حسن صیاد زمردی امروز، ۲۳ دی ماه در جمع خبرنگاران، از رسانه ها به عنوان بازوان فرهنگی سازمان امور مالیاتی یاد کرد و گفت: بخشی از رسالت رسانه ها اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به جامعه است و لذا می توانند بر ارتقای فرهنگ مالیاتی اثرگذار باشند.
وی با بیان اینکه بدون رسانه ها در عرصه فرهنگ سازی مالیات موفق نخواهیم بود، اظهار کرد: مالیات یکی از کلیدی ترین امور کشور است و درآمدهای پایدار دولت را رقم میزد.
مدیرکل امور مالیاتی گیلان از مالیات به عنوان تنها منبع درآمد پایدار برای کشور یاد کرد و افزود: سازمان امور مالیاتی نیز شفاف سازی برای مودیان را به عنوان پرداخت کنندگان مالیات در دستور کار قرار داده است و رویکرد مالیات ستانی دقیق و شفاف را دنبال می کند.
صیاد زمردی با بیان اینکه مالیات علاوه بر تامین درآمد، نقش تعدیل گری در اقتصاد دارد، خاطرنشان کرد: سیاستگذاری های مالیاتی در کنار قانون مالیات می تواند به اقتصاد کشور در شرایط خاص کمک کند.
وی هوشمندسازی مالیات ستانی را یکی از ماموریت های سازمان امور مالیاتی دانست که از دهه ۹۰ با جدیت دنبال می شود و عنوان کرد: سازمان امور مالیاتی از مالیات ستانی سنتی به سمت الکترونیکی و هوشمند رفته و تسهیل امور مودیان را موجب شده است، اما هدف اصلی سازمان، تحقق عدالت مالیاتی از طریق شفافیت و دسترسی به اطلاعات متقن است.
مدیرکل امور مالیاتی گیلان با اشاره به تصویب قانون پایانه های فروشگاهی از سال ۹۸ و اجرای این قانون برای مودیان حقوقی و به تدریج برای اشخاص حقیقی، ادامه داد: به دنبال جمع آوری اطلاعات درست و دقیق از مودیان هستیم و لذا مودیان عضو سامانه مودیان که صورتحساب های خود را به صورت کامل از طریق سامانه صادر کنند به تدریج از ارائه اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده معاف شده و به صورت سیستمی به صورتحساب مالیاتی آنان رسیدگی می شود.
وی با بیان اینکه پنج هزار و ۱۰۱ مودی حقیقی و حقوقی در گیلان اقدام به صدور صورتحساب الکترونیکی کردند، متذکر شد: از این تعداد سه هزار و ۴۷۰ مودی حقوقی و یک هزار و ۶۳۰ مودی حقیقی هستند.
صیاد زمردی از برپایی میزهای خدمت در مرکز استان و شهرستان ها و محل های اقامه نماز جمعه و اتاق های اصناف و... خبر داد و خاطرنشان کرد: یکی از تکالیف سازمان امور مالیاتی، مبارزه با فرار مالیاتی است و با کمک هوشمندسازی تا حدودی از فرار مالیاتی جلوگیری کردیم؛ البته ادعای بزرگی است اگر بگوییم فرار مالیاتی را به صفر خواهیم رساند، اما با بالا بردن هزینه، انگیزه افراد برای فرار مالیاتی را کم می کنیم.
وی کشف منابع و وصول مالیات از محل فرار مالیاتی را موجب افزایش وصولی بدون فشار بر حوزه تولید و اصناف دانست و تاکید کرد: امسال ۷۵۵ میلیارد تومان مالیات و جریمه از محل فرار مالیاتی در استان وصول شده است.
مدیرکل امور مالیاتی گیلان شماره ۱۵۲۶ و سامانه سوت زنی در پورتال اطلاعرسانی سازمان امور مالیاتی کشور به آدرس intamedia.ir را آماده گزارش گیری درباره فرار مالیاتی دانست و ادامه داد: ۱۱۸ پرونده فاقد اعتبار نیز در حوزه مبارزه با فرار مالیاتی در استان شناسایی شد.
صیاد زمردی از وصول بیش هشت هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان مالیات در گیلان طی سال گذشته خبر داد و عنوان کرد: شاهد رشد ۵۸ درصدی وصول مالیات در ۹ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته هستیم؛ همچنین در ۹ ماهه امسال ۱۵۴۰ میلیارد تومان از محل عوارض به حساب شهرداری ها و دهیاری های استان واریز کردیم و این در حالی است که این رقم برای کل سال گذشته معادل یک هزار و ۶۷۰ میلیارد تومان بوده است و سهم شهرداری رشت نیز از این محل در ۹ ماهه امسال ۴۱۵ میلیارد تومان می باشد.
وی بخش قابل توجهی از مودیان مشمول تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم را برخوردار از مالیات صفر دانست و تاکید کرد: بالغ بر ۶۰۰ هزار مودی حقیقی داریم که البته بخش قابل اعتنایی از آن متعلق به مودیان بدون فعالیت است و سازمان امور مالیاتی با کمک روش های هوشمندسازی، حدود ۳۶۰ هزار مودی را واجد استفاده از تبصره ماده ۱۰۰ دانسته و به ۱۳۰ هزار مودی اعلام شد که بدون نیاز به مراجعه به سامانه مشمول مالیات صفر شدند.
مدیرکل امور مالیاتی گیلان با بیان اینکه ۱۳۹ هزار مودی، تبصره ماده ۱۰۰ را پذیرفتند و بدون ارائه اظهارنامه مالیات خود را تایید و قطعی کردند، یادآور شد: ۶۰ هزار نفر از این مودیان، مودیان مشمول مالیات صفر شدند و به بالغ بر ۷۰ هزار مودی نیز مالیات تعلق گرفت؛ البته ۱۰ هزار مودی مالیات زیر یک میلیون تومان، ۲۳ هزار مودی مالیات زیر پنج میلیون تومان، ۱۴ هزار مودی مالیات زیر ۱۰ میلیون تومان، ۱۹ هزار مودی مالیات زیر ۳۰ میلیون تومان و ۹ هزار و ۵۰۰ مودی نیز بالای ۳۰ میلیون تومان، مشمول مالیات شدند که این آمار مربوط به مودیانی است که نسبت به تایید فرم تبصره ماده ۱۰۰ اقدام کردند.
وی عدم پذیرش تبصره ماده ۱۰۰ از سوی مودی را به معنی ارائه اظهارنامه مالیاتی دانست و خاطرنشان کرد: امسال کمتر از ۶۰ هزار مودی اقدام به ارائه اظهارنامه کردند که هم اکنون در حال رسیدگی است. سال گذشته نیز از ۲۴۰ هزار پرونده اشخاص حقیقی، ۱۷۰ هزار فرم تبصره ماده ۱۰۰ مورد تایید قرار گرفته بود.
صیاد زمردی اضافه کرد: امسال بیش از هشت هزار و ۸۰۰ اظهارنامه عملکرد از اشخاص حقوقی و نزدیک به ۴۰ هزار اظهارنامه از صاحبان املاک اجاری برای عملکرد سال ۱۴۰۲ نیز دریافت شد.
وی یکی از مطالبات مردم را معرفی محل هزینه کرد مالیات دانست و یادآور شد: امسال طرح نشاندار کردن مالیات را اجرا کردیم، یعنی به انتخاب خود مودیان، یک درصد کل وصولی های مالیاتی را به پروژه های عمرانی زودبازده اختصاص دادیم.
مدیرکل امور مالیاتی گیلان اضافه کرد: بیش از ۱۳ هزار مودی در استان که از تسهیلات تبصره ماده ۱۰۰ استفاده کردند، برای نخستین بار در طرح نشاندار کردن مالیات، محل هزینه کرد مالیات پرداختی خود را انتخاب کردند؛ در این راستا، برای ۱۵۴ پروژه عمرانی گیلان تامین اعتبار شد که شامل ۱۴ طرح ملی و ۱۳۰ طرح استانی بود.
وی کل اعتبار تامین شده از محل طرح نشاندار کردن مالیات در استان را ۲۴۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: ۱۳۶ پروژه از همین محل به طور کامل تامین اعتبار شد.
صیاد زمردی ضمن تقدیر از مشارکت صاحبان مشاغل استان در طرح نشاندار کردن مالیات، افزود: پرداخت مالیات های قطعی شده در مهلت مقرر، از سوی مودیانی که در این طرح مشارکت کرده اند، موجب تسریع در افتتاح پروژه های مذکور خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات