ابوالحسن حسینزاده در گفتوگو با ایسنا با تاکید بر اهمیت کار دستگاههای تبلیغاتی کشور برای خنثیسازی توطئههای دشمن در زمینه تاثیر بر افکار عمومی، اظهار کرد: افکار عمومی مهمترین رکن اقتدار یک کشور است و برای اینکه به این رکن توجه شود، باید تدبیری اندیشید. لذا اول باید توطئههای دشمن را شناخت و برای تبیین درست و بهحق اتفاقات و تحولات برنامه داشت. اگر از افکار عمومی و این امر مهم غفلت شود، ممکن است قویترین کشورها هم ضعیف جلوه داده شوند و ثروتمندترین کشورها فقیر احساس شوند و واقعیت وارونه جلوه کند.
وی با بیان اینکه امروزه در وسط یک جنگ ترکیبی تمامعیار با دشمنان هستیم، افزود: اکنون به جز جنگ نظامی و جنگ اقتصادی، شاهد جنگ رسانهای نیز هستیم. در جنگ نظامی که بین جبهه مقاومت و رژیم صهیونیستی با پشتیبانی آمریکا و غرب در جریان است، اسرائیل به اهداف خودش نرسید و دچار خسارتها و شکستهای ترمیمناپذیری شد، زیرا اولین بار بود که یک گروه نظامی به خاک رژیم صهیونیستی نفوذ پیدا کرد و اماکن نظامی، اطلاعاتی و امنیتی آن کشور مورد تهدید قرار گرفت. در چنین شرایطی دشمن به جنگ رسانهای با کشورهای مقاومت روی آورده است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم قرآن قم اضافه کرد: شکست رژیم صهیونیستی به معنای شکست تمدن غرب است. لذا این رژیم یک جایگاه حیثیتی برای آمریکا دارد و غرب بعد از طوفانالاقصی، تمامقد به حمایت از رژیم صهیونیستی پرداخت و در این میان قسمتی از جبهه مقاومت یعنی سوریه توسط برنامهریزی آمریکا و اسرائیل از بین رفت. به نظر بنده پس از این همه شکستهای رژیم صهیونیستی و ضرباتی که از جبهه مقاومت خورد، سقوط سوریه با استفاده از نقاط ضعفی که وجود داشت امری طبیعی است.
حسینزاده ادامه داد: به هر حال هر دو جبهه دارای نقاط قوت و ضعف هستند. جبهه مقاومت هم نقاط ضعفی داشت. از جمله در خصوص سوریه، جدای از موضوعاتی از جمله مردمی نبودن حکومت بشار اسد و افزایش نفوذ اسرائیل و آمریکا در بدنه ارتش سوریه و وجود مشکلات اقتصادی در این کشور، شاید یکی از مهمترین عوامل موفقیت دشمن در ماجرای سوریه به مسائل رسانهای برمیگردد.
وی افزود: شما در ماجرای داعش میبینید که از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۷ داعش ۱۰ برابر قویتر از تحریرالشام امروز بود، اما چرا این دفعه شاهد این هستیم که ارتش سوریه در برابر تحریرالشامی که یک دهم داعش قدرت ندارد عقبنشینی میکند؟ این برمیگردد به مسائل رسانهای. در واقع رسانه با ایجاد یأس و ترس بر ارتش سوریه، باعث شد در برابر معارضینی که مورد حمایت آمریکا و اسرائیل بودند عرصه را ببازند و میدان را خالی کنند. اکنون نیز تلاش میشود این وضعیت سوریه که از جبهه مقاومت حذف شده و پیروزی تحریرالشام بزرگنمایی کرده و آن را به قدرت دشمن نسبت دهند و از طرف دیگر جریان مقاومت و ایران را ضعیف و رو به شکست و افول معرفی کنند.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: در واقع تحولات سوریه همچون ماجرای جنگ احد است که سپاه اسلام به دلیل غفلت شکست خورد، اما جنگ احد پایان ماجرا نبود و در جنگهای بعدی، سپاه اسلام هوشیاری، درایت و شجاعت خود را افزایش داد و توانست پیروزیهایی را به دست آورد و شکست جنگ احد به فراموشی سپرده شود. امیدواریم همین وضعیت در سوریه نیز به وجود آید.
حسینزاده با بیان اینکه رسانهها باید بدون هرگونه تعصبی واقعیتها را نشان دهند، عنوان کرد: اگر آمارها در خصوص جنگ جبهه مقاومت و غرب و اسرائیل را ببینیم، همه چیز گویای پیروزی محور مقاومت تاکنون است. بزرگنمایی از غرب و دشمن به لحاظ رسانهای برای جبران شکستهای میدانی است که رژیم صهیونیستی و آمریکا متحمل شدهاند. در واقع ما نمیتوانیم با دیدن یک سکانس از جنگ مقاومت و رژیم صهیونیستی و ندیدن سایر سکانسها فهم درستی از این جنگ داشته باشیم.
رسانهها واقعیات ایران و جهان را منعکس کنند
وی تاکید کرد: رسانهها در این شرایط باید بدون هرگونه تعصبی واقعیتها را نشان و یک تصویر کلان از ماجرای نزاع مقاومت و رژیم غاصب را از ابتدای این نزاع تاکنون ارائه دهند و دستاوردهای هر دو طرف لیست شود. البته اینکه رژیم صهیونیستی نزدیک به ۵۰ هزار غیرنظامی را در غزه و لبنان به شهادت رسانده، نشانگر ضعف آنهاست، زیرا جریان مقاومت فقط نظامیان را هدف قرار میدهد، اما رژیم صهیونیستی چون حریف مردان جنگی جبهه مقاومت نمیشود، به سراغ کشتار زنان و کودکان میرود که این خود نشانگر پیروزی و اقتدار نظامی جبهه مقاومت است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم قرآن قم ادامه داد: در واقع این ضعف رژیم صهیونیستی و آمریکاست که به دلیل اینکه حریف ارتش نمیشوند، به سراغ نسلکشی و کشتن غیرنظامیان میروند تا از طریق ترس، ارعاب و وحشت سرپوشی بر ضعفها و شکستهای خودشان در میدان بگذارند. رسانهها باید با تاکید روی این موضوع، بر ماهیت غیرانسانی، غیرمردمی و جنایتکارانه رژیم تمرکز کنند و آن را به مردم دنیا نشان دهند.
حسینزاده با بیان اینکه همچنین مقایسه توانمندیهای ایران قبل و بعد از انقلاب در زمینههای مختلف میتواند درک واقعبینانهتری به مردم بدهد و اقدامی موثر در جنگ رسانهای دشمن باشد، گفت: به علاوه مقایسه توانمندیهای ایران با سایر کشورها در حوزههای مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی هم وظیفه رسانههاست. از طرف دیگر ایران افتخار میکند که در تامین امنیت خودش نیازمند کشوری نیست، در حالیکه برخی از کشورهای منطقه علیرغم اینکه در برخی از زمینهها پیشرفت داشتهاند، امنیتشان اجارهای و همواره متزلزل و قابل فسخ است.
وی اضافه کرد: این کشورها باید بر اساس منافع یک سری از کشورها، فعالیتهایی را انجام دهند، زیرا در غیر این صورت، امنیتشان به مخاطره میافتد. دنیای متلاطم امروز شرایط سختی را پیشروی کشورهایی قرار میدهد که دارای امنیت اجارهای هستند و توانمندی لازم برای دفاع از خود را ندارند. ایران توانمندی دفاع از خود را دارد و امنیتش را خودش تامین میکند و این یکی از مؤلفههای بسیار مهمی است که نشانگر قدرت ایران در برابر دشمن و بسیاری از کشورهای منطقه است.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه اکنون در جهان برخی از کشورها استبدادزده و برخی دیگر جنگافروزان و قدرتطلبان هستند، عنوان کرد: در چنین شرایطی ایران یک خط سومی را ایجاد و با اتکا به دین و نظرات مردم، یک سبک جدیدی از حکمرانی تحت عنوان مردمسالاری دینی را ایجاد کرده که خودش نقطه عطفی در تاریخ حکمرانی دنیاست. رسانهها باید به این موضوع توجه کرده و با عملیاتهای جذاب رسانهای، این موارد را به مخاطب منتقل کنند.
حسینزاده با تاکید بر لزوم امیدآفرینی در بین مردم، اظهار کرد: ناامیدی سرآغاز همه شکستهاست و بدبختیها و بیچارگیهای هر ملتی از ناامیدی شروع میشود. وقتی امید نباشد، انگیزهای نیست و اگر انگیزه نباشد، حرکتی برای رسیدن به اهداف انجام نمیشود. در واقع ناامیدی یعنی ریلهای حرکت قطار توسعه تخریب شده و حرکت را غیرممکن کرده، لذا آن قطار اصلا نمیتواند حرکت کند.
وی با بیان اینکه تغییر و تحول زمانی اتفاق میافتد که امید به بهبود باشد، افزود: اگرچه شرایط موجود خوب نیست، اما باید امید داشت و برای بهبود وضعیت تلاش کرد. جامعه ناامید، یک جامعه مرده، رخوتزده و مردابگونه است اما جامعه امیدوار، پرشور، خلاق و با افراد مسئولیتپذیر است. در واقع ما برای پیشرفت، به یک جامعه امیدوار، پیشرو و فعال نیازمندیم.
این استاد دانشگاه با تاکید بر ارتباط توهم اقتدار دشمن و ناامیدی در داخل، خاطرنشان کرد: اینکه تلاش میشود با اقتدارنمایی دشمن در عرصههای مختلف در جامعه ایران ابتدا هراسافکنی و بعد یأسافکنی شود و به این شکل جامعه را از حرکت بازدارند و ناامید کنند، بسیار محرز و مسلم است، زیرا جوانان ناامید از آینده دچار افسردگی میشوند و به این ترتیب موتور محرکه کشور از کار میافتد. اگر ناامیدی حاکم شود، ما دچار محاسبات غلط میشویم و از تمام ظرفیت خودمان استفاده نمیکنیم.
وی با بیان اینکه یکی از بزرگترین مشکلات جامعه ما این است که رسانههای بیگانه خودباختگی و خودتحقیری را در بین مردم ما تقویت میکنند، گفت: بهگونهای که عدهای فکر میکنند ما در داخل هیچ نداریم. البته از طرف دیگر هم برخی دچار خودشیفتگی هستند و معتقدند تمام امکانات در کشور فراهم و شرایط بسیار خوب است؛ این خودشیفتگی و آن خودتحقیری دو سر افراط و دو روی یک سکه است که باعث پسرفت میشود. لذا باید با خودشناسی و خودباوری بتوانیم به یک خودبسندگی امیدبخش برسیم و موجبات پیشرفت کشور را فراهم کنیم.
انتهای پیام
نظرات