فاطمه عبدیزاده در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: در شبکه بهداشت و درمان درگز سه بخش اصلی درمان، بهداشت و مرکز آموزش عالی سلامت انوری را داریم.
وی افزود: همچنین مرکز آموزش سلامت انوری در حال حاضر فقط رشته فوریتهای پزشکی را دارد که در تلاش برای گسترش دانشکده هستیم.
مدیر شبکه بهداشت و درمان درگز خاطرنشان کرد: در بخش بهداشت هم سه مرکز خدمات جامع روستایی، سه مرکز خدمات جامع شهری، ۴۶ خانه بهداشت، ۷ پایگاه بهداشت و یک پایگاه مراقبت بهداشت مرزی داریم.
وی با اشاره به اینکه در پایگاه مراقبت بهداشت مرزی نیز وضعیت مسافرین و رانندگانی که قصد ورود و یا خروج را دارند از نظر مراقبتهای سندرومیک بررسی میشود، اظهار کرد: روزانه ۲۸۰ تا ۳۲۰ نفر ورودی کشور و ۲۶۰ تا ۲۸۰ نفر هم خروجی از کشور را داریم.
عبدیزاده با اعلام اینکه افراد از نظر بیماریهای مالاریا، ایدز و کرونا در مرز درگز مورد بررسی قرار میگیرند، افزود: اگر موردی نیاز به اقدامات بیشتر داشته باشد در مرکز خدمات جامع سلامت شهری لطفآباد تمامی خدمات انجام و اگر نیاز به اقدامات دیگری بود فرد از طریق پایگاه ۱۱۵ لطفآباد به بیمارستان اعزام میشود.
وی با بیان اینکه پایگاه مراقبت بهداشتی مرزی لطفآباد هر روز پذیرای بسیاری از مسافران و رانندگان است، گفت: در راستای حفاظت و صیانت از سلامت مردم کشور از تمامی مسافرانی که وارد کشور میشوند سؤالاتی پرسیده و معاینات اولیه نیز انجام میشود تا اگر بیماری خاصی داشتند به موقع بررسی و تشخیص داده شود و در صورت نیاز نمونهگیریهای لازم را انجام دهیم.
مدیر شبکه بهداشت و درمان درگز خاطرنشان کرد: اگر این مراقبتها در مرزها و ورودیهای کشور انجام نشود امکان دارد بیماریهایی وارد کشور شده و به سرعت منتشر شود.
انجام روزانه ۵ عمل جراحی در بیمارستان درگز
وی همچنین از وجود بیمارستان امام خمینی درگز مرتبط با بخش درمان خبر داد و افزود: این بیمارستان ۹۶ تختخواب دارد، ضمن اینکه در کلینیک نیز بیماران مرتبط با متخصصین داخلی، اطفال، زنان، جراحی، قلب، رادیولوژی، بیهوشی و مغز و اعصاب، اعصاب و روان پذیرش میشوند.
عبدیزاده اظهار کرد: برای اینکه بتوانیم از اعزامهای بیرویه با توجه به جادهای که داریم جلوگیری شود در اتاق عمل بیمارستان اعمال جراحی ارتوپدی، چشم، زنان، جراحی عمومی و ... با کمک متخصص بیهوشی انجام میشود.
وی با اشاره به وجود دو اتاق عمل فعال و یک اتاق عمل برای مواقع اضطراری بیان کرد: به طور میانگین روزانه ۵ عمل نیز در بیمارستان درگز انجام میشود. خوشبختانه با حضور تیمهای خوبی که در شهرستان داریم مشکلی در انجام عملهای بیماران نداریم.
مدیر شبکه بهداشت و درمان درگز همچنین با اشاره به فعالیت بخش دیالیز با ۸ تخت، گفت: بخش دیالیز علاوه بر ۴۰ بیمار ثابتی که دارد موارد اورژانسی هم پذیرش میشوند.
فعالیت بخش بیماران بینالمللی با ۱۲ تخت
وی با بیان اینکه در بخش رادیولوژی از دستگاههای لازم برخوردار هستیم، یکی از مهمترین بخشهای بیمارستانها را بخش IPD (بخش بیماران بینالمللی) دانست و گفت: با توجه به مرزی بودن شهرستان و ورودی مسافران خارجی به کشور تلاش میشود که در این بخش با ۱۲ تخت فعال بهترین خدمات به افراد ارائه شود.
عبدیزاده اظهار کرد: همچنین در بیمارستان بخشهای icu، ccu و nicu برای بیمارانی که نیاز به مراقبتهای ویژه دارند فعال هستند، ضمن اینکه یک درمانگاه هم در سطح شهر برای بیماران سرپایی و تزریقات و دندانپزشکی فعالیت دارد که با تعرفه دولتی خدمات ارائه میشود.
وی ادامه داد: با توجه به سیاستهای جوانی جمعیت بخش زایشگاه را در بیمارستان داریم که توسط متخصص زنان و همکاران ماما نیز خدمات لازم ارائه میشود.
مدیر شبکه بهداشت و درمان درگز با بیان اینکه در بخش nicu «بخش مراقبتهای ویژه نوزادان» ۴ تخت مصوب داریم، افزود: همچنین دو تخت احیاء، چهار تخت انکوباتور نوزاد و سایر دستگاهها را در منطقه داریم.
وی از وجود ۴ اتاق استراحت مادران با امکانات مورد نیاز خبر داد و گفت: سالیانه به طور میانگین ۳۰۰ نوزاد بستری میشود.
عبدیزاده همچنین در خصوص وضعیت پایگاههای ۱۱۵ بیان کرد: اکنون دو پایگاه شهری و ۶ پایگاه جادهای داریم که لطفآباد، شمس خان، چاپشلو، نوخندان و... از آن جمله هستند.
وی در ادامه به فعالیتهای بخش بهداشت اشاره کرد و گفت: همکاران نیز در بخش بهداشت محیط و بهداشت حرفهای به طور مداوم در حال بازدیدهایی هستند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان درگز افزود: همکاران واحد بهداشت محیط در حوزه بهداشت آب، نمونهبرداری، کلرسنجی، بازدید از سامانههای آبرسانی و منابع آب و در حوزه بهداشت مواد غذایی بازدید از مراکز مواد غذایی را انجام میدهند.
وی با بیان اینکه در مجموع ماهیانه یا فصلی از حدود ۲۱۰۰ مرکز و تهیه و توزیع اماکن عمومی نیز بازدید میشود، بیان کرد: در واحد بهداشت حرفهای هم بازدید از واحدهای صنفی تحت پوشش مانند کارگاهها و کارخانهها و اماکن بهداشتی درمانی، سازمانهای دولتی، مدارس و کشاورزان و دامداران که حدود ۱۱۸۰ کارگاه هستند انجام میشود.
عبدیزاده اظهار کرد: با توجه به کشاورزی بودن شهرستان درگز، کار همکاران در بخش بهداشت محیط حرفهای در راستای اینکه بتوانند از سلامت کشاورزان حفظ و حراست کنند جایگاه ویژهای دارد.
مدیر شبکه بهداشت و درمان درگز خاطرنشان کرد: شهر مرزی درگز همجوار با کشور ترکمنستان در شمال شرقی کشور قرار دارد، این شهرستان با داشتن حدود ۷۵ هزار نفر جمعیت دارای چهار بخش مرکزی، چاپشلو، نوخندان و لطفآباد است.
شهرستان مرزی، کوهستانی و ۷۵ هزار نفری درگز در ۲۵۴ کیلومتری شمال مشهد و در جوار مرز ایران و ترکمنستان علاوه بر چهار شهر درگز، لطفآباد، نوخندان و چاپشلو، ۱۳۶ روستا دارد که ۱۱۰ روستای آن دارای جمعیت بیش از ۲۰ خانوار است.
انتهای پیام
نظرات