گروه صنایع دارویی، شیمیایی و غذایی شهید مدرس در سال ۱۳۶۴ با نام صنایع مادر دارویی شهید مدرس در اراضی شهرستان تیران و کرون فعلی تأسیس شد. این مجموعه با تلاشهای مرحوم اژئیان، یکی از اساتید برجسته و شناختهشده استان اصفهان، شکل گرفت. هدف اصلی این گروه، تولید بیش از ۵۱ محصول در زنجیره دارویی کشور و کاهش وابستگی به واردات بود.
نخستین کارخانه این مجموعه به تولید سوربیتول اختصاص پیدا کرده است. ماده اولیه این محصول دکستروز است که بهعنوان حلقه کلیدی در تولید بسیاری از اقلام دارویی، غذایی و صنعتی کاربرد دارد. این محصول پیش از راهاندازی این کارخانه بهطور کامل وارداتی بود.
به گزارش ایسنا، کارخانه تولید سوربیتول تیران که در حال حاضر تنها کارخانه تولیدکننده این محصول در ایران و حتی در غرب آسیا است، پس از سالها توقف و بحرانهای اقتصادی، اکنون با بهرهگیری از فناوریهای نوین داخلی و خارجی، ظرفیت تولید سالانه ۷۵۰۰ تن سوربیتول را دارد. از این مقدار، ۷۰ درصد بهصورت مایع تولید میشود. در برنامههای آینده، تکمیل زنجیره تولید سوربیتول با راهاندازی خط تولید ویتامین C (اسکوربیک اسید) در دستور کار قرار دارد.
این کارخانه در حال حاضر در فاز اول خود، با ایجاد حدود ۱۲۰ شغل مستقیم، بهعنوان یکی از بزرگترین واحدهای صنعتی منطقه محسوب میشود. بسیاری از افراد بومی که در گذشته به مشاغل عمومیتر، مانند کشاورزی و گلخانهداری، مشغول بودند، هماکنون در حوزه تخصصی خود فعالیت میکنند و این امر نهتنها برای افراد و خانوادههایشان، بلکه برای جامعه و اقتصاد منطقه ارزش افزودهای ایجاد کرده است.
انتظار میرود با توسعه فازهای بعدی کارخانه، اشتغال مستقیم به حدود ۱۷۰ تا ۱۸۰ نفر افزایش پیدا کند و با راهاندازی کامل زنجیرههای تولید، این مجموعه ظرفیت ایجاد شش تا هفت هزار شغل مستقیم را داشته باشد. این حجم از اشتغال، میتواند کل اقتصاد منطقه را متحول کرده و زیرساختهایی مانند مسیرهای دسترسی را نیز بهبود بخشد.
این کارخانه بهعنوان یک صنعت سبز با کمترین میزان آلایندگی، پتانسیل بالایی برای توسعه منطقه دارد. برخلاف صنایع آلایندهای مانند فولاد، این کارخانه ارزش افزوده ایجاد میکند، بدون اینکه آسیب جدی به محیطزیست وارد کند.
نخستین فاز بزرگترین مجتمع داروسازی(تولید سوربیتول) غرب آسیا در منطقه تیران و کرون اصفهان و در مجموعه صنایع دارویی، شیمیایی و غذایی شهید مدرس، به همت جهاد دانشگاهی با شعار «سلامی به سلامت پایدار»، فردا دوشنبه، ۲۴ دی با حضور رئیس جهاددانشگاهی کشور و دیگر مقامات ملی و استانی راهاندازی میشود.
انتهای پیام
نظرات