• دوشنبه / ۲۴ دی ۱۴۰۳ / ۰۷:۱۸
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403102417286
  • خبرنگار : 71402

مشاور ترامپ: اوکراین نمی‌تواند تمام مناطق را پس بگیرد

مشاور ترامپ: اوکراین نمی‌تواند تمام مناطق را پس بگیرد

مشاور امنیت ملی جدید آمریکا اعتراف کرد که اخراج تک‌تک روس‌ها از وجب به وجب خاک مورد ادعای اوکراین ممکن نیست، از جمله در شبه‌جزیره کریمه.

به گزارش ایسنا، «مایکل والتز» مشاور امنیت ملی جدید آمریکا یکشنبه در مصاحبه‌ای به «ای‌بی‌سی» نیوز گفت اذعان به این «واقعیت» به گامی بزرگ در جهت حل مناقشه بین مسکو و کی‌یف تبدیل شده و افزود که این ایده اکنون در مرحله پذیرش توسط حامیان اوکراین است.

والتز بیان کرد: «همه می‌دانند که این [درگیری] باید به نحوی دیپلماتیک پایان یابد. فکر نمی‌کنم واقع‌بینانه باشد که بگوییم ما تک‌تک روس‌ها را از هر وجب خاک اوکراین بیرون خواهیم کرد؛ حتی کریمه. رئیس‌جمهور منتخب ترامپ این واقعیت را پذیرفته است، و من فکر می‌کنم که این یک گام بزرگ رو به جلو بوده است که تمام جهان این واقعیت را تصدیق می‌کند.»

مشاور ترامپ استدلال کرد که پذیرش این واقعیت که «بازگشت به مرزهای اولیه اوکراین پس از شوروی غیرواقعی است، اکنون راه را برای پرداختن به این سوال باز می‌کند که چگونه دیگر این درگیری را تداوم ندهیم و چگونه دیگر اجازه نمی‌دهیم به گونه‌ای تشدید شود که کل جهان را درگیر کند.»

به نظر می‌رسد این اظهارات یادآور اظهاراتی است که پیشتر توسط دیگر متحدان نزدیک ترامپ، از جمله معاون وی، «جی دی ونس» بیان شده بود. اندکی پیش از انتخابات نوامبر، ونس پیشنهاد کرد که کی‌یف ممکن است در موقعیتی قرار گیرد که تصمیم بگیرد برخی از اراضی خود را به روسیه واگذار کند.

موضعی که توسط دولت آتی ایالات متحده نشان داده شد، به شدت با هدفی که کی‌یف بارها اعلام کرده بود، یعنی بازپس‌گیری کل قلمرو اوکراین پسا شوروی، در تضاد است. این امر با امتناع صریح اوکراین از شرکت در هرگونه مذاکره معنادار با روسیه همراه شده است. با این حال، مسکو پنج منطقه اوکراین، از جمله خرسون، زاپوریژیا، دونتسک و لوهانسک، و همچنین کریمه را به‌عنوان بخش‌های جدایی‌ناپذیر قلمرو خود می‌داند.

به گزارش راشا تودی، کریمه پس از تحولات ۲۰۱۴ در کی‌یف از اوکراین جدا شد و اندکی پس از آن از طریق یک همه‌پرسی به روسیه پیوست. طبق این گزارش، چهار منطقه دیگر هم در اواخر سال ۲۰۲۲ پس از حمایت اکثریت جمعیت محلی از چنین اقدامی طی همه‌پرسی جداگانه به روسیه پیوستند. در همین حال سال گذشته، مسکو از کی‌یف خواست که نیروهای خود را از مناطقی که هنوز کنترل می‌کند، خارج کند تا روند مذاکرات را آغاز کند.

مشاور امنیت ملی دولت آتی ترامپ همچنین گفت انتظار دارد رئیس‌جمهور منتخب «در ماه‌های آینده» روابطی را برقرار کند که به پایان جنگ روسیه و اوکراین منجر شود.

او به ای‌بی‌سی نیوز گفت: «از دیدگاه رئیس‌جمهور ترامپ، اگر نوعی رابطه و گفت‌وگو با طرف مقابل نداشته باشید، نمی‌توانید وارد معامله شوید و ما این را در ماه‌های آینده ایجاد خواهیم کرد.»

ترامپ گفته است که ملاقات با ولادیمیر پوتین در حال تنظیم است. رئیس‌جمهور منتخب آمریکا در سخنانی در مارآلاگو گفت: «او حتی علنا این را گفته است و ما باید این جنگ را با آن پایان دهیم. این یک آشفتگی خونین است.»

والتز در پاسخ به اینکه آیا این دیدار فقط شامل ترامپ و پوتین خواهد بود یا اینکه ممکن است ولودیمیر زلنسکی هم در آن حضور داشته باشد، گفت: «ما هنوز چارچوب دقیقی برای آن تعیین نکرده‌ایم. ما در حال کار روی آن هستیم.»

ترامپ در طول مبارزات انتخاباتی خود بارها گفته بود که می‌تواند جنگ روسیه و اوکراین را در اولین روز ریاست‌جمهوری خود یا حتی زودتر از آن پایان دهد. به‌تازگی اما «کیت کلاگ» منتخب ترامپ به‌عنوان فرستاده ویژه صلح، جدول زمانی طولانی‌تری را برای پایان دادن به جنگ تعیین کرد.

کلاگ که ژنرال بازنشسته ارتش است، به فاکس نیوز گفت: «من آن را ۱۰۰ روز تعیین می‌کنم.»

از سوی دیگر مایک والتز که از جمهوری‌خواهان کنگره از فلوریداست، گفت: «ترامپ به از بین بردن این ایده کمک کرده است که جنگ یک باتلاق ناامیدکننده است که همیشه ادامه خواهد داشت. حتی رئیس‌جمهور زلنسکی می‌گوید آماده کار با شما هستم؛ برای پایان دادن به این جنگ.»

او همچنین گفت از اوکراین خواسته می‌شود تا سن سربازی اجباری را کاهش دهد تا موقعیت خود در میدان جنگ را قبل از هرگونه توافق با روسیه تقویت کند؛ افزایش سن به اوکراین کمک می‌کند بر کمبود نیرو غلبه کند.

این مقام افزود: «یکی از چیزهایی که از اوکراینی‌ها می‌خواهیم این است که آنها مشکلات واقعی نیروی انسانی دارند. سن سربازی آنها در حال حاضر ۲۶ سال است، نه ۱۸ سال. فکر نمی‌کنم بسیاری از مردم متوجه باشند که آنها می‌توانند صدها هزار سرباز جدید داشته باشند. اوکراینی‌ها از تمام جهان می‌خواهند که از دموکراسی "همه‌جانبه" حمایت کنند، پس خودشان باید مطابق با آن عمل کنند.»

در بخش دیگری از این گفت‌وگو، مشاور امنیت ملی ترامپ گفت مذاکرات برای دستیابی به توافقی برای آزادی اسیران صهیونیست به معنای واقعی کلمه در حال انجام است.

او همچنین درباره سخنان ترامپ درباره گرینلند و کانال پاناما و اینکه آیا ترامپ در استفاده از قدرت نظامی جدی است، گفت: «آنچه که او در مورد آن بسیار جدی است، تهدیداتی است که ما در قطب شمال با آن مواجه هستیم... تهدیداتی که در نیمکره غربی با آن روبه رو هستیم. رئیس‌جمهور منتخب بر خلاف سلف خود هرگز گزینه‌ای را از روی میز حذف نخواهد کرد. دفاع ملی، برای فرمانده کل قوا بسیار مهم است.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha