• یکشنبه / ۲۳ دی ۱۴۰۳ / ۱۵:۳۹
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 1403102317055
  • منبع : نمایندگی سیستان و بلوچستان

نماینده چابهار:

ساخت ۱۰ کارخانه آرد،توسعه مکران و اشتغال سیستان وبلوچستان را متحول می‌کند

ساخت ۱۰ کارخانه آرد،توسعه مکران و اشتغال سیستان وبلوچستان را متحول می‌کند

ایسنا/سیستان و بلوچستان نماینده مردم شهرستان‌های چابهار، نیکشهر، کنارک، قصرقند، دشتیاری و زرآباد در مجلس شورای اسلامی گفت: بندر راهبردی چابهار با اتصال به آبهای بیکران اقیانوس هند دروازه ورود کالای اساسی است هم اینک گندم از این بندر وارد و به سایر نقاط سیستان وبلوچستان و استانهای کشور ارسال و به آرد تبدیل و این هزینه چند برابری دارد، ساخت ۱۰ کارخانه آرد توسعه سواحل مکران و اشتغال را متحول می‌کند.

محمد انور بجارزهی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: عدم وجود کارخانه آرد و ارسال گندم وارداتی از کشورهای مختلف دنیا به سایر نقاط استان و کشور و سپس تبدیل آن به آرد و حمل مجدد آرد به شهرستان چابهار و سایر نقاط ساحلی بر قیمت تمام شده تاثیر زیادی دارد ایجاد حداقل ۱۰ کارخانه آرد در شهرستان های چابهار و نقاط ساحلی و همچنین در شهرستان خوش آب و هوای نیکشهر در شرایط بحرانی بر تامین این کالای اساسی مردم تاثیرگذار خواهد بود.

وی بیان کرد: راه اندازی کارخانه آرد علاوه بر ایجاد اشتغال می تواند سواحل مکران را صادر کننده آرد به سایر نقاط کشور و کشورهای همسایه تبدیل کند و این یعنی رونق و توجه به اشتغال و کاهش هزینه های مردم و به آرد و نان که کالای اساسی و نیاز روزانه مردم است.

نماینده مردم چابهار در مجلس شورای اسلامی افزود: وجود بندر تجاری چابهار و امکان صادرات و واردات محصولات و قرارگیری بندر چابهاردر سواحل دریایی عمان و نزدیکی به بزرگترین بازارهای جهانی از جمله چین و هندوستان چابهار را نسبت به سایر بنادر ایران متمایز ساخته است.

وی با بیان اینکه ایجاد اشتغال همیشه مورد تاکید رئیس جمهوری و مسوولان است پیشنهاد می شود بحث ساخت ۱۰ کارخانه آرد مورد توجه جدی مسوولان باشد تا هم قیمت تمام شده آرد و هم اشتغال را شاهد باشیم، افزود: هلدینگ‌های بزرگ کشوری نظیر شرکت ماهان، بنیاد علوی، بنیاد مستضعفان، بنیاد برکت، وزارت نفت، فولاد و پتروشیمی می‌توانند به این موارد و تامین کالای اساسی ارزان همکاری کنند و علاوه بر سودآوری بالا و کسب درآمد به توسعه و رونق این منطقه کمک کنند.

نماینده مردم چابهار در مجلس شورای اسلامی گفت: وقتی حرف از صادرات و افزایش درآمد برای کشور است ساخت کارخانه آرد در چابهار و تبدیل گندم به آرد علاوه بر نیاز سیستان و بلوچستان و کشور، می‌تواند زمینه ساز صادرات این محصولات به پاکستان باشد و این یعنی افزایش درآمد مردم مرزنشین و ایجاد درآمد برای کشور ایران اسلامی است.

مدیر جهاد کشاورزی چابهار نیز به خبرنگار ایسنا اظهار کرد: کالاهای اساسی شامل گندم، جو و ذرت از طریق مرزهای آبی چابهار وارد می شود و در صورت تخصیص سهمیه شهرستان‌های جنوبی از قیمت تمام شده کاسته خواهد شد چون با ارسال این محصولات به مرکز استان یا کشور و حمل مجدد به شهرستانهای جنوبی در قیمت تمام شده محصولات تاثیر مستقیم می‌گذارد.

فرامرز مبارکی افزود: تبدیل گندم واردانی به آرد تاثیر زیادی در کاهش قیمت ها دارد و نباید گندم با کرایه حمل فراوان به سایر نقاط کشور ارسال و مجددا آرد به این مناطق ارسال شود.

وی با اشاره به اینکه تامین آرد و نان با قیمت ارزان از درخواست های مهم مردم چابهار است، بیان کرد: همچنین واردات برنج مورد نیاز تولیدی های برنج شهرستان چابهار از مرز میرجاوه صورت می پذیرد و حمل آن از مرز میرجاوه تا تولیدی های منطقه آزاد بر قیمت تمام شده برنج تاثیر می‌گذارد و جابجایی بیش از ۹۰۰ کیلومتر باعث افزایش قیمت این محصول در بازار سبب می شود.

وی ادامه داد: ۱۵ تا ۲۰ درصد ظرفیت واحدهای تولید بکار گرفته می شود باید مسولین امر ترتیبی اتخاذ کنند که برنج مورد تولیدی های چابهار از مرز ریمدان دشتیاری صورت گیرد چرا باید کرایه حمل ۹۰۰ کیلومتری پرداخت شود.

وی گفت: با یک کار کارشناسی و اقدام مهم مسوولان برای تامین نان و برنج مردم با قیمت های اندک تلاش کنند واردات برنج از مرز ریمدان و تبدیل گندم وارداتی به نان را امیدوارم مورد توجه قرار گیرد تا تامین این کالاهای اساسی مردم به کمترین قیمت را شاهد باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha