزه هوش مصنوعی است. امروز نیروهای مسلح در اوج اقتدار و بازدارندگی هستند و دانشگاه مالک اشتر هم به عنوان تنها دانشگاه صنعتی در دانشگاههای نیروهای مسلح در سطح ملی و بینالمللی پیشتاز است که در توسعه علوم و فناوری نوظهور و اقتدارآفرین نقش خود را ایفا میکند.
رئیس دانشگاه صنعتی مالک اشتر یادآور شد: بیش از ۳۵۰۰ دانشجو در این دانشگاه در حوزههایی که مورد نیاز توسعه علوم و فناوری و تربیت نیروی متخصص کشور است، در حال تحصیل هستند. اکنون در سطح ملی و نیروهای مسلح پروژههای متعددی در این زمینه را دنبال میکنیم.
جعفری با اشاره به برگزاری همایش ملی عرصه جنگ شناختی، علوم و فناوری در ۲۹ دی، اظهار کرد: اکثر کنشگران شناختی کشور در این همایش حاضر خواهند شد و سید کمال خرازی هم به عنوان پدر علم شناختی ایران در آن حضور دارد. همایش از ساعت ۸ صبح شروع میشود و تا ۱۶ عصر ادامه خواهد یافت.
رئیس دانشگاه صنعتی مالک اشتر ادامه داد: ما با همکاری کنشگران و متخصصان شناختی و دانشگاههای نظامی و غیرنظامی برتر کشور، با شعار «توسعه، تابآوری و برتری شناختی» اقدام به برگزاری این همایش کردهایم. این همایش با استناد به اسناد بالادستی از جمله سند اکتساب و توسعه علوم و فناوریهای شناختی ستاد کل نیروهای مسلح، بستری برای پرداختن به ابعاد مختلف جنگ شناختی و بهرهگیری از ظرفیتهای دانشگاهی و علمی کشور است.
وی افزود: این همایش در پنج محور هوش مصنوعی و سایبرشناختی، علوم اعصاب و روانشناسی شناختی، مهندسی شناختی، علوم اجتماعی و جامعهشناسی شناختی و مدیریت راهبردی فضای شناختی برگزار میشود و این نه تنها اهداف علمی، فنی و آموزشی را دنبال میکند، بلکه بستری برای تقویت تعامل میان نیروهای مسلح و دانشگاههای غیرنظامی کشور فراهم میآورد. ایجاد شبکههای دانشی، فنی و تحقیقاتی مشترک میتواند ظرفیتهای جدیدی برای حل مسائل سازمانی و ملی ایجاد کند.
جعفری یادآور شد: تاکنون ۳۵۱ مقاله علمی به دبیرخانه ارسال شده است، ۲۷ نشست تخصصی و ۲۸ کارگاه آموزشی برنامهریزی شده که تاکنون ۲۲ نشست و ۱۶ کارگاه برگزار شده و مابقی برنامهها طبق تقویم همایش ادامه پیدا میکند.
انتهای پیام
نظرات